TROUBLE (Episoda 50)

5.5K 142 2
                                    

(obratite pažnju na FLASHBACK!)

Osjećala sam lagani, ali čudni strah kada sam strpala svoj mobitel u džep I pokušavala se okrenuti prema Harryu da se suočim sa njegovim pogledom. Dovraga znao je sve! Znao je svaki moj pokret, moje misli I sve stvari koje su se događale u mojoj obitelji.
Tajni agent 007? Te gluposti su mi prošle glavom, kada sam se okrenula prema njemu. Svoje lice skrivao je maskom neke dobrice I samo sam čekala kada će je skinuti I pokazati se u pravom svjetlu.
Moram razgovarati sa njim I natjerati ga da ni slučajno ne ode na tu zabavu I opet sve ukvari!

“I onda, jesi odlučila?” - hrapavost njegovog glasa, natjerala je moju kožu da se naježi. Zašto je bio tako miran? Želim onog pravog bijesnog Harrya koji mjenja svoje raspoloženje poput semafora I nikada ga ne mogu shvatiti.
“Dogovorit ćemo se nešto” - hrabro sam izgovorila, dok su mi glavom šetale misli 'ONA ZNA' . Kako je uopće mogao tako nešto doznati? Sigurna sam da mu Liam nije rekao.

“Uvijek sam za dogovore sa tobom. Ako taj dogovor uključuje da te povalim na zadnjem sjedištu ovog auta, imaš me” - zabavljao se.
“Ne mislim na to. Harry otkud si doznao za moju I Liamovu obitelj?” - opet ga hrabro pitam. Više ne osjećam onaj strah, želim ovo rješiti jedno za uvijek.

Nasmijao se, pokušavao je izgledati ležerno I nosio je masku kao da ga nije briga za to. Ali znala sam da jest, njegove šake uvijek su otkrivale kako se osjeća. Hoću da pokaže svoje pravo lice I kaže doista što misli. Ajde Harry čekam te!

“Jebeš to Elena, samo potpiši ovo sranje I idemo odavde” - nastavlja sa provokacijom. Strah me njegovih idućih poteza. Zašto ovako skriva da mu to ne smeta?
“Potpisat ću pod jednim uvjetom. Ako se večeras ne pojaviš na zabavi isti tren potpisujem ovo” - zgrabila sam papir iz njegovih ruku kao I kemijsku, te sam stavila papir na auto da potpišem ali on mi je isti tren zgrabio kemijsku.
“Ne ide to tako lagano, djevojčice” - glas mu je miran, ali hrapavost u glasu ga otkriva. Postaje ljut!
“Kako onda ide? Nemoj se večeras pojaviti , moji roditelji su...” - prekinuo me, tako da je stavio svoj prst na moje usne I njegovim tijelom me odgurnuo do auta.

“Tvojim roditeljima se neće ispuniti želja. Nitko mi neće oduzeti ono što je moje, ne trebaš se brinuti za to” - ležerno je izgovorio.
“Tvoje? Bolje da ne govorimo o tome, jer ja nisam T-V-O-J-A “ - sjeckala sam mu riječ 'tvoja' tako da mu više dođe do glave da me ne posjeduje.
Samo se nasmijao na to, on je bio tako jebeno siguran da sam ja njegova. Mrzila sam to kod njega, tu njegovu samouvjerenost da je mogao imati koju je želio I da sam ja jedna od tih.

“Večeras ću ih samo uvjeriti da si ti moja I da te nitko ne smije dodirnuti I to je sve” - slegnuo je ramenima.
“To je sve? Moji roditelji će pozvati policiju Harry. Želiš završiti u zatvoru?
“Bolje to, nego da dopustim takve gluposti”

Nagnuo je glavu prema meni I njegov dah sam osjetila na svojim usnama, onaj prethodni miris lizalice od borovnice I njegovog mirisa širio se mojim licem I nosio mi neku ugodu. Koliko god bi me trebalo biti strah, ovaj put nisam to osjećala..osjećala sam se ugodno I to je bilo tako čudno.

