Τι να κανεις οταν καποιος μιλαει για σενα πισω απο την πλατη σου

2.7K 46 0
                                    

Τι να κανεις οταν οι ανθρωποι μιλανε πισω απο την πλάτη σου; Ειναι χάλια και καθόλου ευχάριστο να βρίσκεσαι σε μια τέτοια καταςταςη. Εχεις επιλογές ομως απο το να μην κανεις τιποτα και αν το αγνοείς ,μέχρι αν μιλήσεις στο άτομο αυτο. Ολα στηρίζονται στο πως θελεις να αντιδράσεις. Να μερικές συμβουλες για να τα βγάλεις πέρα σε μια τέτοια καταςταςη :
1) Κατανόησε αν εσυ εισαι στ' αληθεια ο στόχος αυτού του κουτσομπολιού . Δεν αθ ηταν καλή ιδεα το αν θεωρήσεις οτι εισαι ο στόχος και να κυνηγήσεις το άτομο που Ειανι υπεύθυνο μόνο και μόνο για να μάθεις οτι ολα αυτα δεν ηταν για εσένα. Πραγματα που σου δείχνουν οτι εισαι ο στόχος ειναι :
• Οι φήμες που φτάνουν στα αυτιά σου σε ονομάζουν ως το άτομο το οποιο ειναι το άτομο για το οποιο μιλά η φήμη
• Τα άτομα που έχουν σχέση με αυτόν που σε κουτσομπολεύει γελούν, ειναι ντροπαλά ή κοιτούν αλλού οταν τα πλησιάζεις
• καποιος είχε το κουράγιο να σου το πει ανοιχτά οτι καποιος μιλάει γαι εσένα πισω απο την πλάτη σου
• Έπιασες το άτομο που διαδίδει την φήμη ενω λέει κακά πραγματα για εσένα στους άλλους
• Υπαρχει καποια μορφή στοιχείων πως ενα βίντεο , ηχογράφηση , ενα μέιλ ή μήνημα
2)Μιλα σε καποιον φίλο σου. Ποιον απο τους φίλους σου εμπιστεύεσαι πιο πολυ ; Ρωτά αυτο το άτομο για το τι πιστεύει για αυτα που λέγονται . Να ξερεις οτι κάποιοι μπορει αν νιώσουν ντροπή για εσένα και μπορούν να το βρουν άβολο να μιλήσουν ευθέως γαι αυτο , προσπάθησε να κανεις τα πραγματα ευκολα για αυτούς για αν μιλήσουν ειλικρινά.
Πρόσεχε με ποίου το μέρος Ειναι οι φίλοι σου. Δώσε τους χρονο να αποφασίσουν αν θέλουν να πανε εναντίον αυτού που διαδίδει τα κουτσομπολιά και αν σε υποστηρίξουν. Πρόσεχε ποιος απο τους φίλους σου συγκλίνει προς τη μεριά αυτού που διαδίδει τα κουτσομπολιά .
3)Προσεχε μην αντιδράσεις υπερβολικά. Είτε διαλέξεις να αγνοήσεις αυτόν που τα άρχισε ολα είτε οχι προσπάθησε να μείνεις ήρεμη όλη την ώρα. Το να δείξεις οτι ενοχληθηκες θα κανει μόνο χειρότερο το κουτσομπολιό.
4)Κατανοησε τι ειναι αυτο που κινεί αυτόν που κουτσομπολεύει. Ειναι μάλλον γιαγιά υπό το άτομο σε ζηλεύει ή επειδή απλώς εχει μια κακή φύση. Το αν δεις την φτωχή λογική πισω απο τις πράξεις του μπορει αν σε βοηθήσει αν παραμείνεις χαλαρή και αν μην απαντησεις σε αυτα που λέγονται ή αν μην τους δίνεις σημασία.
5) Κανε σαν να μην έγινε ποτε. Πολλές φορές μαι απο τις μεγαλύτερες προσβολές ειναι να μην δώσεις κάν σημασία στο οτι καποιος προσπαθεί αν σε προσβάλει. Ασε το αν περάσει. Δώσε τους την σιωπηλή αντιμετώπιση. Γέλασε με την προσβολή. Να εισαι τόσο σούπερ καλή που ο αλλος να μην ξέρει τι να κανει γαι απάντηση. Να θυμάσαι οτι αυτο το άτομο ,εφοςον εισαι στο σχολειο, δεν αθ ειναι πάντα στη ζωή σου . Το αν δείνεις σημασία σε αυτα που λένε δεν αθ σε βοηθήσει εκει που αθ πας οποτε άφησε τους πισω και ακόλουθα τους στόχους σου.
6)αποφάσισε να αντιμετωπίσεις τις φήμες. Αν τα πραγματα ειναι χάλια και βλέπεις οτι το να το αγνοείς δεν δουλεύει ισως το να αντιμετωπίσεις αυτο το άτομο ειναι η καλυτερη λυση . Ξανα θυμίσου αν παραμείνεις χαλαρή και ήρεμη. Εχεις φίλους που αθ σε βοηθήσουν αν αντιμετωπίσεις ανοιχτά αυτόν που διαδίδει τις φήμες; Αυτοί μπορει αν σε βοηθήσουν .
7) Αρχιςε την κουβέντα με ενα " τι τρεχει; ". Ρωτά αυτο το άτομο γιατι Ειανι τόσο επικεντρωμένο στο αν διαδίδει φήμες για εσένα. Πες του οτι αυτο ειναι πιθανόν αν χαλάσει ν φιλια σας ή γνωριμία σας. Αυτο κάποιες φορές ειναι αρκετό γαι να το κανει να σταματήσει.
8)Πες σε αυτο το άτομο να σταματήσει αν διαδίδει ψέματα και κουτσομπολιά για εσένα. Πες τους οτι εχεις ακούσει τι εχει λεχθεί και οτι ειναι ψέματα και οτι δεν εκτιμάς και πολυ το αν διαδίδουν ιστοριες. Μην εισαι συναισθηματική και μην το κανεις μεγάλη υπόθεση . Οσο πιο σύντομη και κρύα εισαι τόσο το καλύτερο. Μείνε στα γεγονότα. Μην βρίζεις, μην κανεις βιαστικές παραδοχές γαι το τι σκοπούς εχει ο αλλος . Χρησιμοποιώντας τα γεγονότα αποφεύγεις να δώσεις όπλα στον άλλο για να σου αντεπιτεθεί.
9)Μην δώσεις σημασία αν ο αλλος φτιάχνει ενα σωρό δικαιολογίες. κανε το ξεκάθαρο οτι ξερεις πως φτιάχνουν δικαιολογίες και οτι το μόνο που θελεις απο αυτο το άτομο ειναι να σταματήσει αν συμπεριφέρεται με τέτοιο ανώριμο τροπο. Και μην τους συγχωρείς πάντα . Αν κατι που ξερεις οτι έγινε ειναι κακό μην τους συγχωρείς απλά οταν πούνε οτι λυπούνται ή οταν σου ζητήσουν συγγνωμη .
Ελπιζω να βοήθησα και σήμερα κοριτσάκια μου. Till next time keep calm and be happy !

Just girly thingsWhere stories live. Discover now