Πως να επιβιωσετε στο λυκειο

3K 70 8
                                    

Σίγουρα το λυκειο μπορει να ειναι τρομακτικό ειδικά αν δεν ξερεις τι κανεις. Αλλα αν ξερεις τι να περιμένεις στο λυκειο θα κανεις καλούς φίλους και θα αριστευσεις  . Οταν πάρεις το κολάι ,που λένε , θα εχεις ενα οργανωμένο προγράμμα για αν διαβάζεις και θα διασκεδάζεις τα Σαββατοκύριακα. Να μερικές συμβουλες για να επιβιώσεις στο λυκειο :
1) Εχε καλούς έμπιστους φίλους  με τις ίδιες αξίες με εσένα που δεν θα δημιουργήσουν μπελάδες ή δράματα. Αυτός ειναι ενας σημαντικός παράγοντας για το αν θα εχεις μια καλή χρόνια( και αν θα εισαι στη μέση καβγάδων και λογομαχιων).
Στην περιπτωςη που δεν εχεις φίλους :κανε μερικούς ! Οι φίλοι ειναι το πιο σημαντικό πράγμα που μπορει να εχει ενα κορίτσι στο λυκειο. Αλλα το να κανεις τους σωστούς φίλους ειναι ακομα πιο σημαντικό. Οποτε βρες άτομα που έχουν τα ίδια ενδιαφέροντα με εσένα. Οτι κι αν κανεις μην αλλάξεις τον εαυτό σου για τους άλλους . Θα υπαρχουν πολλά άτομα καλα για εσένα .Εχε υπομονή.
2) Να εισαι φιλική με τα μεγαλύτερα παιδια. Κατι που αθ σε βοηθήσει στο λυκειο ειναι να γνωρίζεις μερικά μεγαλύτερα παιδια στο σχολειο. Αν εχεις μεγαλύτερα αδελφια , ή φίλους που πανε στο λυκειο αυτο το άτομο μπορει αν σου προσφέρει μεγάλη βοήθεια μαζι με το να ειναι φιλος μαζι σου. Τα μεγαλύτερα παιδια μπορούν αν σου πουν τα εξής πραγματα:
•πως να συμπεριφέρεσαι σε συγκεκριμένους καθηγητές
•ποια άτομα να αποφύγεις
•συμβουλες για να πάρεις καλό βαθμό σε συγκεκριμένα μαθηματα
3) Προσπάθησε να εισαι εξαιρετικά κοινωνικ στην αρχή. Προσπάθησε οσο πιο πολυ μπορεις πριν δημιουργηθούν οι κοινωνικοί κύκλοι και εισαστε πιο κλειστοί στο αν γνωρίσετε καινουρια άτομα . Γνώρισε τα άτομα στο τμήμα σου . Εξάλλου θα κάθεστε μαζι για τα επόμενα τρία χρόνια.
4)Δκιμασε διαφορετικές κοινωνικές ομάδες. Μπορει αν ανυσηχεις να βρεις ενα μέρος και ομάδα που να ταιριάξεις αμέσως μπορεις αν εξερευνήσεις οσο περισσοτερο μπορεις τις επιλογές σου. Θα υπαρχουν οι δημοφιλείς,οι κουλ, τα φυτά , οι αθλητές ,και ενα σωρό άλλες ομάδες που δεν περίμενες να συναντήσεις αλλα δεν χρειάζεται να εισαι σε μια κατηγορία. Μην βγάζεις γρηγορα συμπεράσματα και γνώρισε οσο περισσότερα άτομα μπορεις πρωτα.
Αν και πολλά άτομα παραμένουν φίλοι με την ίδια κοινωνική ομάδα σε όλο το λυκειο ,οι κοινωνικές καταστάσεις και το δυναμικό αλλάζει . Αν δεις οτι η καινουρια κοινωνική σου ομάδα δεν ειναι κατάλληλη για εσένα μετα απο μερικούς μήνες αλλα δεν έκανες προσπάθεια να γνωρίσεις κανέναν άλλον η τύχη θα σε εχει εγκαταλείψει.
