Πως να μένετε ασφαλείς online

1.7K 104 4
                                    

Λοιπον κοριτσια αυτό ειναι ενα πολύ επίκαιρο θέμα και πολύ σοβαρό . Μια γνωστή μου είχε ενα σοβαρό περιστατικό με γνωριμία στο Ίντερνετ και γι αυτό να μερικές συμβουλες για να μείνετε ασφαλείς στο Ίντερνετ . Ξέρω, ξέρω σας πρηζουμε όλοι συνέχεια με αυτά , στο σπιτι στο σχολείο , στο φροντιστήριο αγγλικών αλλα ειναι ενα πολύ σοβαρό θέμα πραγματικά που μπορεί να έχει τρομερές επιπτώσεις στη ζωή των εφήβων :

1) Ξέρεις τις απάτες που κυκλοφορούν στο Ίντερνετ . Διάβαζε τα νέα και μιλά με τους φίλους σου για να εισαι ενημερωμένη . 

2) Σκέψου πριν κανεις κλικ . Ποτε μην πατάς σε λινκ ή πανω σε μηνύματα ανθρώπων που δεν ξέρεις . Μην πατάς πανω στις διαφημίσεις !  Αυτές θα σε οδηγήσουν σε σάιτ που μπορούν να σου κλέψουν πληροφορίες ή να κατεβάσουν κακοήθεις λογισμικό στον υπολογιστή σου . 

3) Αγόρασε έξυπνα . Μην αγοράζεις απο καποιο σάιτ εκτός και αν έχει στην αρχή του λινκ το https και μια κλειδαριά δίπλα στη διεύθυνση . 

4) Κωδικοί ! Άλλαζε τακτικά κωδικούς και μην τους μοιράζεσαι με κανέναν ακομα και τις κολλητές σου . Έχουν υπάρξει περιπτώσεις κολλητών που μάλωσαν και ο ενας χρησιμοποίησε το facebookτου αλλού για εκδίκηση ! Διάλεξε δύσκολους κωδικούς . Όσο πιο περίπλοκος τόσο το καλύτερο . Χρησιμοποίησε αριθμούς και γράμματα !

5) Εγκατέστησε ενα firewall , ενα προγράμμα κατα των ιών το οποίο θα σε καρατα μακριά απο κακοηθης ιστοσελίδες και θα σταματά τον υπολογιστή απο το να κατεβάζει κακοήθεις λογισμικό.

6) Το κλασικό " μην μιλάς με άγνωστους στο Ίντερνετ " . Αν θέλετε να γνωρίσετε άτομα με ασφάλεια στο Ίντερνετ απο άλλες χώρες πηγαίνετε στο www.penpalworld.com. Εκεί με ασφάλεια μπορούν έφηβοι να επικοινωνήσουν απο όλο τον κόσμο . Αλλα και πάλι μην δίνετε διευθύνσεις , τηλέφωνα ακομα και ονόματα και μέιλ αν μπορειτε να αποφύγετε ! 

Ελπίζω να βοήθησα και λιγο σήμερα ! Till next time keep calm and be safe ! 

Just girly thingsWhere stories live. Discover now