7 σημαδια οτι η φιλη μου με ζηλευει

2.2K 62 6
                                    

Βασικά θα αρχίσω με κατι που ανακάλυψα και άρχισα να τσιρίζω και να ενθουσιάζομαι και να χοροπηδάω στο κρεβάτι μου και να εχω πάθει πλάκα και να λέω omgoshhhhh . Αλλα ας πάρω τα πραγματα απο την αρχή...
Ημουν ωραια και καλα και χάζευα στο fb σε μια ομάδα που λέγεται ❤️κοριτσια❤️ ... Τέλος πάντων τσέκαρα τα κομμεντς απο μια δημοσίευση και καποιο κορίτσι βάζει ενα λινκ http://girlsators.blogspot.gr/2016/02/wattpad-try.html?m=1 λέγοντας σε καποιο άλλο να το τσεκάρει. Επειδή είδα οτι ειναι σάιτ για κοριτσια με tumblr φαςη κλπ. Ειπα κι εγω να το τσεκάρω .
Όπου λοιπόν φτάνω σε ενα άρθρο " 20 καλύτερα βιβλια που εχω διαβάσει στο wattpad " . Ειπα λοιπόν ετςι απο περιέργεια να το τσεκάρω. Περνάω τα ματια μου μια φορά πανω απο την λίστα ...τα ονοματα δεν μ λένε Τπτ ( ειμαι και τυφλή βλέπετε ) και αρχίζω να την διαβάζω πιο προσεκτικά ( να βρω κανένα ωραίο βιβλιο ) όσπου τσουπ φτάνω στο νούμερο 13 ...

τα ονοματα δεν μ λένε Τπτ ( ειμαι και τυφλή βλέπετε ) και αρχίζω να την διαβάζω πιο προσεκτικά ( να βρω κανένα ωραίο βιβλιο ) όσπου τσουπ φτάνω στο νούμερο 13

