TROUBLE (Episode 6)

8.3K 261 3
                                    

“Jesi sigurna da želiš znati?” - naslonio se na dio od kuhinje I prekrižio ruke. Postavljeno mi je jako dobro pitanje, možda se nisam htjela mješati u njegov privatni život, plus Harrya nisam ni poznavala, zašto sam trebala znati išta o njegovoj prošlosti.
Uzdahnula sam I približila mu se, u nekim trenucima nisam ga se bojala, već sam rekla da je Liam imao neki samozatajni pogled I da je bilo nešto u njemu što me interesiralo.
“Jesam, neću nikome reći” - tiho sam rekla.
“Okej.....” - počeo je sa pričom I pogledao me. “Sigurno se pitaš zašto živimo u ovakim uvjetima” - pogledao je prema maloj neurednoj kuhinji u kojoj smo se nalazili.
Klimnula sam glavom.
“Skrivamo se tj Harry, a Zayn I ja mu pomažemo” - prošao je jezikom preko usana, dok mi je pričao.
“Od čega se skrivate?” - nastavila sam sa tihim govorom. Vodili smo tih razgovor, jer se Harry negdje nalazio u blizini I nismo htjeli da čuje kako Liam razgovara sa mnom.
“Harryevi roditelji su mrtvi, tj njegovog oca su ubili ispred njega, a majku su odveli I više je nikada nije vidio.” - tiho je izgovorio svaku riječ. Ono što sam osjećala u tim trenucima dok mi je pričao, nisam mogla opisati, javili su mi se neki osjećaji koji su očito cijelo vrijeme spavali ili su se skrivali negdje duboko u meni.
“Oh” - raširila sam svoje oči prema njemu, očekivajući nastavak razgovora. “Tragamo za tim ubojicama, I ova djevojka koja ga je zvala je njegova bivša koja ga je ostavila I pronašla utjehu u jednom od ubojica koji su ubili njegovog oca” - nastavio je svoj razgovor o njemu.
Možda sam I shvaćala, zašto je ovako bio hladan I zašto se ponašao kao čovjek bez osjećaja, ipak je pretrpio svašta u životu. No, zašto sam mu ja trebala? Ja nisam bila kriva za to što se događalo, trebao se mrvicu bolje ponašati prema meni.
“On je imao jednu jako tragičnu prošlost” - uzdahnula sam prema Liamu.
On je mahao glavom I potvrđivao mi ono što sam rekla. “Ali obećaj da nećeš nikome reći, pogotovo njemu, ovo ti I onako nisam trebao reći” - odlučno mi je rekao.
“Nemaš brige, to će bit tajna” -tiho sam rekla. I baš u trenutku kad smo završavali naš razgovor Harry je otvorio vrata I ušao. Zavladala je tišina, kao da nitko nije razgovarao nikako, nisam bila sigurna da li je Harry nešto shvatio, ali ništa nije govorio.
“Jesam sad slobodan Harry?” - nasmijao se Liam prema njemu. Eto dočekala sam da se I Liam malo nasmijao, svaki put kad bi vidjela nekoga od ove trojice da se smiju, izgledali bi drugačije I ne onako hladno.
Ispod tog mračnog Harryevog pogleda, skrivala se jedna mračna I tragična prošlost, možda je ovaj dečko nekada bio jedan od onih dobrih dečkiju, ali očito ga je to promjenilo iz korjena. Primjetio je da ga tužno gledam, ali jednostavno nisam prestajala.
“Jesi, možeš ići” - obratio se Liamu, ali je I dalje gledao u mene. Liam je uzeo jabuku sa stola I izašao kroz vrata.

Drugi dan:
Istina da sam brojala svoje dane I da sam užasno željela da prođe ovih mjesec dana. Spavala sam za čudo u jednom normalnom čistom krevetu sa čistim pokrivačima I jastukom, ali sve ostalo je bilo prljavo I puno prašine. Prije bi sigurno rekla da me nije briga za to, ali kad se to stvarno dogodi, shvatiš da je to užasno prljavo I da ti se gadi. Podigla sam se iz kreveta, I zamotala se sa pokrivačem jer sam bila u donjem rublju, kraj kreveta je stajalo staro na pola razbijeno ogledalo, iako se nije baš dobro vidjelo na njemu, mogla sam se vidjeti. Imala sam ogromne podočnjake I neurednu kosu, makla sam pokrivač sa sebe, promatrajući se u ogledalu. Nisam voljela kako sam izgledala, mrzila sam svoju visinu.Željela sam izgledati veća I neustrašiva, a ovako ljudi su mislili da sam neka mala, slatka naivna djevojčica jer sam ponekad I tako izgledala.
