8 πράγματα που κάνεις που στ'αληθεια καταστρέφουν το make up σου

1.9K 72 2
                                    

Βάζοντας make up πολλές φορές βιαζεσαι αφήνεις τα lip gloss και τις σκιές οπου να ναι και ΠΑΡΑΤΑΣ τα πινέλα γεμάτα πουδρα χωρις να τα πλείνεις! Ομως σοβαρά κάποια πράγματα απο αυτά καταστρέφουν τα πρόιοντα ομορφιάς μας ! Να μερικά πράγματα που κάνουμε ολες και καταστρέφουν τα πρόιοντα μας αλλα και το βάψιμο μας  :

1) Το να μην πλένεις τα χέρια σου πριν και μετά το μακιγιάζ! Τα χέρια σου θα πρέπει να ειναι καθαρά πριν αρχίσεις να απλωνεις κρέμες και καλύπτει κι πανω στο πρόσωπο σου για να μην εξάπλωθουν βακτήρια στα ματιά τη μύτη και το στόμα μας . Επίσης τα καθαρά χέρια κρατάνε και τα προίοντα μακιγιάζ σου καθαρά αν τα πλένεις πριν χρησιμοποιειςεις διαφορετικό προϊόν και δεν γεμίζουν λάδια και κατάλοιπα απο κρέμες που έβαλες !

2) Το να αγνοείς την ημερομηνία λήξης των προϊόντων! Σίγουρα θα αποφύγεις να φας ληγμένα τυρί γιατι να βάλεις πανω σου ληγμένα πρόιοντα μακιγιάζ; Τσεκαρε τις ημερομηνίες λέξεις των πρόιοντων μακιγιάζ σου και μην τα χρησιμοποιείς μετά απο αυτή την ημερομηνία . Τα ληγμένα πρόιοντα εχουν βακτήρια που θα σου προκαλέσουν μολύνσεις στα ματιά ή σπυράκια !

3) Το να αποθηκευεις τα πρόιοντα μακιγιάζ στο λάθος μέρος! Τα πρόιοντα μακιγιάζ δεν θα πρέπει ποτε να αποθηκεύονται σε υπερβολικά ζεστά ή υπερβολικά κρύα μέρη . Κάποια πρόιοντα πρέπει να μπαίνουν στο ψυγείο αλλα ποτε μην τα βαλεις στον καταψύκτη . Αντιθέτως αν τα αποθηκευεις στο μπάνιο να προσεχείς να ειναι σε καποιο ντουλάπι ή συρταρι . Η ζέστη και η υγρασία απο το μπάνιο μπορεί να οδηγήσει σε λιώσιμο ή στην ανάπτυξη βακτηριων .Το καλύτερο ειναι ενα ξηρό δροσερό μέρος . 

4) Να τα πετάς όλα μεσα στην τσάντα σου ! Αν παίρνεις τα πρόιοντα μακιγιάζ σου εξω δεν πρέπει ποτε να τα πετάς μεσα στην τσάντα σου μαζι με όλα τα αλλα. Ειναι εντάξει να το κανεις αυτό με lip gloss , μασκαρά ή καλυπτικο στικ αλλα ποτε μην το κανεις αυτό με πρόιοντα που ειναι σε σκόνη ή υγρο . Τα πρόιοντα που ειναι σε σκόνη μπορεί να σπάσουν εύκολα στον πάτο της τσάντας σου και τα καπάκια απο τα πρόιοντα που ειναι σε υγρό μπορούν αν βγουν εύκολα χάνοντας τα πρόιοντα παντού. Βάλε τα σε ενα πορτοφόλια κι , νεσεσέρ ή σε μια μικρή τσεπούλα .

5) Να τα αφήνεις ανοιχτά . Ο ποιο γρήγορος τρόπος για να καταστρέψεις ενα πρόιοντα ειναι να μην το κλείνεις καλα μετά τη χρήση . Κλείνει καλα τα καπάκια και κρατά τα μακριά απο τα χέρια μικρότερων αδελφών !

6) Να μην πλένεις τα πινέλα που χρησιμοποιείς για το μακιγιάζ. Πλένεις τα απλα με ζεστό νερο μια φορα την εβδομάδα για να μπορείς να βάφεσαι πιο εύκολα και για να κρατάς μακριά τα μικρόβια !

7) Το να μοιράζεσαι τα πρόιοντα με τις φίλες σου . Το χρώματα του κραγιόν σου ειναι τέλειο και φυσικά οι φίλες σου θελουν να το δοκιμάσουν. Το να μοιράζεσαι τα πρόιοντα μακιγιάζ σου βοηθά στη εξάπλωση των μικροβίων. Οχι μονο μπορειτε να αρρωστησετε και οι δυο αλλα τα βακτήρια θα στεγνώνουν και θα καταστρέψουν το πρόιον. 

8) Το να βγάζεις και να βάζεις ξανά συνέχεια το βούρτσα κι της μασκαράς απο το σωληνακι . Ισως σας εχουν μάθει οτι έτσι ειναι ο σωστός τρόπος για να βάζετε μασκαρά αλλα κάνοντας το αυτό η μασκαρά στεγνώνει και χάλια πιο ευκολα . Πρέπει να αντικαθίσταται τη μασκαρά σας κάθε τρεις Με έξι μήνες .

Ελπίζω να σας βοήθησαν οι συμβουλες μου και πλάι κοριτσια ! Till next time keep calm and have a colorful day ! 


Just girly thingsWhere stories live. Discover now