7 tips για να σταματησεις να μαλωνεις με τη μητερα σου

1.1K 62 8
                                    

Αν εισαι έφηβο κορίτσι που εχει μητερα θα ξερεις οτι αυτο -το να εχεις μητερα δηλαδή - μπορει αν ειναι δύσκολο. Αυτο ειναι περίεργο αν το λες 'Άθως το αν εχεις μητερα ειναι προνόμιο ,το αν ξερεις δηλαδή οτι ειναι αυτή που σε γέννησε , σε μεγάλωσε και περνα πολυ απο τον χρονο της να φροντίζει γαι εσένα ,οτι ηλικία και αν εχεις. Κάποιες φορές ομως οι μητέρες ειναι ντροπιαστικές . Επίσης κατι συμβαίνει κατα τις ηλικίες 12,13 έως και 18 και πανω που κανει τη σχέση μητέρας κόρης...περίπλοκη. Μπορει να ειναι η εφηβια ή η πίεση απο το σχολειο αλλα οτι και αν ειναι το αν τα πηγαίνεις καλα με τη μητερα σου Ειανι δύσκολο. Ειναι ιδιαιτερα δύσκολο οταν μοιάζει οτι ολοι στον κοςμο τα πηγαίνουν καλα με τη μητερα τους . Ξερεις αυτα τα άτομα που γνωρίζεις και λένε τα πάντα στη μητερα τους χωρίς εκεινη να ταράζεται καθόλου. Μα να ενα μυστικο :ολοι έχουν προβληματα με τις μητέρες τους . Να λοιπόν μερικοί τρόποι για να τα πηγαίνεις καλύτερα με τη μητερα σου :
1)Μην επικεντρώνεται σε παλιούς καυγάδες
Κοιτά το ξερω. Το να κράτας μούτρα σου φαίνεται ευχάριστο και ειναι ιδιαιτερα εύκολο αν καρατας μούτρα στη μητερα σου ,αλλα ειναι μάλλον το λιγότερο αποτελεσματικό μέσο για να βελτιώσετε τη σχέση σας αφού σημαινει οτι επικεντρώνεται σε κατι που έγινε πολυ καιρό πριν. Προφανώς ,αν υπαρχουν σοβαρά θέματα που πρεπει να έρθουν στην επιφάνεια μην τα κρατάς μέσα σου. Απλώς μπορεις να μην αναφέρεις συνεχεια αυτο το απαίσιο πράγμα που έκανε η μητερα σου κάποτε ,αφού αυτο δεν θα βελτιώσει την καταςταςη στην οποία βρίσκεστε τώρα. Και αν η μητερα σου καρατα μούτρα πες της οτι κανεις μια προσπάθεια να αλλάξεις οτι έγινε πριν και θα ήθελες να το αφήσετε πισω σας και να προχωρήσετε ετςι ώστε να βελτιώσετε την σχέση σας.
2)Δούλεψε στην επικοινωνία επικοινωνία σας
Ακομα κι αν νιώθεις οτι εισαι έστειλα στην επικοινωνία μπορει να λείπει αυτή στη σχέση σου με την μητερα σου. Ειναι εύκολο να αγνοήσεις ενα μήνημα ή να ξεχάσεις " να την πάρεις τηλέφωνο " αλλα αυτα σοβαρό άτι με το χρονο και δημιουργούν μια σχέση με αναταράξεις μεταξύ εσένα και της μητέρας σου. Αντιθέτως προσπάθησε να μιλάτε πιο πολυ με την μητερα σου , οσο στην πραγματική ζωή οσο και ( αν θελεις ) απο μηνύματα . Προσπάθησε να της μιλας λίγο οταν έρχεσαι σπιτι απο το σχολειο ή να της στείλεις ενα σύντομο μήνημα αν πας καπου μετα το σχολειο. Ειναι απλό αλλα πρωτα μαγικά η επικοινωνία μπορει αν κανει τα πραγματα πολυ πιο ευκολα μεταξύ σας καθως την κανεις να νιωθει οτι δεν εχεις κατι να κρυψείς.
3)Κατνοησε τι Ειανι αυτο που προκαλεί τους περισσότερους απο τους καυγάδες σας
