Τι να κάνετε οταν οι γονείς σας μισούν την κολλητή σας

2.7K 102 11
                                    

Πολλές φορές στην εφηβεία δεν σας έχει συμβεί να Φέρεντς σπίτι μια φιλη σας και οι γονείς σας να μιλούν άσχημα για αυτήν ή να τη κρίνουν πίσω απο την πλάτη της ή ακομα και μπροστά της; Εσείς νιώθετε άσχημα , στεναχώριες ρε και θυμώνετε με αυτό γιατι ξέρετε πως δεν ειναι δίκαιο και σωστό να την κρίνουν χωρίς να την γνωρίσουν αρκετά . Ιδού μερικές συμβουλες για να μειώσετε και να σταματήσετε αυτή την συμπεριφορά των γονιών σας οι οποίοι αν και το κάνουν για το καλο σας ισως αδικούν τη φιλη σας.

1) Ελεγξτε την κατάσταση . Αν οι γονείς σας κρατούν τα συναισθήματα για τη φιλη σας για τον εαυτό τους ισως να μην χρειαστεί να κάνετε πολλά πέρα απο το να τους καθησύχασετε .Ομως αν οι γονείς σου ειναι αγένεια ή κανουν τη φιλη σου να αισθάνεται άβολα θα πρέπει να πάρετε την κατασταση στα χέρια σας .

2) Βρείτε γιατι δεν συμπαθούν την φιλη σας .Καθιστε τους κάτω ,μιλήστε μαζί τους και Εξηγηστε τους πως κανουν εσάς και τη φιλη σας να νιώθετε με τη συμπεριφορά τους .Ρωτηστε τους τι ακριβώς δεν τους αρέσει στην φιλη σας .Ακουστε τι έχουν να πουν κρατώντας στο μυαλό σας οτι θέλουν παντα το καλο σας .Μην τους διακόπτετε οταν μιλούν και μην φέρεστε επιθετικά .Ειναι σημαντικό να τους δώσετε μια ευκαιρία να εκφράσουν τα παράπονα τους .

3) Μην παρατηρείτε τη φιλη σας αλλα ακούστε λιγο τουλαχιςτον τους γονείς σας . Αν θεωρούν οτι μπλεξατε με κακές και επικίνδυνες παρέες ισως και να μπλεξατε .Ακουστε τα παράπονα τους αλλα πρέπει να τους εξηγηστετε πως πια γνωρίζετε τη διάφορα μεταξύ του καλού και του κακού απο τους ίδιους και πως είστε σίγουροι οτι ξέρετε το τι πρέπει να κάνετε σε δύσκολες καταστάσεις .

4)Μιλά για τη φιλη σου στους γονείς σου . Πες τους για όλα τα καλα χαρακτηριστικά της . Οι γονείς σου κρίνουν τη φιλη σου σύμφωνα με αυτά που γνωρίζουν ,αν δεν ξέρουν τίποτα αλλα δεν γίνεται να καταλάβουν πόσο υπέροχη φιλη ειναι . Αν μοιραστείτε όλα τα καλα χαρακτηριστικά της φίλης σου με τους γονείς σου , μπορεί να κατανοήσουν οτι δεν ειναι τόσο κακιά όσο νομίζουν .

5) βρείτε τα κείνα σημεία που έχει η φιλη σας με τους γονείς σας . Η φιλη σας μπορεί να θαυμάζει την ίδια ποδοσφαιρική ομάδα με τον μπαμπά σας ή να λατρεύει την ίδια εκπομπή με την μαμά σας . Μόλις συνδεθούν οι γονείς σας με την φιλη σας με ενα κοινό ενδιαφέρον η γνώμη των γονιών σας θα αλλάξει σίγουρα τελείως .

6) μιλήστε στη φιλη σας . Αν ο λόγος που οι γονείς σου δεν συμπαθούν τη φιλη σας ειναι κάτι που εύκολα μπορεί να διορθωθεί μιλήστε στη φιλη σας . Κάποιες φορές ειναι κάτι τόσο απλό όπως οτι δεν χαμογελάει ποτε ή οτι δεν μιλούν πολύ ή οτι χρησιμοποιούν άσχημες λέξεις ή απλα οτι μιλούν παρά πολύ . Μάλλον η φίλη σου θα έχει καταλάβει οτι οι γονείς σου δεν την συμπαθούν λόγο της έντασης που υπάρχει οταν εκείνη βρίσκεται στο σπίτι σου . Σίγουρα όμως αν της πεις τι ειναι αυτό που ενοχλεί τους γονείς σου εκείνη θα ειναι πρόθυμη να προσπαθήσει και να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους .

7)ποιοτικος χρόνος . Ρωτήστε τους γονείς σας αν μπορείτε να καλέσετε την φιλη σας για δείπνο στο σπιτι σας και περάστε το σαββατοβραδο μαζί της στο δωμάτιο σας αντί να πηγαίνετε στα κλαμπ και στις καφετέριες . Μόλις οι γονείς σας δουν πόσο καλα συμπεριφέρεστε θα καταλάβουν οτι έκαναν λάθος και θα κατανοήσουν οτι η φιλη σας ειναι τόσο υπέροχη όσο εσείς .

Ελπίζω να σας βοήθησαν οι συμβουλες μου σήμερα ! Όσες δοκιμάζουν αυτές τις συμβουλες στην πράξη good luck λείπω οι γονείς σας να δουν πόσο υπέροχες ειναι οι φίλες σας ! Till the next time keep calm and smile ! 

Just girly thingsWhere stories live. Discover now