Αν ακι ειναι καλό αν εισαι ανοιχτόμυαλος απέφυγε να ανακατεύεις με άτομα που αθ σε οδηγήσουν σε μπελάδες αναγκάζοντας σε να καπνίσεις, να κανεις κοπάνα ή να κανεις σκονακια.
5)Πηγαινε στις εκδηλώσεις του σχολείου σου. Μπορει αν σκέφτεσαι οτι εισαι πολυ κουλ για αν πας στη σχολική παράσταση ή στη συναυλία που κανει το σχολειο σου σίγουρα πρπει α κανεις μια εμφάνιση για αν κανεις μερικούς νέους φίλους και για να κανεις τους ανθρώπους να γνωρίσουν ποια εισαι. Αν το κανεις αυτο θα γνωρίσεις νέα άτομα και θα κατανοήσεις οτι το λυκειο εχει πολλά να προσφερει.
6)Μην ασχολείσαι μανιωδώς με το πως δείχνεις. Μπορει αν φαντάζει τελείως ακατόρθωτο στον πρωτο σου χρονο στο λυκειο αλλα θα πρπει αν θυμάσαι οτι ολοι αγχώνονται για το τι σκέφτονται οι αλλοι , ποσο δημοφιλείς ειναι, πως δείχνουν με τα καινουρια τους παπούτσια και αλλα πολλά. Να θυμάσαι οτι ολοι νιώθουν τόσο αμήχανα και ανασφαλείς οσο και εσυ και μπορεις να εισαι ενα βήμα μπροστά αν καταλαβεις οτι τιποτα απο αυτα δεν εχει σημασία. Μην περάσεις περισσότερη ώρα κοιτάζοντας στο καθρέφτη απο το να διαβάζεις . Αν και το να δείχνεις ωραια θα σε κανει να νιώθεις καλα με τον εαυτό σου το να περνάς όλο σου το χρονο ασχολούμενη με καινούργια ρουχα δεν θα βοηθήσει. Ακομα κι αν δεν νιώθεις καλα με τον εαυτό σου περπατά με το κεφάλι ψηλά και μην κμαπουριαζεις. Θα σε κανει να δείχνεις οτι εχεις αυτοπεποίθηση.
7) Μην Φοβάσαι να πλησιάσεις τους καθηγητές σου. Αν χρειάζεσαι βοήθεια σε καποιο μάθημα ρωτά τον καθηγητή σου για βοήθεια μετα την ώρα του μαθήματος. Ακομα κι αν δεν δυσκολεύεσαι και θελεις απλά συμβουλες για μια εργασία μην διστάσεις να τους πλησιάσεις.
8) Καρτησου σε αυτο που εισαι και στα πραγματα που Ειανι σημαντικά για εσένα. Ειναι εύκολο να χάσεις τον εαυτό σου στο λυκειο αλλα απλώς μείνε αληθινή και μην αφήσεις κανέναν να το αλλάξει αυτο. Ονειρεψου. Ήλπιζε. Πίστευε. Αγάπησε. Ετςι ακομα και στις σκοτεινότερες στιγμές σου αν θυμηθείς ενα κομματάκι του ποια εισαι θα τα βγάλεις πέρα.
9)Εχε ενα πλάνο διαβάσματος. Αν θελεις να πετύχεις στην πρωτη χρόνια σου στο λυκειο τότε πρεπει αν ξερεις ποιες στρατηγικές διαβάσματος λειτουργούν για εσένα οταν ερθει η ώρα για το μεγάλο διαγωνίσμα. Διαβάζεις καλύτερα στα κενά , αμέσως μετα το σχολειο ή τη νυχτα πριν πας για ύπνο; Σου αρέσει αν ακους μουσική ή να τρως σνακ( σοκολατααααααα😂😛😜) οταν διαβάζεις η απλώς θελεις υσηχια . Βρες μαι μέθοδο που δουλεύει για εσένα και κρατά τη.