“Već sam ti rekao da ću za tebe učiniti sve..Ne mogu dopustiti da budeš u toj vezi sa mojim prijateljem, to nebi mogao podnijeti.Ne bi mogao prihvatiti da netko ima sve ono za što se ja borim mjesecima. Ne mogu to dopustit ne želim da te dodirne niti jedan muškarac, ti si moja Elena..želim da to napokon jednom shvatiš”

“Ne radi se o tome Harry. Samo te ne želim večeras tamo to je sve. Molim te nemoj stvarati još više nevolja, sada nisu potrebne”

“Ne želiš me tamo? Kako ću to podnijeti? Ne mogu samo mirno stajati sa strane I gledati kako te ima drugi muškarac” - odmaknuo se od mene I nogom udario po gumi od auta. Njegovo raspoloženje se počelo mjenjati, to shvaćam.

“Nitko me nema, pobogu. Ovo je nametnuto. Liam uopće ne želi ovu vezu kao ni ja. Ne trebaš se brinuti za to” – pokušavala sam da ga sa svojim tonom glasa uvjerim u to. Ali još mi u glavu ne dolazi kako je ovo doznao? Kako je toliko informacija znao o meni..

“Vidiš što mi radiš? Bio sam užasno bijesan kada sam doznao za to, nikada ovakav bijes nisam osjećao u sebi..Neću mirno stajati Elena, dat ću do znanja tvojim roditeljima da nešto ima između tebe I mene I da se okane te glupe ideje u vezi tebe I Liama” - osjetila sam trunku očaja u njegovom glasu. Bila sam na ivici snage I stvarno sam ga željela uvjeriti da se ne treba brinuti , ovo ćemo nekako rješiti. Ali to je Harry, njega nitko u ništa ne može uvjeriti.

“Ne ide to tako lagano Harry. Nemoj to raditi, molim te” - prvi put da sam uhvatila njegovu ruku I natjerala ga da me pogleda.
“Onda otiđi sa mnom. Pobjegnimo odavde zauvijek” 

FLASHBACK! ( Harry P.O.V's)

Zadnji posao kojeg ću obaviti I onda bježim iz ovog grada I ovih ljudi.. Nisam više ovo mogao podnositi, toliko sam loših stvari napravio da sam se ponekad gadio samom sebi. U svojem dugom crnom kaputu zakopčan do vrata šetao sam jednom od mračnih ulica Londona I slušao kako mi čizme odzvanjaju od kišoviti pločnik. Ulica je bila pusta I mračna samo je mjesec osvjetljavao put kojim sam išao. Imao sam malu tremu, nisam se mogao suočiti sa njom .Sa tom gadurom s kojom sam se borio sve ove mjesece.

“Styles, imam novi posao” - otvorio sam škripava vrata njenog doma I ušao. Sjedila je u svojem naslonjaču I ispijala svoje piće, dok je led zveckao u čaši kada bi je primakla usnama I ispila.
“Anastasia, ovo je posljednje. Odlazim odavde” - glas mi je mračan I prljav. Želio sam oprati ruke od ovog posla..no znao sam da jedno pranje ruku neće očistiti svu onu prljavštinu koju sam radio.

Njen zloban smijeh odzvonio je cijelom njenom kućom.
“Kako misliš da ćeš otplatiti liječenje svoje majke? Operacija je skupa I mislim da baš I nemaš love, zar ne?” podigla se sa naslonjača, te njenu dugu crnku kosu stavila sa strane.
Gadila mi se misao da sam nekada spavao sa njom. Da me je natjerala da izgubim nevinost sa njom, iako je bila starija od mene. Ova žena promjenila je moje djetinjstvo, onako kako je I moj otac.

“U to se ne mješaj. Nekako ću to rješiti” - pogledao sam ju, no ona nije skidala osmijeh sa njenog lica. Znala je I sama da ne mogu to rješiti, koliko god želio. U škripcu sam sa novcem a liječenje moje majke je doista skupo...U zamci sam po ko zna koji put.

“Zadnji posao donijet će ti sasvim dovoljno love da otplatiš liječenje I da otputuješ na neki odmor. Zaslužio si nakon mjeseci rada” - zlobno se nasmijala, dok mi se približavala. Negdje u sebi sam osjetio mučninu, tjerala me da se sjećam svih stvari I da slušam u glavi plač onih djevojaka dok su me molile da to ne radim. Želio sam vratiti vrijeme, ali znao sam da bi moja majka bila tad mrtva I da nebi imao novaca da je održim na životu.

“Što trebam uraditi” - upitao sam ju.
Zgrabila je fasciklu sa stola I sjela natrag na naslonjač, te mi pokazala rukom mjesto da sjednem. Napravio sam to I očekivao je da otvori fasciklu I da mi kaže što trebam napraviti. No nije to napravila, samo je svoj pogled usmjerila na mene.

