Πως να μεγαλωσεις τα νυχια σου

1.2K 75 7
                                    

Τα νύχια σου μεγαλώνουν απο μόνα τους. Απλώς πρεπει να δώσουμε στα νύχια με καποιο χρονο. Αν θελεις να εχεις γερα μεγάλα νύχια μπορει να ειναι δύσκολο αν τα φροντίσεις. Τα νύχια όλων μας μεγαλώνουν με εναν συγκεκριμένο ρυθμό ( περίπου ενα χιλιοστό το μήνα ). Αυτο που μπορεις να κανεις ειναι να προστατέψεις τα νύχια σου και να τους δώσεις την κατάλληλη φροντίδα και ετςι θα φαίνονται πιο μεγάλα απο οτι ειναι. Να λοιπόν μερικές συμβουλες για να εχεις μακριά νύχια :
1)Πλύνε τα χέρια σου με ενα απαλό σαπούνι. Το αν χρησιμοποιείς δις καποιο σκληρό μπορει να κανει τα νύχια σου πιο εύθραυστα.
2)Στέγνωσε τα νύχια σου πατώντας τα απλά με μια πετσέτα
3)Γέμισε να πλαστικό μπολ με αρκετό ξυδι ώστε να καλύπτει τα νύχια σου.
4) Βάλε τα νύχια σου μέσα στο ξύδι για 4-5 λεπτά
5)Βγάλε τα χέρια σου απο το ξύδι και στέγνωσε τα με μια χαρτοπετσέτα ή πετσέτα της κουζίνας .
6)Πλύνε τα χέρια σου με σαπούνι και νερό για να αφαιρέσεις την μυρωδιά απο το ξύδι και τη βρόμια
7)Απαλά σπρώξει πισω τα πετσάκια των νυχιών σου και λιμάρει τα νύχια σου. Μην κόψεις τα πετσάκια . Το να τα κόψεις μπορει να οδηγήσει σε μόλυνση που θα δυσκολεύει την ανάπτυξη των νυχιών σου.Για να σπρώξεις τα πετσάκια σου πισω με τον σωστό τροπο( Κρατά στο μυαλό σου οτι θα χρειαστείς ενα ειδικό εργαλείο (pusher) που μπορει να κοστίζει απο λίγα λεπτά ( ξυλάκι ) ή η τιμή του να ανεβαίνει και πιο ψηλά ( μεταλλικό ) :
• Προετοίμασε ενα μπολ ζεστό νερό. Δεν θα πρεπει να ειναι καυτό ή παγωμένο. Το να βυθίζεις τα νύχια σου σε ζεστό νερό κανει τα πετσάκια απαλά . Ετςι οταν τα σπρώξεις προς τα πισω θα σηκώνονται απο το νύχι αντί αν κολλούν. Μπορεις ακομα να τα σπρώξεις πισω μετα απο ενα ζεστό ντουζ οταν τα χέρια σου ειναι ακομα μουχλιασμένα και ζεστά.
•Βύθισε τα δάχτυλα σου για 5-19 λεπτά στο νερό. Πρόσθεσε αν θελεις ως Αρωματοθεραπεία καποιο αιθέριο έλαιο. Μην βιαστείς . Θελεις τα πετσάκια σου να ειναι απαλά.
•Στεγωνσε τα δάχτυλα σου. Χρησιμοποίησε μια καθαρή πετσέτα για να στέγνωσεις τα δάχτυλα σου ετςι ώστε το ειδικό εργαλείο ( pusher ) δεν θα γλιστράει .
•Βαλε μια μικρη ποσότητα ενυδατικές στα πιτσάκια σου. Η βαζελίνη δουλει επίσης. Τρίψτε το λίγο αλλα οχι τελείως.
•Χρησιμοποίησε το ειδικό εργαλείο /ξυλάκι για αν σπρώξεις πισω τα πέτσα κι σου. Γύρισε το υπό τέτοια γωνία ετςι ώστε να σπρώχνεις τα πετσακια στη βάση των νυχιών σου λίγο καθε φορά. Μην σπρώξεις πολυ δυνατά και μην γρατζουνίσεις τα νύχια σου. Αν εχεις πρόβλημα με το να σπρώξεις τα πετσακια σου προς τα πισω βάλε τα στο νερό λίγο ακομα για να γίνουν πιο απαλά.
• Πλύνε τα χέρια σου με ζεστό νερό για να φύγει η ενυδατική. Παρατήρησε τα πετσακια σου . Θα πρπει να ειναι σπρωγμένα τελείως πισω αποκαλύπτοντας τη βάση των νυχιών σου.
•Κανε το αυτο μια φορά την εβδομάδα. Θα πρεπει να ενυδατωνεις τα πετσακια σου συχνα για να τα κρατάς σε καλή καταςταςη.
8) Βαλε αντισηπτικό αν θελεις στο τέλος .Ασε το να στεγνώσει για περίπου τέσσερα λεπτά και μετα ξέπλυνε τα χέρια σου.
9)Μην τρως τα νύχια σου. Για να σταματήσεις αυτήν την συνήθεια βάψε τα νύχια σου με ειδικο μανό με πικρή γεύση ( πωλούνται στα φαρμακεία ) και πες στους φίλους σου να σε βοηθήσουν. Οποτε σε βλέπουν να πας να φας το νύχι σου θα σου το λένε. Μάσα κατι ετςι θα εχεις το στόμα σου απασχολημένο και μπορεις να πλέκεις βραχιολάκια , αν ξερεις, ή να κρατάς ενα μπαλάκι για να εχεις τα χέρια σου απασχολημένα.
10)Αγόρασε ενα σκληρυντικού νυχιών απο το φαρμακείο ή απο το κατάστημα με καλλυντικά. Βάζε δυο στρώσεις καθε μέρα για μια εβδομάδα και μετα αφαίρεσε το μα ασετον. Αν τα νύχια σου ειναι ακομα αδύναμα επανέλαβε για μια ακομα εβδομάδα.
11) Μην χρησιμοποιείς συνεχεια ασετον. Καθε φορά που αφαιρείς το μανό σου κανεις τα νύχια σου πιο αδύναμα. Κανε ενα διάλλειμα απο το ασετον και χρησιμοποίησε το μόνο άμα δυο ή τρεις εβδομάδες. Τα νύχια σου θα ειναι πιο δυνατά. Βρες καποιο μανό που κρατάει πολυ ή καποιο μανό που μπορει αν χρωματιστεί με άλλο απο πανω.
Ελπίζω να βοήθησα και σήμερα κοριτσάκια μου. Till next time keep calm and ...be healthy!
( Άσχετο αλλα δεν κρατήθηκα να μην το πω...Η αυτόματη διόρθωση μου είχε διορθώσει ολα τα πετσακια σε ...πιτσάκια ...Απλα σπρώξεις τα πιτσάκια των νυχιών σου...μην κόψει τα πιτσάκια ...😂😂😂😂 ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ δεν ξερω !)

Just girly thingsWhere stories live. Discover now