Γίνε τρομερή στο αν κρατάς σημειώσεις. Το να κρατάς σημειώσεις θα σε βοηθήσει αν διαβαςεις οταν ερθει η ώρα του διαγωνίσματος.
Και προφανώς απέφυγε να διαβάζεις όλη τη νυχτα την τελευταία στιγμή. Θα νιώθεις πανικοβλημμενη και χάλια και πολυ εξαντλημένη για αν τα πας καλα τη μέρα του διαγωνίσματος. Βρες χρονο να διαβάζεις κάποιες μέρες πριν το τεστ.
10)Μείνε οργανωμένη και μην χρονοτρίβεις. Πρεπει αν αντιμετωπίσεις τις εργασίες, τα τεστ και τα διαγωνίσματα που έρχονται και ολα τα αλλα πραγματα που πρπει να κανεις . Κρατά ενα ημερολόγιο με τις ημαντιμες ημερομηνίες για τεστ και εργασίες στο κινητό σου ή στο ταμπλετ και μείνε οργανωμένη. Οι λίστες με τα Παργματα που πρπει αν κανεις ειναι τέλειες ειδικά αν πρπει αν βάλεις προταιρεοτητες .
11)Μάθε να βάζεις προταιρεοτητες και να αφήνεις τα λιγότερο σημαντικά πραγματα. Πρπει αν βρεις ισορροπία και να βάλεις προταιρεοτητες στους διάφορους τομείς της ζωής σου ειδικά αν εχεις πολλά εξωσχολικά μαθηματα. Ασε συγκεκριμένα πραγματα και κανε τα πιο σημαντικά. Θα χρειαστεί αν το κανεις κάποιες φορές και στις εργασίες και τα μαθηματα σου. Κάποιες φορές θα θελεις να τα τελειώσεις ολα αλλα ειδικά αν εισαι στην Δευτέρα ή στην Τρίτη λυκειου θα δεις οτι δεν υπαρχει χρόνος κάποιες φορές.
12)Κανε τις ασκησεις σου. Αυτοθα έπρεπε να Ειναι προφανές αλλα δεν ειναι. Μην κανεις τις ασκησεις σου στο λεωφορειο το πρωί ή στο δειαλλειμα. Κανε τις ασκησεις σου μόλις γυρίσεις απο το σχολειο ή το φροντιστήριο. Κανε τες με το σωστό τροπο αποφεύγοντας να ξεχνάς τις σημαντικες πληροφοριες.
13)Προσπάθησε να εισαι πάντα στην ώρα σου. Οι καθηγητές λατρεύουν τους μαθητές που Ειναι πάντα στην ώρα τους . Το να κανεις προσπάθεια να εισαι στην ώρα σου δείχνει ενθουσιασμό και οι καθηγητές το βλέπουν αυτο. Μπορεις ακομα να σκεφτείς να πας νωρίτερα στην ταξη.
Αν σας ζητήσουν να διαλέξετε θέσεις μην φοβηθείς να κάτσεις μπροστά . Οι μαθητές που κάθονται μπροστά συγκεντρώνονται καλύτερα . Το καλύτερο μέρος που μπορεις να κάτσεις ειναι η δεύτερη σειρα στην άκρη γιατι μπορεις και να προσεχείς στο μάθημα και αν εισαι κοινωνικός. Οι καθηγητές τείνουν μάλιστα να κοιτούν προς το κέντρο του δωματίου και να εντοπίζουν τους μαθητές που προσέχουν στο μάθημα .
Ελπίζω να βοήθησα και σήμερα κοριτσάκια μου. Till next time keep calm and ...survive high school.

Just girly thingsWhere stories live. Discover now