“Ova djevojka nam treba. Možemo zaraditi na njoj” - kratko je odgovorila.
Prevrnuo sam očima, znao sam I sam što me čeka.
“Istraživat ćeš o njoj, doznati svaki njen pokret, svaku tajnu koju njena obitelj ima. Želim da joj napravimo zamku I zgrabimo je, ona će nam donijeti mnogo love” - objašnjavala mi je. Ova žena uopće nije imala srca..Iako ju je njen otac silovao godinama umjesto da bude bolja osoba, postala je gora nego njen otac I osvećivala se preko tih djevojaka .Valjda je mislila da će joj tako biti bolje..nisam u to bio siguran.

“Tko je ona?” - hladno sam upitao.
Napokon je otvorila fasciklu, te mi pokazala sliku djevojke. Djelovala je nekako hladno I znao sam što trebam napraviti..

“Elena Isabelle Davis” - pročitao sam njeno ime ispisano ispod slike. Još jedna u nizu koja će biti iskorištena. Moj posljednji posao upravo završava sa ovom djevojkom. Još sam jednom pogledao njeno lice I zatvorio fasciklu.

Elena P.O.V.

Ona 'mala' zabava kakvom ju je nazvala moja majka, odjednom je postala golema. Pozvala je cijelu nepodnošljivu rodbinu, ljude koje sam izbjegavala I nisam željela da imam kontakta sa njima. Clarrisa Davis, moja nepodnošljiva rođakinja stajala je do mene I prepričavala mi neku avanturu sa svojim bivšim koja nije ispala kako treba, jer je prekinuo sa njom.
KOGA BRIGA!

“I zamisli, prekinuo je sa mnom. Ostavio me I rekao da voli drugu” - ispila je do kraja šampanjac I zgrabila drugi sa stola. Nisam se osjećala uopće dobro, pomalo mi se vrtjelo u glavi, očekivala sam mjesečnicu. Naslonila sam se na stol I zgrabila neku hranu da jedem, ali ni to nisam mogla. Prvi dan moje mjesečnice nikada nije ispadao dobro. Osjećala sam bolove u predjelu trbuha. Samo mi još I to treba!
“Žao mi je Cla...” -nisam ni do kraja izgovorila. Oči su mi ostale prikovane na ulaznim vratima kada sam ugledala obitelj Payne I Liama, koji je gledao u mojem smjeru I djelovao je zaista uzrujano. Pretpostavljam da je nešto u vezi Harrya. Rekla sam mu da ću razmisliti I javiti da li želim otići iz ove kuće I pobjeći sa njim, no znala sam jako dobro da to neću prihvatiti. Ovisim o svojim roditeljima, cilj mi je završiti fakulet I zauvijek otići odavde. Ako otiđem sa njim, neću imati dovoljno novca da osiguram svoju budućnost.

“On je vani, ugledao sam njegov auto. Mogao bi dođi svaki čas” - Liam mi je šapnuo, dok smo se zagrlili. 
“Obećao mi je da neće” - šapnula sam. Na čas sam pogledala u smjeru roditelja koji su nas sa velikim osmijehom promatrali. Zar su oni stvarno mislili da ćemo ja I Liam jednom biti skupa?
“To je Harry. On nikad ne ispunjava obećanja” - Liam je dohvatio čašu šampanjca sa stola I približio je usnama.
“Što bi mogao napraviti?” - snažno sam progutala svoje riječi. Znam I sama što bi mogao napraviti, zašto uopće pitam?
“Vjerojatno bi prebio tvojeg oca, pa onda mene” - odgovorio je.
“Prekrivaj me pred njima, dolazim svaki čas” - spremila sam čašu na stol, pogledala oprezno okolo I izašla vani.
Moram potražiti Harrya!

Ugledala sam Harryev novi automobil I njega kako stoji naslonjen na njemu I promatra moju kuću. Iz ove daljine izgledao je doista mračno. Držao je ruke u crnom dugom kaputu kojeg je večeras nosio..Pogled mu je bio zamišljen , znala sam što je spremao.

“Harry, trebaš otići odavde” - obratila sam mu se. Štikle su odzvanjale hladnom ulicom. Reagirao je na moj glas te pogledao u mojem smjeru. Imao je novi automobil, na čas sam odmjerila auto I opet mu se obratila.
“Odmah, Harry” - glas mi je zvučao očajno. Okrenula sam sam se prema kući, samo da provjerim hoće li netko izaći, kao možda moja majka, ali nigdje nije bilo nikoga.

