TROUBLE (Episoda 39)

6.2K 164 8
                                    

( prvo da objasnim, jer možda nećete shvatiti, ali ovo što se dogodilo u 38 nastavku na kraju, ovdje se neće nastaviti nego u Harry P.O.V. Razlog je taj što je Elena bila jako pijana I ničeg se ne sjeća, sad će vam sve jasno biti- Ipak je Harryeva prošlost za sad tajna, Louis zna dosta toga..tako da se još neće otkriti sve)




Elena P.O.V.


“Elena Isabelle, ustaj smjesta!” - jutarnji majčin glas, zadao mi je još veću glavobolju. Pokušala sam otvoriti oči, ali bezuspješno.Prokleta glavobolja I snažan mamurluk osjetila sam čim sam se probudila. Mrzim alkohol I više ga nikada neću okusiti. Iako to svaki put kažem, opet se napijem.
“Pusti me na miruuuu” - stavila sam jastuk na glavu I sprječavala svjetlost na oči. Moja majka je potegnula zavjese sa prozora I cijelu sobu osvjetlila.

“Moramo razgovarati kćeri” - strogo mi je odgovorila.
Što sam sad napravila? Jedino se sjećam da sam se napila sinoć I to je to. Stvarno ništa nisam skrivila.
“Samo 5 minuta” - promrljala sam , zatvorila sam oči ali glavobolja mi nije dala mira, da nastavim prethodni san.
Kako sam ja uopće dospjela ovdje?! Jedino čega sam se sjećala jest da mi je Harry donio onu bocu alkohola I tad mi je sve postalo nekako mračno I zašto se ničega ne sjećam?!

“Razgovarat ćemo o tvom ponašanju Elena Isabelle” - naglasila mi je drugo ime kao što I svaki put radi.
“Što sam skrivila?” - prošaptala sam joj ispod jastuka. Nema šanse da ga podignem, ne mogu otvoriti oči od svjetlosti u sobi.
“Mislim da ti to jako dobro znaš. Sinoć te Alex dovela kući I skoro si bila bez svijesti” - snažno je odgovorila, te sam osjetila kako je sjela na dio mojeg kreveta.
Ona neće prestati..ali zašto se ne sjećam da me Alex dovela? Pobogu ne sjećam se apsolutno ničega.
“Alex?!”
“Da, tvoja prijateljica Alex” - isti tren je odgovorila.
Podigla sam jastuk sa glave I bacila ga sa strane. Iako se nisam mogla vidjeti na ogledalu, mogla sam osjetiti na sebi da sam izgledala kao neka vrsta čudovišta.
Nema više alkohola Elena, ali na rođendan nadoknađuješ!
“Kakvo je to ponašanje jedne djevojke u obitelji Davis? Ti očito ne znaš kakva smo mi imućna obitelj, da se trebamo lijepo ponašati kao što se ponašaju svi u ovoj obitelji...ali ti......” - mogu se zakunuti da je jedino što sam razumjela bilo “bla bla blabla.......” - zašto moja majka ne prestaje pričati stvarno je ne mogu pratiti! Mislim ne želim je pratiti.
“Jeli to sve?” 
Svoj pogled je usmjerila na mene. Jutros je imala kričavo crvene usne, dovraga ne mogu gledati u njene usne jer mi još veću glavobolju stvaraju.
“Tvoj otac će doznati o ovomu činu, a dotad 2 tjedna kazne” - strogo je odgovorila I digla se sa kreveta.

Kazna? Dovraga ja imam 20 godina I moja majka me stavlja u kaznu? Što je ona mislila da sam ja neko dijete I da ću je poslušati? Zar je ona stvarno mislila da ću ja napraviti što ona kaže.
“Kako god” - slegnula sam ramenima I u trenutku kada je izašla I zatvorila vrata , bacila sam jastuk na ta vrata I zarežala od bijesa. Mrzim svoju majku! Znam da je to bolesno I da nitko ne bi trebao mrziti, ali je mrzim.

U trenutku kada sam se podigla sa kreveta, bar pokušala, jer mi se zavrti pred očima I sasvim spontano se vratim natrag na krevet. Začula sam zvuk mobitela, koji je dolazio negdje....hmm nemam pojma gdje mi je mobitel.
Nekako sam se podigla sa kreveta I pronašla ga u jednoj od crnih marti koje sam ponekad nosila. Nemam pojma kako je ovdje dospio.

