Πως να ξυπνάς νωρίς το πρωί

1.9K 117 7
                                    

Η μεγαλύτερη πρόκληση μιας συνηθισμένος σχολικής ημέρας ειναι να καταφέρεις να σηκωθείς απο το κρεβάτι , να ετοιμαστεις για το σχολείο και να μην αργήσεις ! Να Λοιπον μερικές συμβουλες για το πως να καταφέρετε το σχεδόν-αδύνατον , να ξυπνάμε νωρίς :

1) Διάλεξε την ώρα που θες να ξυπνάς το πρωί . Αν θες να εισαι έτοιμη στις 7:30 τέλεια ! Να ο στόχος σου ! Θα δουλεύεις για να πετύχεις αυτό το στόχο κάθε μερα της εβδομάδας και με το κάθε μερα εννοώ και τα Σαββατοκύριακα ! Θα το κανεις σιγά σιγά όμως για να μην προκαλέσεις σοκ στον οργανισμό σου . Οταν ξαναπρογραμματισεις τον οργανισμό σου με αυτόν τον τροπο δεν θα νυσταζεις .

2) Βάλε το ξυπνητήρι σου να χτυπήσει 15 λεπτά πιο πριν απο το κανονικό. 

3) Να κοιμάσαι καλα . Στη ηλικία μας χρειαζόμαστε περίπου 9-10 ωρες ύπνου για να λειτουργούμε κανονικά . Μην το ξενύχτας λοιπόν !

4) Να εισαι ενθουσιασμένη . Για να σηκωθείς απο το κρεβάτι θα πρέπει να εχεις έναν καλο λόγο . Γι'αυτο βρες ενα λόγο για να εισαι ενθουσιασμένη.

5) Προετοίμασε ψυχολογικά τον εαυτό σου για να ξυπνήσεις νωρίς το πρωί . Σκέψου την καθημερινή ρουτίνα που κανεις μόλις σηκωθείς έτσι ώστε να εχεις ενα σχέδιο δράσεις για τις πρωινές ωρες .

6) Να εχεις μια ρουτίνα το βράδυ πριν κοιμηθείς . Αυτή μπορεί να ειναι οτι σε ευχαριστεί αλλα απέφυγε τις οθόνες λιγο πριν κοιμηθείς . Διάβασμα , μπάνιο , χαλαρωτικό μουσικη , γιογκα ή μια κούπα ζεστό γάλα ειναι ιδανικά !

7) Χαμηλώσει τα φώτα μια ώρα περίπου πριν πας για ύπνο . Τα δυνατά φώτα προκαλούν το αίσθημα της κούρασης το πρωί .

8) Βάλε το ξυπνητήρι σου μακριά απο το κρεβάτι σου. Έτσι θα πρέπει να αναγκάσεις να σηκωθείς για να το κλείσεις .

9) Μείωσε τον καφέ το βράδυ. Θα σε κρατήσει άγονη μέχρι το πρωί !

Ελπίζω να σας βοήθησα με τις συμβουλες μου και σήμερα,κοριτσια  . Till next time keep calm and sweet dreams ! :)

Just girly thingsWhere stories live. Discover now