“Siguran sam da bi ti tangice odgovarale” - začula sam poznati Harryev glas iza sebe, kako je raširio svoje oči I promatra me iz vrata. Brzo sam uzela pokrivač sa kreveta I pokrila se.
“Idući put pokucaj” - još sam više pritisla pokrivač prema sebi, ne dopuštajući Harryju da vidi išta od mog tijela.
“Kucao sam, ali si sigurno bila zaposlena sa promatranjem sebe u donjem rublju” - pomalo se nasmijao I približio. “Okej možda sam te vidio u grudnjaku, ali u kombinaciji sa tvojim crnih gaćicama, uf” - zazviždao je , odmjeravajući me.
Zakolutala sam očima. “Što hoćeš?” - upitala sam ga. Sigurno da sam se trebala ponašati malo bolje prema njemu, otkada mi je ono Liam ispričao, ali nisam voljela sažaljavati ljude. Uostalom on se mogao malo bolje ponašati prema meni, ja mu nisam bila za ništa kriva. I dalje sam nastavljala sa svojim prepucavanjem I nerviranjem I samo sam željela da kaže “Izludio sam sa tobom, molim te idi natrag kući” , no I nakon drugog dana to I dalje nisam čula.
“Donio sam ti ovu haljinu” - nisam ni primjetila da je u ruci držao malu , kratku ljubičastu stvar I kada mi je bolje pokazao skontala sam da je to haljina.
“I što s tim?” - pogledala sam na haljinu, pa njegove zelene oči. “Želim da ovo večeras obučeš I da izađeš sa mnom” - bacio mi je tu haljinu na krevet. Pitala sam se odakle mu ta haljina I kako je znao moj broj I da li mi to uopće odgovara.
“Zašto bi ja obukla nešto što ti želiš I zašto bi uopće izašla sa tobom?” - ozbiljno sam ga upitala.
“Jer ja tako želim, večeras ću te predstaviti kao svoju djevojku” - odjednom je ispalio na što sam ja raširila svoje oči prema njemu, pitajući se da li ja ovo sanjam? Kakvu djevojku pobogu.
“Nadam se da se šališ” - rekla sam mu. Nisam povjerovala u ovo što je rekao, I još sam se pitala kakvu djevojku.
“Ozbiljan sam, večeras ćeš glumiti moju djevojku pred mojom bivšom” - sasvim ležerno je izgovorio I bacio tu malu ljubičastu stvar na krevet, na kojem sam spavala.
“Nema šanse, što ti hoćeš od mene? Prvo me ovdje zarobiš na mjesec dana a sad želiš da ti glumim djevojku” - zaderala sam se na njega . Nije mi dolazilo u glavu , kakve je on sve bolesne ideje imao sa mnom. Kako sam mu ja mogla glumiti djevojku? Pa sigurno je imao milijune cura s kojima može napraviti ljubomornom njegovu bivšu.
“Radit ćeš ono što ja kažem I ne želim od tebe čuti više ni riječi. Večeras se lijepo sredi. “- odlučno je izgovorio I u sekundi ga više nisam vidjela. Otišao je iz sobe I ostavio me bez riječi. Svaki dan je donosio nove probleme, bojala sam se pomisli što će se sutra dogoditi.
Navukla sam svoju staru odjeću koju sam uspjela ponijeti iz svoje kuće I shvatila da mi treba milijun stvari za večerašnje “sređivanje” I da to nisam imala. Pa normalno živjela sam sa tri muškarca u nekom jadnom mračnom podrumu I jedino što sam imala kod sebe je odjeća I donje rublje I ništa više. Tiho sam otvorila vrata od stare, prašnjave sobe I začula muške glasove koji su dolazili iz kuhinje. Zvučalo je kao da se zezaju međusobno, tiho sam otvorila vrata od kuhinje, I ugledala njih trojicu kako sjede za stolom I jedu. 
“Trebam uslugu od vas trojice” - snažno sam otvorila vratima, nakon čega su sva trojica reagirala I pogledala me , upravo su jeli one hamburgere koje sam ja inače mrzila.
“Ako želiš možeš jesti s nama” - začula sam Liamov glas , kako mi se obraće.
Zayn je kolutao očima I dalje nastavljajući da jede, a Liam I Harry su mi dali malo pažnje.
“Ne hvala, nisam gladna” - pomalo drsko sam rekla. “Netko od vas troje mi treba nabaviti ženske potrepštine” - podigla sam malo glavu prema njima, promatrajući ih.
“Koji vrag”? - Zayn je upravo progutao I pogledao me. 
