TROUBLE (Episode 1)

10.3K 320 6
                                    

Sjedala sam u svojoj sobi I gledala kroz prozor, nestrpljivo očekivajući poziv jedne od cura s kojima sam se družila. Napokon je mobitel zazvonio.

“Grace?” - nervozno sam ju nazvala po imenu.

“Upravo sjedimo ja I Alex u autu I promatramo jednog od “opasnih” .Cijeli je u crnini I stoji ispred opasnog kluba I puši. I mogu primjetiti da je u ovoj udaljenosti opasno sexy” - začula sam napokon njen glas I odgovor.

Tko su ti “opasni” pa I nismo baš znali njihova imena. Znali smo samo da su to trojica muškaraca odjevenih u crninu I cijeli ih se grad smrtno plaši I nitko im se ne želi približiti. Uvijek su skupa I nikada im ne mogu vidjeti lice. Uglavnom samo izađu ispred tajnog I opasnog kluba da zapale cigaretu I vrate se unutra. I tako pola godine. Svaku večer jedna od nas tri bi dežurale I jedna drugoj govorile informacije. Ali u ovih šest mjeseci uvijek bi rekle “Stoji vani I puši” I to mi je počelo ići na živce

“Ništa novo” - zakolutala sam očima I udarila dva tri puta po staklu na prozoru. Istina da sam bila opsjednuta sa tom trojicom “opasnih” kako smo ih mi tri nazivale. No umirala sam od znanja I željela sam znati nešto više. Jako sam željela upasti im na to tajno mjesto I doznati pod kakvim uvjetima žive I čime se bave, ali I možda vidjeti njihova lica.

“Ne znam što želiš onda Elena” - puhnula mi je na slušalicu. Pomalo sam se zamislila , gledajući pun mjesec s prozora. Pun mjesec uvijek je označavao “opasnost” I “nevolju” I s njim ništa dobro ne bi došlo. Imala sam plan.

“Slagat ću roditelje da idem učiti kod tebe I pokupite me ispred tvoje kuće, okej?” - upitala sam ju. Par sekundi je šutjela.

“Nadam se da nećeš učiniti ništa opasno I da opet ne upadneš u nevolju” - rekla mi je. 

Zakulutala sam očima “Ja obožavam nevolje” - ispustila sam uzdah preko mobitela I poklopila joj. Strpala sam svoju crnu kožnu jaknu i crne kožne hlače u ruksak I stavila ih na leđa. Trebala sam namjestiti svoje naivno lice, kada rečem roditeljma da planiram večeras učiti kod Alex. Pronašla sam ih u salonu, kako pričaju.

Moj otac Nicholas Davis bio je ustvari totalna suprotnost mojoj umišljenoj majci I ponekad bi ga stvarno voljela više nego nju. Ali kada shvatim kako me tretiraju , ponekad ih zamrzim. Mrzila sam jer su me tretirali kao njihovu princezu I kupovali mi na tone ružičaste odjeće. Mislim ja sam imala 20 godina zašto bi uopće ih slušala I nosila odjeću koju bi mi kupovali. Istina je bila ta da sam samo čekala trenutak kad završim fakultet I pobjegnem iz kuće. Taj bijeg planiram već godinama I pobjeći ću od njih. Željela sam da shvate da sam ja jedna od onih “buntovnih cura” I da uopće nisam dobrica, umorna sam od glume I tome jednom mora stati na kraj.

“Elena Isabelle, dobro da si došla ja I ti tvoj otac baš razgovaramo o tebi” - začula sam krještavi I iritirajući glas svoje “drage” majke. Njene kričavo crvene usne mogle su se prepoznati na ovoj udaljenosti. Stvarno je bila opsjednuta izgledom I parfemom. Sigurno je večeras stavila na sebe bočicu njenon “noćnog” parfema kako ga je nazivala. 

Oboje su me pratili pogledom I primjetili ruksak na meni. “Trebala bi učiti kod Alex večeras, sutra imamo kolokvij” - tiho sam ih I nestrpljivo upitala .