“Zabrinut sam za tebe . H x”
Upravo mi je Harry poslao poruku..zašto je bio zabrinut za mene?
“Zbog čega” - brzo sam otipkala poruku I ušla u kupaonicu. Strah me pogledati se na ogledalu, jer se mogu prestrašiti svog izgleda jutros.

“Oh, zar se ne sjećaš ničega od sinoć?” H x

“Zar bi se trebala nečega sjećati?” - 
zbunjeno sam još jednom pogledala njegovu poruku. Bilo mi je zaista neobično da je on zabrinut za mene! Harry Styles brine o ljudima. Wow!

“Želiš li da dođem do tebe I da razgovaramo? Ili ćeš doći do mene?” H x

Da dođe do mene? Da normalno, pokucat će na moja vrata I sasvim ležerno reći mojim roditeljima da ide do njihove kćeri u sobu. Inače smo bili u jako dobrim odnosima.

“ U kazni sam I ne osjećam se dobro” -

“Jebeš kaznu. Djevojčice dolazi kod mene, želim razgovarati o onome sinoć. Ovo je važno I užasno brinem za tebe.” H x
Brine za mene? Zar sam nešto krivo napravila?....sve mi je užasno mračno I uopće se nemogu sjetiti niti jednog detalja.

“U redu, pokušat ću doći” - doslovno iznervirana bacila sam mobitel u lavabo I uzela četku da se mogu očešljati. Izgledala sam užasno.

Harry P.O.V.

“Pametan potez, idiote” - svoj glas sam trošio na Zayna, te se svađao s njim zbog onog što se sinoć dogodilo. No, njega zaista nije bilo briga. Stavio je noge na stol I vrtio u ruci upaljač, igrajući se s njim I mene ignorirajući.

“Zayn” - nazvao sam ga, čisto da shvati da se njemu obraćam. Znam da mi je bio prijatelj, I da mi je jako puno pomogao, ali želim ga udariti da mu dođe do mozga što je sinoć napravio.
Nakon dobrih par trenutaka je podigao pogled prema meni I bacio upaljač na stol.
“Zašto se uopće brineš oko toga, to je moj život I radim što poželim” - otresito je odgovorio.
“Tako što si povrijedio nevinu djevojku?” - upitao sam ga.

Nasmješio se I podigao sa stolice
“Nije više nevina” - ležerno je izgovorio I naslonio se na hladnjak.
“Ne mogu vjerovati s kim si se upetljao. Povrijeđuješ djevojke, kladiš se na njih I najgore od svega družiš se sa jebenim Louisom Tomlinsonom” 
“Daj Harry, ne pravi se naivac. Louis mi je pričao neke stvari I …..” - zastao je, razmišljajući.

“I što? Da li ti je rekao da sam to morao raditi? Da sam bio natjeran?” - podigao sam glas na njega. Stvarno ga želim udariti, sinoć se nisu dogodile lijepe stvari. Elenina prijateljica je povrijeđena, te je Elena bila prisutna kada je Louis rekao neke važne stvari u vezi mene I mojeg oca, no ničeg se ne sjeća. I strah me toga, ne želim da to čuje iz tuđih usta.
“Kasno je Harry, te djevojke su isto patile ..kao I Grace sinoć” - bezobrazno se nasmijao.
Ponekad ne prepoznajem svojeg prijatelja, mislio sam da je on pametan I da nikada neće imati veze sa Louisom, očito sam se prevario.

Taman da nešto kažem, prekinuo me.
“I ne znam zašto se uopće ti brineš u vezi toga. Da li je možda razlog što je ona prijateljica od one nepodnošljive glupače” - strogo me upitao.
Da li je on upravo Elenu nazvao glupačom? Stvarno gubim strpljenje s njim.
“Ne vrijeđaj ju” - podigao sam prst prema njemu, zaprijetivši mu.
“Što onda želiš da kažem? Uopće ne znam zašto toliko trčiš za njom I trudiš se. Ta djevojka uopće nije zanimljiva, u redu priznajem da izgleda opako I da ponekad maštam od njoj, I to je to” - raširio je ruke, taman kad sam napravio par koraka prema njemu I uhvatio ga za kožnu jaknu koju je nosio.

