The butterfly project

1.9K 105 26
                                    

Πολλοί θα σκεφτούν αυτό το θέμα ισως ως ταμπού ή θα απωθηθου απο αυτό όμως στ' αλήθεια ειναι πολύ σημαντικο . Πολλές φορές , και ειδικά εμείς οι έφηβοι ,αυτοτραματιζονται η θελουν να κάνουμε κακό στον εαυτό τους. Ακούγεται τρομακτικό αλλα ειναι αλήθεια . Ειχα μια φιλη που βίωνε ακριβώς το ίδιο πραγμα πέρυσι . Αυτοί οι ανθρωποι μπορεί να κανουν σκέψεις ακομα και για αυτοκτονία . 

Ως φίλοι τους αυτό που πρέπει να κάνουμε ειναι να του στηρίξουμε και να τους βοηθήσουμε αυτές τις δύσκολες στιγμές . Ή ακομα κι αν εσείς οι ίδιες νιώθετε έτσι ειναι καλο να μιλήσετε ισως σε καποιον που εμπιστεύεςτεπραγματικά για αυτά τα συναισθήματα σας . 

Για να ξεπεράσουν αυτά τα προβλήματα αλλα και για να βοηθήσουν να διευρυνθεί η γνώσεις για αυτά εχουν δημιουργηθεί κάποια project που ισως κάποιες απο εσάς εχετε δει να κυκλοφορούν στο tumblr. 

Ακομα κι αν εσείς δεν αυτοτραματιζεστε ή δεν κάνετε σκέψεις για αυτοκτονία μπορειτε να στηρίξετε αυτά τα πρότζεκτ. Μετά λοιπον απο πολύ ψάξιμο στο διδυκτιο βρήκα τα εξής :

α) The butterfly project : Το πρώτο που εχω δει εδώ και πολύ καιρό . Αυτό το πρότζεκτ ειναι για να βοηθήσει τους εφήβους να σταματήσουν να τραυματίζουν τον εαυτό τους και εχει 7 κανόνες :

• Αν νιώσεις οτι θέλεις να τραυματισθείς τον εαυτό σου πάρε ενα στύλο ή μαρκαδορο και ζωγράφισε μια πεταλούδα στο χέρι σου .

• Δώσε στην πεταλούδα το ονομα κάποιου αγαπημένου ή κάποιου που πραγματικά θέλει να γίνεις καλύτερα 

• Πρεπει αν αφήσεις την πεταλούδα να φύγει απο Μονή της. ΜΗΝ ΤΗΝ ΤΡΙΨΕΙΣ.

• Αν τραυματιςεις τον εαυτό σου πριν φύγει η πεταλούδα τότε την " σκοτώσες". Αν οχι ζει.

• Αν εχεις πανω απο μια πεταλούδα το να αυτοτραυματιστεις τις σκοτώνει ολες. 

• Ενα άλλο άτομο μπορεί να ζωγραφίσει πεταλούδες πανω σου . Αυτές ειναι ιδιαίτερες . Φρόντισε τες καλα

• Ακομα κι αν δεν αυτοτραυματιζεσαι νιώσεις ελεύθερη να ζωγράφισεις πανω σου πεταλούδες για να δείξεις την υποστήριξη σου . Αν το κανεις αυτό ονόμασε την πεταλούδα σου με το ονομα κάποιου που αυτοτραυματιζεται ή υποφερει και πες του το . Θα μπορούσε να βοηθήσει .

β) the snowflake project : Ο στόχος : να μαζέψεις όσο περισσότερες χρόνο καφέδες μπορείς ενώ αναρρωνεις. 

Η κυρια ιδέα : Κάθε φορα που θέλεις να τραυματιςεις τον εαυτό σου φτιαξε όσες χιονονιφαδες θες . Το θέμα ειναι να αποσπάσεις τον εαυτό σου αλλα και ενας δημιουργικός τρόπος να μην του κανεις κακό. Φύλα κάπου τις χιονονιφαδες . Κάθε φορα που αυτοτραυματιζεσαι Ξεφορτωσου τις χιονονιφαδες που εχεις ήδη φτιάξει . Ώθησε τον εαυτό σου να μείνει δυνατός για να μην χάσει όλη τη σκληρή δουλεια που εχει κανει.

Just girly thingsUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum