Πως να αντιμετωπίσεις το άγχος όταν γράφεις διαγωνίσμα

2K 67 9
                                    

 Ειναι αυτή η μέρα του μεγάλου διαγωνίσμα τις στα μαθηματικά ξανά κι εσύ έχεις αγχώθει πολύ. Σκέφτεσαι όλα όσα μπορούν να πανε στραβά . Μην ανυσιχεις γιατί εχω μερικές συμβουλες που θα σε βοηθήσουν να το ξεπέρασεις:

1) Σιγουρεψου οτι ξέρεις την ημερομηνία του διαγωνίσματος. Πιστεύετε με εχω δει περίπτωση παιδιού που να μαθαίνει απο τους συμμαθητές του εκείνο το πρωί οτι γράφει Φυσική . Μπορείς πάντα να ρωτήσεις τον καθηγητή σου για την ημέρα. Το να ξέρεις αυτή την πληροφορία θα σου δώσει χρόνο να προετοιμαστείτε και να διαβάσεις . Μπορείς ακομα να ρωτήσεις τον καθηγητή σου για την ύλη του διαγωνίσματος. 

2) Να εισαι προετοιμασμένη . Το καλύτερο πράγμα που έχεις αν κανείς όταν γράφετε διαγωνίσμα ειναι να φτάσεις εκεί προετοιμασμένη.Κρατα μαζί σου οτιδήποτε μπορεί να χρειαστείς : 

• μολύβια 

• στύλο 

• γόμα 

• ξυστρα

• μπλάνκο 

• ενα έξτρα τετράδιο για να κόβεις πρόχειρες κόλλες 

• χαρτομάντιλα 

• ενα μπουκαλάκι νερό 

3) Μελέτησε . Ένας συνηθισμένος λόγος άγχους για τα τεστ ειναι το γεγονός οτι δεν έχεις διαβάσει. Όταν μπεις μέσα στην τάξη θα καταλάβεις οτι δεν θα θυμάσαι τίποτα απο όσο στάχτες κάνει στο μάθημα αν δεν τα έχεις μελετήσει. Άρχισε να μελέτης τουλάχιστον τρεις μέρες πριν το διαγωνίσμα αλλα αν μιλάμε για εξετάσεις ειναι καλύτερο αν αρχίσεις να προετοιμάζεται βδομάδες πριν.

4) Μην τα " παραλείψεις ". Θυμίσου να κοιτάξεις τις δει μειώσεις σου προσεκτικά. Μπορεί αν έχεις ξεχάσει κατι που θα ειναι στο διαγωνίσμα . Ένας άλλος διασκεδαστικές τρόπος ειναι να διαβάσεις με μια φίλη σου . Μια φίλη μπορεί πάντα να σε βοηθήσει να απομηνμονευσεις πράγματα . Χρησιμοποίησε ενα υπογραμμιστηρι για να σε βοηθήσει αν διακρίνεις τα πιο σημαντικά .

5) Βρες το " τελετουργικό "σου . Το πολύ άγχος μπορεί να σε αποσπάσει . Καθε φορά που έχεις διαγωνίσμα βρες κατι να κανείς που σε χαλαρώνει πιο πριν. Αυτο μπορεί να ειναι ζωγραφική , να ακούς μουσική ή να φτιάχνεις οριγκάμι .

6) Μείνει θετική . Μην πας να γράψεις σκεπτόμενη οτι θα πατωσεις . 

7) Μην βιάζεσαι. Το μεγάλο λάθος που κάνουν οι περισσότεροι ειναι να βιάζονται . Αν βιάζεσαι δεν μπορείς να διαβάσεις όλες τις ερωτηςεις προσεκτικά και μπορεί ακομα και να διαβάσεις κάποια ερώτηση λάθος . Να εισαι προσεκτική!

8) Μείνει μέσα στα χρονικά όρια . Μην βιάζεσαι αλλα προσπάθησε να μείνεις μέσα στο χρόνο που σου δίνεται . 

9) Ύπνος . Κοίμηση καλά τη μέρα πριν το διαγωνίσμα .

10) Μάσα τσίχλα αν επιτρέπεται . Το μαςημα τσίχλας βοηθά στη συγκέντρωση και στη μνήμη .

Ελπίζω να σας βοήθησα και σήμερα κοριτσάκια μου! Till next time keep calm and...Carry on! 

Just girly thingsWhere stories live. Discover now