Bullying

2K 132 19
                                    

Κοριτσάκια μου αυτό ειναι ενα τρέχον και πολύ σημαντικό θέμα . Πολλές απο εμάς το περνάμε καθημερινά και πιστέψτε με ξέρω πόσο επώδυνο μπορεί να γίνει . Πολλές φορές οι συνέπειες ειναι ακομα χειρότερες απο αυτές που φανταζόμαστε . Δεν ειναι το να ειναι απλα κάποιος κακό κέφος ή στενοχωρημένος γιατι τον εκφοβίζουν . Κάποιες φορές έχει πολύ χειρότερες συνεπειες οπως αυτοτραυματισμος ή ακομα και αυτοκτονία . Γι ' αυτό να θυμάστε το πείραγμα και η κοροϊδία που λέτε σε καποιον, ακομα και φίλο σας, μπορεί να τον πληγώσει ακομα κι αν εσείς δεν το καταλαβαίνετε . Άλλες φορές ειναι άτομα που ούτε καν γνωρίζουμε καλα καλα και μας εκφοβίζουν . Έχω μερικές συμβουλες για όλους εσάς , συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού μου εδώ μεσα , που το περνάτε αυτό :

1) μην δείξεις οτι ενοχληθηκες . Μην δείξεις οτι σε ποινέςαν τα λόγια τους και οτι κατάφεραν να σε πληγωσουν.Ο εκφοβιστης θέλει προσοχή και να του δείξεις πως σε πλήγωσε θα νιώσει μεγαλύτερη ευχαρίστηση. Προσοχή όμως γιατι αυτή η τεχνική μπορεί να αποτύχει αφου οι εκφοβιστης θέλουν δράση και μπορεί να σε θεωρήσουν εύκολο στόχο σωματικής βίας αν δουν οτι δεν υποφέρεις απο αυτά που σου λένε .

2) αγνόησε τους . Αν δεν απαντήσεις θα δείξεις οτι εισαι πιο ώριμος και δυνατός απο αυτόν που σε εκφοβίσει . 

3) μην παίρνεις τις προσβολές τους κατάκαρδα . Το μόνο που θέλουν ειναι να σε κανουν να νιώσεις άσχημα . Θυμήσου οτι εισαι υπέροχη και δείξεις τους οτι πιστεύεις στον εαυτό σου !

4) μην ανταποδωσεις . Η εκδίκηση , συνήθως ,θα χειροτερέψει πολύ τα πράγματα αντί να τα βελτιώσει !

5) αν τελικά θες να ανταπωσδωσεις την προσβολή ανταπέδωσε την στοχεύοντας στον εκφοβιστη. Ειδικά αν έχετε κοινό και γελάσει αυτό θα κανει τον εκφοβιστη να ντραπει κάτι που για να ξέρετε ειναι ο χειρότερος εφιάλτης τους !

6) ρίξε το στο αστείο . Αυτό θα εκνευρίζει τον εκφοβιστη ακομα περισσότερο . Π.χ . Αν σου πει " Εισαι άσχημη " θα του απαντήσεις γελώντας " οκ είμαι άσχημη . Ε και ; " . Ενας άλλος τρόπος ειναι να γελάς σε κάθε του σχόλιο . Αυτό θα τον εκνευριστεί πραγματικά πολύ .

7) κρατά απόσταση ασφαλείας . Απέφευγε τα μέρη στο σχολείο απουσία συχνάζουν . Κυρίως οι τουαλέτες και τα αποδυτήρια ειναι χώροι bullying . 

Τελευταίο και πιο δύσκολο ...

8) Μιλά σε καποιον . Ξέρω οτι ειναι πολύ εύκολο να μιλήσεις σε καποιον γι' αυτό αλλα μόλις το κανεις και καλύτερα θα νιώθεις και σίγουρα αυτός ο κάποιος θα σε βοηθήσει . Μιλά στον γονέα που εμπιστεύεσαι , στον πιο έμπιστο καθηγητή ή στην κολλητή σου . Σίγουρα θα σε βοηθήσουν να αντιμετωπίσεις αυτό το πρόβλημα .

Κορίτσια ελπίζω πραγματικά να βοήθησαν οι συμβουλες μου για αυτό το θέμα , γιατι πολα παιδια σήμερα , μαζί τους κι εγώ πέφτουν θύματα bullying λόγο εμφάνισης , χώρα καταγωγής ή βαθμολογίας στο σχολείο .Αν κάποιος σας εκφοβίσει : Μην φοβάστε μιλήστε ! Till the next time : keep calm and stay strong !


Just girly thingsTahanan ng mga kuwento. Tumuklas ngayon