Οι καυγάδες με τη μητερα σου μπορει αν φαίνονται τυψαιοι αλλα αν τους εξετασεις προσεκτικά ,οι πιθανότητες ειναι οτι θα βρεις μια αιτία που τους συνδέει όλους, μια κοινή ρίζα. Μπορει να ειναι το σχολειο , οι φίλοι , μπορει αν ειναι θέματα με το αγορι/κορίτσι σου . Για να το βρεις αυτο μια καλή ιδεα ειναι να προσπαθήσεις και αν γράψεις κάτω τις αιτίες απο όλους τους καυγάδες που είχατε ( οσο περισσότερους θυμάσαι δηλαδή ) και αν δεις ποια ειναι η πιο συχνή αιτία. Αυτο δεν σημαινει φυσικά οτι καθε καυγάς που είχες εμ την μητερα σου ειναι δική σου ευθύνη αλλα ειναι ενας καλος τρόπος απο τη μεριά σου αν κανεις τα πραγματα καλύτερα.
4) Σιγουρεψου οτι η μητερα σου γνωρίζει οτι προσπαθείς
Αφού κατανοήσεις ποια ειναι η αιτία των καυγάδες σας ,κανε το κατανοητό στη μητερα σου οτι κατάλαβες τι προκαλεί την ένταση μεταξύ σας. Πες της οτι προσπαθείς να αλλάξεις τα πραγματα απο τη μεριά σου και θα ήθελες καποια βοήθεια και απο εκεινη. Για παραδειγμα αν το κύριο πρόβλημα μεταξύ σας ειναι ο βαθμός σου στη χημεία πες οτι θα σε βοηθήσει καποιος φιλος σου μετα το σχολειο. Απλά το να γνωρίζει οτι προσπαθείς θα κανει τη μητερα σου πιο χαρούμενη και θα μειώσει της πιθανότητες να ξεκινήσει καυγά μεταξύ σας.( Πρεπει ομως στ' αληθεια να δουλέψεις γαι αυτο . Οχι ψεύτικες υποσχέσεις )
5) μην κανεις πραγματα που ξερεις οτι προκαλούν εντάσεις
Αυτο που λέω ειναι να βγάλεις τον εαυτό σου απο καθε καταςταςη που παρακαλεί εντάσεις μεταξύ εσένα και της μητέρας σου. Αυτο δεν σημαινει οτι μπορεις να φεύγεις απο το οικογενειακό δείπνο καθε φορά που υπαρχει μια μικρη ένταση μεταξύ εσεν και της μητέρας σου. Αλλα αν ξερεις για παραδειγμα οτι τα ψώνια με την μητερα σου καταλήγουν σε καποιον καυγά για καποια κοντή φούστα ή κατι τέτοιο προσπάθησε να το αποφύγεις.
6)Μην εισαι ανταγωνιστική
Βασικά μην αρχίζεις καυγάδες χωρίς λόγο . Ξανα , δεν ειναι καθε καυγάς που αρχίζεις με την μητερα σου δικό σου λαθος . Ειναι πιθανόν και η μητερα σου αν αρχίζει κάποιους καυγάδες. Αν νιώθεις οτι θελεις να ξεκινήσεις καποιο καυγά ειναι καλό αν πας να χαλαρώσεις μονη σου καπου. Θα νιώθεις πολυ πιο ήρεμη μετα.
7) κάντε πραγματα μαζι που αρέσουν και στις δυο σας
Αν για παραδειγμα εσυ και η μητερα σου απολαμβάνετε καποιο σπορ ή είδος ταινίας πρότεινε να πάτε εκει μαζι καθως αυτο σας δίνει κατι κοινό για το οποιο να μιλάτε . Επιπρόσθετα νε αυτο τον τροπο θα δείξεις οτι νοιάζεσαι γαι την σχέση σου με αυτήν.

Εσείς μαλώνετε με την μητερα σας; Έχετε εσείς καμία καλή συμβουλή για να δεθείτε μαζι της;

Ελπίζω να βοήθησα και σήμερα κοριτσάκια μου. Till next time keep calm and...just keep calm !

Just girly thingsKde žijí příběhy. Začni objevovat