“Obavit ću ono što namjeravam” - pomaknuo se sa automobila, ali sam ga isti tren uhvatila za ruku I sprječila ga. Pijan je? Dovraga smrdi na alkohol.
“Pijan si?”
Slegnuo je ramenima I opet pokušavao otići, ali sam ga I ovaj put sprječila.
“Zašto si pio Harry?” - strogo sam ga upitala.
Svoj pijani pogled usmjerio je na mene.
“Zašto sam pio? Možda zato jer mi moj prijatelj oduzima ono što želim. Možda zato?” - promrljao je.
“Liam ti ništa ne oduzima. Molim te nemoj ući tamo” - opet ga molim.

“Dovraga. Što da onda radim? Već sam ti rekao da ne mogu podnijeti da mi netko oduzima ono za što se borim. Elena zaljubljen sam u tebe kao neki kreten. Jedino o tebi mislim 24 sata, u glavi si mi stalno..Boli me..znaš? Boli me što ti ne osjećaš ništa prema meni, što si jebeno hladna I nikada mi nisi rekla niti jednu lijepu riječ. Ne možemo ovako završiti” - povukao me prema sebi I zagrlio . Bila sam na ivici suza, potiskivala sam ih u sebe, dok sam pokušavala razmišljati o njegovim riječima.
Harry je zaljubljen u mene?! Kada se to dogodilo?
“Harry, nemoj....” - uzdahnula sam mu u vrat. Znala sam da je pijan I da sad priča gluposti.

“Činiš me jebenim slabićem, ljubomoran sam na svakog muškarca koji ti se nađe u blizini. Kada si pored mene, ne razmišljam o lošim stvarima, upotpunjuješ me djevojčice. Želim te kraj sebe, želim te zvati svojom djevojkom. I znam da sad vjerojatno misliš u sebi kako sam pijana budala koja priča gluposti, ali nije tako” - još me čvršće stisnuo sebi u zagrljaj, nakon par trenutaka razmišljanja stavila sam ruke oko njegovog struka I duboko disala na njegovom vratu.
Ne znam što da kažem! Želim pronaći prave riječi, ali ne izlaze iz mojih usta.

“Ja nisam prava osoba za tebe. Ne mogu ti pružiti ono što želiš. Trebaš nekoga tko zna voljeti I osjećati. Ja nisam takva, to sam ti milijun puta dokazala” - 
Osjetila sam kako je duboko uzdahnuo u moj vrat. Osjećala sam miris alkohola, znala sam da je pijan. Ali pijani čovjek ponekad je govorio istinu.
“Trebam tebe Elena. Onu svoju djevojčicu koja mi se ušuljala u podrum.Zbog koje sam osjetio ono sve što je umrlo u meni. Nemoj me tjerati da mirno ovdje stojim, dok drugi uzima ono što mi pripada”
“Što da radim sa tobom Harry? Izluđuješ me..Moraš shvatiti da ja nisam takav tip djevojke, ne mogu prijeći preko ove praznine I hladnoće koju osjećam. Mrzim što ne mogu” - 
“Pokušaj” - ohrabljuje me.
“Kaži mi nešto što misliš o meni. Želim čuti jednu tvoju lijepu riječ iz usta, želim se osjetiti bolje” - . Pokušala sam se maknuti iz njegovog zagrljaja, ali snažno me drži I ne mogu se pomaknuti.

“Želim da znaš da te ne mrzim, I da to nisam nikad. Istina da imam osjećaje prema tebi, još ih ne mogu prepoznati. Ali osjećam I moraš mi dati vremena da shvatim njihovo značenje” - govorila sam riječi kojeg vjerojatno nebi mogla nikada reći na glas, ali večeras Harry I ja drugačije pričamo I ovo je zaista neobično. Onaj zločesti Harry kakvog sam ga oduvijek poznavala večeras je nestao. Ispred mene stoji jedan drugi muškarac, onaj koji mi šapće što osjeća prema meni I to je zaista neobično.

“Makni ruke sa moje kćeri. Odmah” - oboje smo reagirali na nečiji ljuti glas koji se čuo iza nas.
MOJA MAJKA ljuto je dolazila prema nama. Odmakla sam se od Harrya, ali već je bilo kasno.VIdjela je scenu gdje njenu kćer drži u zagrljaju jedan od najvećih kriminalaca u Londonu.
Sranje!