“Znate da sam ja žena I trebam stvari koje koriste normalne djevojke” - približila sam im se. Gledali su u mene pažljivo, bar Liam I Harry, malo me Zayn ignorirao ali bi ponekad podigao pogled.
“Okej, reci nam možda ti možemo nabaviti” - javio se Harry.
“Trebam kozmetiku, četku za kosu, regenerator, britvice I tampone” - odlučno sam im izgovorila svaku stvar koja mi je trebala.
“Kakve jebene tampone?” - upitao me Zayn, nakon čega su I Harry I Liam prasnuli od smijeha.
Zakolutala sam očima , Zayn je odgrizao komad hamburgera I žvakao ga ispred mene.
“Pa znaš mi ženske imamo te naše “stvari” I krvarimo mjesečno I onda nam trebaju tamponi da nam nebi svugdje curila ta crvena krv koja ide iz nas” - rekla sam najgore riječi koje sam mogla reći ispred trojice muškaraca. 
Zayn je upravo bacio hamburger u tanjur I napravio facu kao da se gadi. “Više nisam gladan” - otrčao je da se napije vode.
“I tko će mi to kupiti?” - upitala sam ih I pogledala u Harrya. Njegova je ideja bila da ovdje dođem, bar su mi trebali kupiti najosnovnije stvari. Harry je časom pogledao na Liama “Mene ne gledaj, ja se neću sramotiti sa tamponima u trgovini” - podigao se iza stola I odnio tanjur sa sobom. Očito da smo ostali samo Harry I ja, sjela sam na ono Zaynovo mjesto I pogledala ga.
“Okej ja ću ti to kupiti” - odgovorio mi je kao da nije siguran, ali znao je da mi je to netko trebao donijeti. “I bolje jer mi to treba, I donesi mi srednje tampone u plavom omotu jer....” - no začula sam njegov pojačan kašalj, upravo me prekidao “Ja nemam pojma o čemu ti pričaš, donijet ću ti prve koje vidim” - zagrizao je komad hamburgera I bacio ga na tanjur.
Gledala sam tog zelenookog dečka kako se podiže sa stolice I odlazi u kupovinu mojih tampona. Baš bi ga voljela vidjeti kako to kupuje, sigurno će ga biti sramota ,ali zaslužio je uostalom sam je kriv.

Sjedala sam u onoj staroj sobi I slušala svoje misli, kojih u posljednih par dana nije bilo. Jedna velika praznina I ogromna nostalgija za svojim starim životom. Sa svojim prijateljicama se nisam ni čula I sigurno su bile zabrinute, mobitel nisam imala I još sam se pitala gdje mi je nestao, očito sam ga izgubila negdje putem. Roditelji su mi bili zabrinuti, iako me nije baš bilo briga, ali ipak su mi bili obitelj. Moje misli prekinuo je duboki, promukli kašalj. Okrenula sam se I ugledala Harrya sa vrećicom u ruci.
“Nadam se da nisam nešto zaboravio” - pružio mi je vrećicu sa stvarima, nakon čega sam ja podigla svoj pogled prema njemu I uzela vrećicu iz ruku. “Okej,hvala”- tiho sam izgovorila I spustila svoj pogled. Bila sam bezvoljna I nisam se navikla biti zatočena u četiri zida, bez društva, naših ludosti I zabave. Ovo je bilo jako depresivno za mene.
“Budi spremna za sat vremena I obuci ovu haljinu” - obratio mi se, nakon čega sam podigla pogled prema njemu. “Što ako neću” - upitala sam ga I podigla se sa kreveta. Zašto bi ja trebala večeras izvoditi glupaču od sebe I glumiti njegovu djevojku. “Već sam ti rekao I ne želim se raspravljati sa tobom” - odlučno mi se obratio. “Ja nisam tvoja igračka da s njom možeš kako hoćeš” - rekla sam mu. Više mi je bilo dosta da mi zapovijeda.
“A što ako upravo to jesi?” - upitao me, nakon čega je napravio par koraka naprijed I stvorio se kraj mene. “Kao prvo imam dečka I ne mogu glumiti tvoju djevojku” - hrabro sam pogledala prema njemu, lažući ga, ne znam zašto sam spomenula sad “”dečka” kojeg nisam imala naravno, ali ovo je jako dobro zvučao, još samo da mi povjeruje.
No, Harry je u trenutku prasnuo od smijeha. “Dečka? Djevojčice siguran sam da ga nemaš, tvoj sam mobitel istražio do zadnjeg slova I nije bilo ni traga nikakvom dečku” - I dalje se smijao. Naravno da mi nije povjerovao.
“U tebe je moj mobitel?” - upitala sam ga. 