“Ali već je kasno kćeri, njeni roditelji se sigurno pripremaju za spavanje” - začula sam svog oca kako priča. On je bio totalna razlika mojoj majci I ponekad sam ga više voljela nego nju. No ponekad bi I osjetila u sebi kako mi ga je bio jako žao. Imao je velike probleme s nekim gospodinom “Payne”, I stalno su se prepirali preko telefona mjesecima. Ponekad bi začula razgovor I samo bi čula kad bi rekao “Payne pričekaj par dana” I to bi čula svaki put. Zadnjih mjeseci bio je u svom svijetu, zamišljen I totalno zabrinut. Ali nisam ga htjela pitati što mu je, jer stvarno nisam marila.

“Ako ne pođem večeras, mogu pasti sutra, neću puno stati” - napravila sam jednu od onih svojih milijun lažnih faca te su popustili I pristali. Naš vozač me je odveo I iskrcao. Vidjela sam svjetlo od auta kako mi dolazi u trenutku kad je vozač otišao I iskrcao me. Moje lude dvije prijateljice izvirile su kroz prozor.

“Upadaj” - rekla je Grace. U trenutku sam ušla na zadnje sjedište njenog auta I što brže sam izvadila odjeću iz torbe. I obukla je, bilo je malo čudno skidati majicu I ostati samo u grudnjaku da mogu navući kožnu jaknu. Baš kad sam skinula majicu, stali smo na semaforu I uopće nisam primjetila da par muškaraca iz drugog auta nas promatraju I zvižde mi.

“Odjebite” - izbečila sam se prema njima I brzo obukla svoju jaknu. 

“Mogao bi te cijelu noć” - jedan od kretena se javio, otvorila sam prozor I pokazala mu srednji prst. Svi su se nasmijali te je Grace dala gas I sve je bilo spremno da upadnem u jedan od najopasnijih klubova ikad I napokon doznam malo više o tome.

“Elena bolje da idemo s tobom” - moja druga prijateljica Alex mi se obratila I okrenula glavu preko sica da me može pogledati. Ja sam bila spremna, kožna jakna I crne uske kožne hlače zračile su buntovnošću I obožavala sam se ovako oblačiti.

“Ja ću samo malo proviriti dolje I slikati s mobitelom I pokazati ću vam” - spremno sam otvorila vrata od auta I govorila im, dok sam izlazila.

“Ako ne dođeš za pola sata, zovemo policiju” - Grace se javila. Pomalo zabrinuta.

“Čekaj me tu, I molim vas bez policije” - još jednom sam ih pogledala. Vezala kosu I zaputila se u mračnu uličicu. Mračna duga cesta vodila je do vrata koje smo uvijek gledali kako se otvaraju I zatvaraju I iz njih izlaze ti “opasni” samo po noći I zapale vani. Pogledala sam da li ima koga I pomalo otvarala teška metalna vrata, na čas su zaškripila I tada sam odjednom uletjela unutra. Ponadala sam se da ću možda I vidjeti nešto, ali mrak se nastavio, upalila sam mobitel I svjetlost mi je obasjavala put. Ništa, samo dugi mračni hodnik I ogroman sloj prašine koja se protezala do vrata. 

Malo snažnije sam progutala, možda me je bilo malo strah, ali nisam marila, umirala sam od želje da otvorim ta druga vrata I vidim što se nalazi iza njih. Mobitelom sam svjetlila I razgledavala prašinu koja se nalazila I kad sam došla kraj vrata, zastala sam I osjetila dah iza svog vrata. U trenutku sam se zaledila, moji pojačani otkucaji srca I nečiji duboki dah iza mojeg vrata.

“Zalutala si djevojčice” - začula sam muški duboki glas kako mi puše za vratom I odjednom mi je stavio ruku na usta I snažno udario mojom glavom od vrata...

TROUBLE ! by Valentina B.Nơi câu chuyện tồn tại. Hãy khám phá bây giờ