Καλοκαιρινές διακοπές και διάβασμα

1K 52 14
                                    


Αφιερωμένο σε όλες τις #panellinies2017 και στην @AimiliaM που μου το ζήτησε . Βασικά το παρτ αυτο Ειανι πιο πολυ για όσες δίνουν πανελλήνιες του χρόνου ή όσες μπορει αν θέλουν να κάνουν μια επανάληψη το καλοκαιρι και να προετοιμαστούν για του χρόνου . Να λοιπόν μερικές συμβουλες για να αξιοποιήσεις το χρόνο σας το καλοκαιρι και να διαβάσετε :

1) Κατρχην μιλά στους καθηγητές σου ή στους καθηγητές του φροντιστηρίου σου για να δεις τι ύλη θα καλύψεις την επόμενη χρόνια . Αν κανεις φροντιστήριο η ύλη αυτή ειναι πολυ πιθανόν να καλυφθεί μέσα στο καλοκαιρι. 

2) Αγόρασε ή δανεισου τα βιβλια που θα χρησιμοποιήσεις του χρόνου. Αυτά μπορει αν ειναι απο γνωστούς, βιβλιοπωλείο ή φροντιστήρια . Μπορεις να αγοράζεις επείσεις βοηθήματα για να κάνουν το διάβασμα σου ευκολότερο. 

3) οργάνωσε το διάβασμα σου. Αυτο σημαίνει να ξεκαθάρισείς τι θα διαβάζεις και ποτε θα διαβάζεις.

4) Αποφάσισε τι πρεπει να κανεις. Παρε χαρτί και μολύβι και γράψε το μαθηματα ή εργασίες και διαγωνίσματα που δεν τα πηγές τόσο καλά . Δεν σου έφτασε ο χρόνος για να τελειώσεις την εργασία ; Ή μήπως δεν κατάλαβες κατι απο την ύλη και για αυτο το λόγο δεν έγραψες καλά στο διαγωνίσμα ; Οτι πρόβλημα κι αν έχεις γράψε το .

5) Βγάλε εξω όλες τις παλιές ασκησεις τεστ ή εργασίες σου. Ξανα κοιτά τες για να δεις τι έγραψες σωστά και τι λαθως. Αν πήρες καλό βαθμό σε ενα τεστ Ασε το στην άκρη . Συγκεντρώσου σε αυτά που δεν τα πηγές και τόσο καλά. Ακομα κι αν έκανες ενα μόνο πρόβλημα λαθος προσπάθησε να καταλάβεις γιατι ηταν λαθος .

6) Τωρα διάλεξε τις ασκησεις ή φωτοτυπίες ή τεστ στα οποία δεν τα έχεις παει τόσο καλά. Γράψε κάτω οποία προβλήματα ή ασκησεις  δεν έχεις σωστά και ξεκινά να τα ξαναλυνεις. Αν ηταν καποιο σοβαρό λαθος και είχες προσπαθήσει πολυ γι αυτήν την άσκηση τότε γράψε η λύση της βήμα βήμα και μελέτησε την προσεκτικά κατανοώντας το καθε βήμα . Μετα προσπάθησε να την ξαναλυνεις μόνη σου.

7) Βγάλε εξω όλες τις σημειώσεις σου. Βρες τα προβλήματα ή αςκηςεις που κανεις λαθος και ξαναλυςε τα .

8)Ελέγξει τον εαυτό σου. Ή εσυ Μονή σου ή βάζοντας ενα άλλο άτομο να το κανει κανε ερωτήσεις στον εαυτό σου σχετικά με γνώμη ύλη που πρπει να μελετησεις και απάντησε τες. Βάλε ενα άλλο άτομο που ξέρει το μάθημα να τις ελέγξει.

9) Βρες βιβλια σχετικά με τα μαθηματα ή τις εποχές τις οποίες θα μελετησεις στην ιστορία και στα Αρχαια και διάβασε τα . Θα σε βοηθήσουν πολυ.

10) Μπορεις να αγοράζει ενα μικρό πίνακα με μαρκαδορους για να λύσεις εκεί τις ασκησεις σου ή να κλείνεις ρήματα . Θα σε βοηθήσει πολυ. 

Ελπίζω να βοήθησα και σήμερα κοριτσάκια μου . Till next time keep calm and everything will be okay! 

ΥΓ GIRLS HELP . ΘΕΛΩ ΙΔΕΕΣ ΟΠΟΙΑ ΜΠΟΡΕΙ...Εχω ξεμείνει ...πάλι:) thank you ! 

Just girly thingsOpowieści tętniące życiem. Odkryj je teraz