“Tko je on Elena. Odmah se vraćaj natrag u kuću ja ću se obračunati sa njim” - stajala je do nas I potegla me rukom da se maknem od njega. Ali nisam željela..Možda je vrijeme da prestane više to bolesno skrivanje I da ona dozna što se događa u svijetu njene kćeri.
“Tvoja majka I ja se već poznajemo, zar ne Gospođo Davis?” - moja majka je reagirala na hrapavost njegovog glasa I pomno ga je promatrala. Odjednom se ukopala u mjestu I pogledala ga. Djeluje kao da se znaju otprije? Na trenutak sam pogledala Harrya koji joj se smijao, a ona je izgledala kao da će svaki trenutak pasti u nesvjest.
KOJI VRAG SE DOGAĐA IZMEĐU NJIH DVOJE?!
“To je on, zar ne? Onaj sa kojim si spavala, koji te iskoristio u onom mračnom podrumu. Ne mogu vjerovati u što se pretvorila moja kćer” - uhvatila se za glavu, te glumi da joj je slabo.
“Vaša kćer se u ništa nije pretvorila. Vi ste ti koji se pretvarate” - Harry joj je hladno odgovorio. Moja majka nije na to ništa odgovorila, samo me pogledala.

“On nije pravi čovjek za tebe Elena. On je ološ, kriminalac ne želim da imaš posla sa takvim čovjekom. Neće ti donijeti ništa dobro” - glas joj je smiren, ali u očima joj sija oluja.
“Nećeš mi ti govoriti tko je prava osoba za mene. Imam sasvim dovoljno godina da znam tko je prava osoba za mene...Odlazi odavde, ja se ne vraćam nigdje” - hladno sam joj odgovorila.

“Pogledaj ga dušo.Misliš da ti on može pružiti budućnost? Odvest će te na krivi put, vrati se unutra I zaboravit ćemo ovo što se dogodilo”

“Ne vrijeđaj ga. Uopće ga ne poznaješ..Harry nije takav” - odgovorila sam joj. Osjetila sam kako mi je Harry pružio ruku I stisnuo je.
NE ŽELIM DA MI SE ŽIVOT PRETVORI U SAPUNICU. U NEKU VRSTU ZABRANJENE LJUBAVI U KOJOJ RODITELJI NE DOPUŠTAJU DA NJIHOVA KĆER IMA NEKU VEZU SA LOŠIM ČOVJEKOM...Ovo je drugačija priča, ja sam drugačija djevojka. Učinit ću nešto što nisam ni sanjala.

“Odlazim odavde Danielle. Nikada me nisi shvaćala, niti branila..vrijeme je da se pozdraviš sa svojom kćeri”
Majka se zaprepastila od tih riječi...Pokušava nešto reći ali glas joj drhti.
“Gdje..odlaziš?” - upitala me.
“S njim. S ovim čovjekom kojega smatraš ološem..Pozdravi oca I prenesi mu da bude sretan jer ga nisam prijavila policiji zbog onog što mi je činio dok sam bila dijete” - hrabro sam joj odgovorila.
Pogledala sam u Harrya koji je imao zbunjen pogled. Nikada vjerojatno nije mislio da ću ovakve riječi govoriti o njemu .

“Idemo, Harry” - obratila sam mu se.
Još sam jednom pogledala majku koja je bila na rubu suza, te ušla u Harryev auto. Više mi je dosta da mi roditelji u 21. stoljeću brane s kim ću biti. Da želim biti sa njim, Želim biti sa čovjekom o kojem ne znam ama baš ništa. Možda je ubojica, možda je činio prljave stvari u prošlosti. Ali sada me za to nije briga...Želim učiniti nešto hrabro. Ovo je bio pravi potez.
“Jesi u redu?” - Harry me upitao, dok je pažljivo gledao prema cesti. Stavio mi je ruku na moju golu nogu I mazio je.
Klimnula sam glavom, iako nisam bila dobro. Prvi put osjećam da ću proplakati, možda se I osjetim na trenutak bolje.
Moj fakultet, moja budućnost I onaj bijeg kojeg sam planirala kada diplomiram odjednom je nestao u vjetru. Znam da nemam love I nemam pomoć svojih roditelja..Ali radim nešto ispravno prvi put u svojem životu..
Nevolje tek sada mogu započeti.......

TROUBLE ! by Valentina B.Where stories live. Discover now