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Και βλέπω το just girly things και εχω πάθει υπέροξυγόνωση και χοροπηδάω σαν το χαζό στο κρεβάτι μου ASDFGHJKL! Σας αγαπώ !
Γενικά τώρα χαζεύω στο σάιτ ...και ειναι τρομερό ! ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ κοριτσια ! Είστε καταπληκτικές !
Παμε τώρα στο θέμα μας ( αφού σταματήσω να χαμογελάω στα την τρελή ...)
Νιώθεις οτι κατι δεν παει καλα στη φιλια σας; Εχεις αρχίσει να υποψιάζεσαι οτι η φιλη σου ισως ζηλεύει ; Να μερικά σημαδια που θα σου το αποκαλύψουν:
1)Φεύγει σιγά σιγά μακριά . Ο φιλος σου βρίσκει τρόπους να περνα όλο και λιγότερο χρονο μαζι σου οσο η προπόνηση σου ή/και η σκληρή σου δουλειά σε κάνουν να αποκτήσεις την ζωή που πάντα ήθελες. Σε αυτες η ευτυχία σου τους φερνει στο μυαλο την δυστυχία τους και ως αποτέλεσμα θα προτιμούσαν να μείνουν μακριά. Κάποιες φορές ειναι καλυμμένες με το οτι " ειναι πολυ απασχολημένες " ή απλά εξαφανίζονται σιγά σιγά . Ενας φιλος που δεν ζηλεύει θελει να γιορτάσει μαζι σου ενω ενας που ζηλεύει προτιμά να απέχει απο τη γιορτή.
2)Ψάξε για μικρούς αλλα "χτυπητους" τρόπους να μην σου αναγνωρίζουν τα καλα πραγματα που σου συμβαίνουν. Για παραδειγμα ο φιλος σου μπορει να αποφεύγει να κανει " like " ή να διαβάζει τα ποστ σου. Ή ο φιλος σου μπορει να ειναι αρνητικός οσο αναφορά τις επιτυχίες σου . Μπορει αν το βρίσκουν δύσκολο να σου πουν συγχαρητηρια για το οτιδήποτε . Μπορει αν σε κάνουν αν σπάσεις οταν μιλας και αν αρχίσουν αν μιλάνε για κατι το οποιο ξέρουν οτι ζηλεύεις ή απλώς να προσπαθήσουν να σου τρίψουν στη μούρη κατι που έχουν κανει.
3)Η ρουτίνα θετικού αρνητικού .Τι ενοω ; Με λίγα λόγια οτι κι αν κανεις πάντα βρίσκουν ενα τροπο να δίνουν τα εύσημα σε καποιον άλλο . Μόλις έβγαλες μια τέλεια φωτογραφία; "Φταίει ο φωτισμός και το editing" . Έγραψες τελεια στα αρχαια ; "Ε, βεβαια αφού κανεις φροντηριο". Ενας φιλος που ζηλεύει πολυ δεν μπορει αν σου αναγνωρίσει αυτο που στην πραγματικοτητα κέρδισες δίκαια ή οτι σου αξίζουν τα καλα πραγματα που σου συμβαίνουν .
4)Σε μειώνει. Μοιράζεσαι τα καλα νέα με ενα φίλο και δεν ενθουσιάζονται καθόλου ή αμέσως προσπαθούν να σε μειώσουν με λεξεις οπως " οπτική γωνία " ή να λένε οτι " απλώς θέλουν να εκείνοι ρεαλιστικοί ". Θα σου θυμίσουν τις παλιές σου αποτυχίες μέσα σε ολα αυτα.
Ειναι άλλο να ρωτάς κάποιες λογικές ερωτήσεις για να σιγουρευτείς οτι έχουν σκεφτεί τα πάντα και εντελώς διαφορετικό να ρίχνεις τον άλλο καθε φορά που του συμβαίνει κατι καλο.ενας καλος φιλος δεν προσπαθεί αν σε σύρει κάτω στη γη . Πετάει πάντα διπλα σου.
5)Κριτικάρει.Η ζήλια του φίλου σου καλύπτεται ως " ρεαλιστικότητα " ή " δύσκολη αγαπη ". Το πρόβλημα ειναι οτι δεν συνοδεύεται απο ίση ή μεγαλύτερη υποστήριξη . Επίσης μπορει να βγει ως πισώπλατα μαχαιρώματα , καθως ο φιλος σου μιλάει πισω απο την πλάτη σου για να σε μειώσει στα ματια των άλλων. Ενας αληθινός φιλος ξέρει τα ελαττώματα σου αλλα σε αγαπά ετςι κι αλλιώς και προσπαθεί να σε βοηθήσει .
6)Προσπθει να κλέψει τους φίλους σου. Δες αν ο φιλος σου Προσπθει να κανει παρε με τους υπόλοιπους φίλους σου αφαιρώντας σε απο την παρέα.
