9 αλανθαστα σημαδια οτι ο φιλος σου σε χρησιμοποιει

2K 77 8
                                    

Ειναι ενα άπαισιο συναίσθημα οταν καταλαβαίνεις οτι καποιος που θεωρούσες φιλος σου σε χρησιμοποιεί. Θελεις να πιστέψεις με όλη σου την καρδιά οτι η φιλια σε εινΙ αληθινή , αλλα κάποιοι άνθρωποι οι θα εκμεταλλευτούν τον τροπο σου. Οι καλοί ανθρωποι ειναι αυτοί που συνήθως πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης-ειναι μια απο τις μεγάλες αδικίες της ζωής . Ομως το να έχεις ενα φίλο που σε εκμεταλλεύεται θα κανει κακό στην αυτοπεποίθηση σου .
Πως μπορεις να προφυλάχτηκα απο το να σε εκμεταλλευτούν στο φιλίες ; Το να βάζεις όρια ειναι σημαντικό - αν δεν λες ποτε οχι ο φιλος σου μπορει να εκμεταλλευτει την καλή σου διάθεση . Ειναι καλό να εισαι πάντα εκεί για τους φίλους σου αλλα πρπει πάντοτε να ανταποδιδεται.
Να μερικά σημάδια οτι ο φιλος σου σε χρησιμοποιεί και σε εκμεταλλεύεται :

1) Μπαίνουν και βγαίνουν απο τη ζωή σου
Μόλις κατι τέλειο συμβεί σε εσένα *μπουμ * ειναι εκεί. Ειναι με μαγικό τροπο ελεύθεροι να το γιορτάσουν , να πανε σε κουλ πάρτι, και να σε ακολουθήσουν σε οτιδήποτε κουλ κανεις. Αλλα οταν περνάς δύσκολα δεν ειναι ποτε εκεί. Φαίνεται σαν ο φιλος σου να ειναι εκεί μόνο οπότε τον συμφέρει.
2) Δεν σε καλούν ποτε πουθενά
Έμαθες στο Facebook οτι ο φιλος σου κανει πάρτι ...κι δεν σε κάλεσε; Αουτς. Μα δεν τον βοηθήσες με την εργασία του την προηγούμενη εβδομάδα; Αυτο δεν φαίνεται σωστό. Αυτο σημαίνει οτι ξέρει οτι θα τον βοηθήσεις οταν το χρειαστεί αλλα και πάλι δεν σε υπολογίζει σαν κοντινό του φίλο. Αν δεν σε καλεί πουθενά αλλα εσυ τον καλείς να κάνετε μαζί πράγματα τότε αυτο δεν εαι καλό σημάδι.
3) Δεν ειναι εκεί για εσένα αλλα θέλουν πάντα να εισαι εσυ εκεί για αυτούς
Εισαι διαθέσιμη μόλις σε ενημερώσουν αλλα οταν χρειαστείς κατι εσυ δεν μπορούν να βοηθήσουν . Μοιάζει με μονόπλευρη φιλια όπου το άλλο άτομο σε εκμεταλλεύεται .
4) σε "ραντιζουν" με κόπλιμεντα
Σου αρέσει ενα αληθινό κόπλιμεντα αλλα αυτός ο " φιλος " το παρακάνει . Ενοω ειναι στ' αληθεια τρομερός αλλα θα σε " ραντισει " με κόπλιμεντα καθε φορά που σε βλέπει. Κάποιοι άνθρωποι κάνουν πραγματικά πολλά κόπλιμεντα αλλα αν αυτο συνδυάζεται Εμ το να σου ζητήσει καποια χάρη , τότε μπορει να ειναι θέμα . Αυτός μπορει αν ειναι ενας τρόπος αν πάρουν αυτο που θέλουν απο εσένα .
5) Έχουν κανει πράγματα που σε πλήγωσαν
Είτε ειναι οτι έκλεψαν ενα αγορι που σου αρέσει είτε οτι έκαναν καποιο ύπουλο σχόλιο αυτο το άτομο δεν εχει τις καλύτερες προθέσεις . Ενας καλός φιλος θα σου τονώνει την αυτοπεποίθηση. Πόσες φορές θα αφήσεις αυτο το "φίλο" να σε πληγώσει πριν καταλαβεις οτι δεν ειναι φίλο σου α Μην το αφήσεις να Συνεχισει.
6) Τους έχεις ακούσει να μιλάνε γαι σένα πισω απο την πλάτη σου
Αυτο το άτομο ειναι σούπερ καλό μπροστά σου αλλα ακους απο καποιο άλλο φίλο σου οτι διαδίδει φήμες για εσένα. Γιατι φέρεται σν φιλος σουξέ νω δεν Σε συμπαθει; Ισως κατι να θέλει που εσένα. Προσπάθησε Ν πιο κρύβεις αυτο το άτομο απο τη ζωή σου.
7) Σου λένε μυστικά του για να σε κάνουν να νιώθεις κοντά τους
Τα άτομα που θέλουν να σε εκμεταλλευτούν θα μοιραστούν πληροφορίες για να δεθείτε . Θα νιώσεις αμέσως αυτο το δεσμό και υποσυνείδητα θα θέλει να κανει πράγματα γι' αυτού. Θα μάθεις αργότερα οτι αυτή ειναι η τεχνική την οποία χρησιμοποιούν σε όλους- δεν εισαι κατι ξεχωριστό γι αυτούς στην πραγματικότητα .
8) Πάντα ζητάνε χαρές
Έχεις κατι που αρέσει σε αυτο το φίλο σου ; Είτε ειναι ενα τρομερό σπιτι, ενα δωρεάν γεύμα , ή κοντινή σχέση με ενα αγορι αυτο ο φιλος πάντα θα σου ζητάει να τον συμπεριλαβεις . Δεν έχεις πρόβλημα να βγαίνεις με φίλους αλλα αυτός ο φιλος σου πάντα εκμεταλλεύεται στις καταστάσεις προς όφελος του.Κατι σου λέει οτι σε χρησιμοποιεί.
9) Δεν καταλαβαίνεις γιατι είσαστε φίλοι
Είσαστε σε τελείως διαφορετικές παρέες , έχετε λίγα κοινά και δεν μιλούσαμε ποτε πριν; Κατι σε αυτήν την φιλια δεν κολλάει . Αυτός ο " φιλος " μπορει να σε θέλει μόνο για να πάρει κατι απο εσένα .
Και μην ξεχνάτε αν έχετε οποιαδήποτε πρόβλημα με το φίλο σας συζητητές το πρώτα πριν αποφασίσετε ξαφνικά να μην του ξαναμιλησετε . Ισως ολα ειναι μια μεγάλη παρεξήγηση .
Ελπίζω να βοήθησα και σήμερα κοριτσάκια μου ! Till next time keep calm and have a wonderful time! ( Actually People assume that time is a strict progression of cause to effect, but *actually* from a non-linear, non-subjective viewpoint - it's more like a big ball of wibbly wobbly... time-y wimey... stuff.) Περίμενα κατι αιώνες να πω αυτο το quote ! ;)

Just girly thingsWhere stories live. Discover now