Klimnuo je glavom. “Možda bi tvoj nevidljivi dečko, želio posuditi malo svoju djevojku , nekom drugom muškarcu?” - upitao me. Imao je njegov sitan osmijeh kao da mu je nešto bilo smješno, ali u ovoj sobi trenutno ništa nije bilo za smijeh.
“Muškarcu? Uhm ja baš ne vidim muškarca u sobi” - malo sam pogledala po sobi da mogu pronaći tog “muškarca” o kojemu je Harry pričao.
“Nemaš ti pojma što ovaj muškarac može”- nasmijao se prema meni. Promatrala sam ga, uvijek je bio u crnu, bar ovih par dana otkada ga znam. “Vjerojatno ćeš doznati, ali s vremenom” - namignuo mi je. Mrzila sam kad bi ovo radio, doslovno me je šarmirao sa svojim osmijehom tu, no nikada nisam padala na šarmere, tako da mu je ovo bio samo jedan loš pokušaj.
“Vjeruj mi ne želim znati” - tiho sam rekla I prekrižila svoje ruke I snažno uzdanula ispred njega.
“E znači taj tvoj uzdah kojeg si upravo sad ispustila I stvari koje bi ti radio, uf vjeruj mi ne bi ostala živa”” - opet se nasmješio prema meni.
“Molim te idi odavde. Za sat vremena sam spremna” - zakolutala sam očima, tražeći tu glupu haljinu koju sam trebala obući. Bolje da se sredim, nego da slušam njegove gluposti ovdje.
“Tako je već bolje, budi sexy večeras” - opet mi je namignuo I sa svojim osmijehom napustio prostoriju.
Uzela sam pomalo ljuto vrećicu koju mi je donio Harry prije par trenutaka I bacila stvari iz nje na krevet, I tek tada sam mogla primjetiti da mi je uglavnom sve krivo kupio. Uzela sam kutiju sa tamponima I otvorila ih “Ovakve ja ne koristim” - promrljala sam u sebi. Uzela sam sa sobom tu kutiju I opet im upala u kuhinju. Ista stara ekipa, Harry ,Liam I Zayn stajali su po kuhinju I nešto razgovarali I odjednom su utihnuli kada sam ušla.
“Opet ti” - začula sam kako je Zayn promrljao I pogledao u mene.
“Harry, uzeo si mi kriva tampone” - glasno sam rekla, nakon čega su opet sva trojica pogledala u mene.
“Opet ti s tim tamponima” - u sekundi je Zayn zakolutao očima.
Harry se tiho nasmijao prema meni I približio se, uzimajući u ruke otvorenu kutiju sa tamponima. Pretpostavljam da mu je ovo bilo malo smješno, ali ovakve nisam koristila, mislila sam da će se u tim trenucima možda ispričati ili tako nešto. Ali njegova ogromna duga ruka uzela je jedan tampon iz kutije I odmjeravala ga. “Ova stvar je takav sretnik” - izgovorio je nerazumne riječi, nakon čega sam mu poklonila jedan od zbunjenih pogleda.
“O čemu ti” - upitala sam ga. Ignorirao je moje pitanje I vrtio je u ruci tu malu bijelu stvar. Također se I Zayn približio I gledao u to kao da nikada takvo nešto nisu vidjeli. Ponašali su se ko mala djeca kada bi vidjeli nešto nepoznato pa bi se čudili. “Zašto je sretnik?” - upitao ga je Zayn.
Harry se opet nasmijao,čas pogledao u mene I opet vratio svoj začuđeni pogled na tampon. “Ova stvar stoji dolje stalno I ne treba pitati da li može ući” - I obojica su u trenutku prasla od smijeha. 
Zakolutala sam očima jer nisam mogla ništa drugo očekivati od nekih muškaraca. Brzo sam zgrabila tampon iz ruke I stavila ga u kutiju. “Mogao si bar kupiti one koje koristim” - pojačala sam malo glas na njega. “Trebala si mi reći” - opet je prasnuo.
Shvatila sam da nisam trebala ni dolaziti, još jednom sam ih pogledala I izašla iz kuhinje, vraćajući se natrag u sobu da se sredim za tu glupu večer, gdje moram glumiti njegovu djevojku. Ali usput sam imala plan kao I uvijek I sve ću učinit da ga obrukam večeras. On nije imao pojma kakva sam ja ustvari. 
Nečija snažna ruka mi se približila sa leđa I gurnula me prema sebi. Nisam imala pojma što se događalo, totalno me iznenadilo. Taman da nešto kažem, stvario mi je ruku na usta.
“Shh mogu ti pomoći da odeš odavde” - tiho je šapnuo na moje uho.

TROUBLE ! by Valentina B.Where stories live. Discover now