7)Δες αν σε αντιγράφει.μπορει αν παρατηρήσεις οτι έχουν πάντα παρόμοια πραγματα με εσένα. Μπορει αν σε αντιγράφουν , να ζηλεύουν πραγματα που εχεις και να θέλουν αν τα αποκτήσουν και αυτοί.
8)Ο φιλος σου κοκορεύεται για τον εαυτό του. Αυτός ειναι αλλος ενας τρόπος για να νιώσει καλύτερα για τον εαυτό του.
Τι μπορεις να κανεις για αυτο
Βασικά αν καθε φορά που εχεις καποια επιτυχία ή καλα νέα ο φιλος σου ειναι απόμακρος ή αμυντικός μπορει αν σημαινει οτι ζηλεύει. Ετςι αν αρχίζεις να βλέπεις οτι ειναι παράξενο ή δύσκολο αν τους μιλήσεις για πραγματα που σε κάνουν χαρούμενη , τότε ισως σημαινει οτι ο φιλος σου ζηλεύει . Το σημαντικό εδω ειναι οτι επειδή ζηλεύουν δεν σημαινει οτι η φιλια σας τελείωσε .
1) Εξέτασε τις πράξεις σου. Κοιτά βαθιά μέσα σου και ρωτά τον εαυτό σου , κανεις τιποτα που μπορει αν κανει πιο έντονα τα αισθήματα ζήλιας; Βρίσκονται μηπως σε καποιο κακό στάδιο της ζωης τους και δεν εισαι αρκετά εκει για αυτούς;
Δεν αν μπορεις να βάλεις τον εαυτό σου στη θέση τους και να δεις γιατι νιώθουν ετςι.
2) επικοινώνησε με τον φίλο σου. Βρες χρονο να μιλήσεις για αυτο με τον φίλο σου και δες γιατι νιώθουν ετςι. Μην εκπλαγείς αν η πρωτη του αντίδραση ειναι η άρνηση ή το αν σου πει οτι φαντάζεσαι πραγματα. Καποια άτομα δεν ξέρουν πως αποκαλύπτεται η ζήλια τους ετςι Ασε τον να ξέρει αν ξέρουν τι εκλαμβάνεις απο αυτον και πως σε κανει αυτο να νιώθεις χρησιμοποιώντας προτάσεις που περιέχουν το " εγω" . Π.χ. " οταν εγω σε ακούω να αντιδράς ετςι με κανει να νιωθω "
Δες αν έχει καποια δυσκολία στη ζωή του αυτόν τον καιρό ή αν αγνοήσεις καποια παλιά του επιτυχία. Δωςε τους να καταλάβουν ποσο σημαντική ειναι η φιλια σας και δες αν μπορείτε να κάνετε καποια προσπάθεια να εισαστε πιο υποστηρικτικοι ο ενας με τον άλλο .
3)γεφύρωσε το κενό . Αν κατάφερες να ανοίξεις τν διώρυγα της επικοινωνίας τώρα αρχίζει η πραγματική δουλειά. Δες αν μπορείτε να δουλέψετε μαζι στο αν είδατε υποστηρικτικοι. Στις περισσότερες περιπτώσεις ο φιλος σου θα Ειανι ανοιχτός σε αυτο το διάλογο οποτε σημαινει οτι η φιλια ειναι σε σταθερό έδαφος. Αν ομως αρνηθεί να πάρει ευθύνη των πράξεων του και αντίθετα συνεχίζει αν εχει το δάχτυλο καρφωμένο καρφωμένο σε εσένα ειναι μάλλον ώρα να ξανασκεφτείς αυτήν την σχέση . Ισως ειναι ώρα να το αφήσεις και να προχωρήσεις.
4)Αφήνοντας τον. Οσο η ζωή προχωράει κάποιοι άνθρωποι γυρω σου δεν θα μπορέσουν να προχωρήσουν το επόμενο βήμα μαζι σου . Οσο κι αν θελεις να βοηθήσεις τον φίλο σου αν βρει ευτυχία και αν απελευθερωθεί απο την ζήλια αυτο ειναι κατι που μπορει μόνο να το καταφέρει μόνος του. Αν εχεις ακολουθήσει τα παραπάνω βήματα και η καταςταςη δεν εχει βελτιωθεί ή μπορει αν χαρακτηριστεί ως " τοξική " ειναι καλύτερα να κατανοήσεις οτι το να τον αφήσεις ειναι ο μόνος τρόπος.
Και για να κλείσουμε ...2 shoutouts για δυο τρομερές ιστοριες ...
Την φανταστική @Eleni_vrettou12 με την ιστορία της " Εξαιτίας σου " και την υπέροχη Hannah-Heart με την ιστορία της "Το γύρισμα του φεγγαριού " ( έφτιαξα το εξώφυλλο 😉)
Ελπίζω να βοήθησα και σήμερα κοριτσάκια μου. Till next time keep calm and...best friends know how crazy you are and still choose to be seen with you in public !

Just girly thingsWhere stories live. Discover now