“Začepi Zayn” - naredio sam mu.
Pogledao me kao da mu nije ništa jasno .
“Nećeš vrijeđati Elenu ispred mene..u redu?” - strogo sam mu naredio.
“Koji k*urac je tebi Harry? Kad ćeš shvatiti da je ona jedna u nizu od onih koje iskoristiš I ostaviš. A jako dobro znam da si to obavio u njoj, odavno” - nasmijao se.
Još jedna pogrešna rečenica u vezi Elene I zaboravit ću da mi je prijatelj. Jedino što znam da gubim živce sa njim, snažno sa ga gurnuo od sebe I stisnuo šake. Bolje da bježi odavde. Odavno nisam trošio svoj bijes I već par dana ne sudjelujem na uličnim borbama...ovaj put bi ovaj bijes u meni koji mi se nakuplja svake sekunde još više , mogao istrošiti na Zaynu.

“Ti si užasan čovjek” - promrljao sam .


“Tko mi kaže? Čovjek koji je činio jako loše stvari u svojoj prošlosti I što sad misliš da ti je sve oprošteno? Da li razmišljaš kako se osjećaju sve one prethodne djevojke koje si iskoristio?” - 

“Začepi” - zaderao sam se.
Zayn se još jače nasmijao “Ako smo gotovi sa ovom raspravom, stvarno sam umoran I volio bi odspavati par sati” - prošao je kraj mene I još se jednom okrenuo prema meni
“Razmisli o Louisovom prijedlogu” - rekao mi je I otišao.

Elena P.O.V.

Jebeš kaznu! Sigurno će moja majka poluditi kada vidi praznu sobu, ali I ona je jako dobro znala da se nikada ti njenih gluposti nisam držala. Kako uopće može dati kaznu kćeri koja ima punih 20 godina? Ponašala se kao dijete prema meni. Jedino o čemu sam razmišljala kad sam ulazila u taj podrum bio je aspirin..glave ma doslovno rasturala, ali Harry je brinuo? I ja se ničega ne sjećam od prethodne večeri..ako Harry brine, onda je stvarno nešto bilo loše.

Prišuljala sam se tiho kroz taj dugi, mračni hodnik I ugledala svjetlo iz kuhinje. Harry je držao crnu vreću za smeće I skupljao plastične čaše od sinoćnjeg partya. Crne hlače I crvena košulja bez rukava te marama koju je stavio preko glave , čvrsto okrutivši svoje kovrče.. Dovraga u tim crnim isparanim hlačama ima bolje noge od bilo koje ženske. Na čas sam spustila pogled na moje noge, shvaćajući da puno bolje izgledaju njegove od mojih.

“Jutros izgledaš lijepo, djevojčice” - njegov glas me “probudio” o razmišljanju tko ima bolje noge, te sam reagirala na njegov glas I pogledala ga.
Laže da izgledam lijepo, jer izgledam užasno, kosa mi je grozna I imam ogromne podočnjake.
“Ti izgledaš....” - nasmješeno me promatrao dok sam razmišljala što da kažem. Izgledao je Božanstveno, predivno, prelijepo...ali ne namjeravam to reć.
“Izgledaš bezvezno” - nasmijala sam se prema njemu.
Vragolasto se nasmješio , I sam je shvatio koliko sam lagala kada sam rekla da je izgledao bezvezno.


“Zašto si me zvao? Rekao si da brineš..?” - željela sam skratiti ovaj razgovor, jer on I ja nikada nismo razgovarali , tako da je ovo bilo čudno.
“Da li si dobro jutros? Jesi popila tabletu za glavobolju” - upitao me.
Harry brine? Definitivno se ne mogu naviknuti na ovo.
“Nisam stigla” - slegnula sam ramenima.
Harry je isti tren, otvorio neku ladicu u kuhinji I izvadio aspirin, ulio u čašu vodu I dao mi.
“Ovo popij, pa ćemo razgovarati” - naredio mi je.
Na čas sam pogledala na tabletu koju je držao u ruci, pa onda podigla pogled prema njemu.
“Zar stvarno misliš da ću to popiti? Sigurno je neka droga I sad ćeš me ….” - no zastala sam , kada sam shvatila da se smije.
“Ozbiljno to misliš? Pa svjesna si da to tebi nikada nebi napravio” -

Zakolutala sam očima, zgrabila tabletu I vodu iz njegovih ruku I popila. Sad mogu samo očekivati posljedice...

“Sinoć se dogodilo jako loših stvari Elena. Molim te da nazoveš Grace I pitaš je kako je” - strogo mi se obratio.
Grace? Zašto bi nju zvala?
“Što je s njome” - zabrinuto sam upitala.
“Pretpostavljao sam da se nećeš sjećati , sinoć si jako puno popila I ne sjećaš se..ali Zayn je sinoć ispao ogroman idiot I iskoristio je tvoju prijateljicu” - rekao mi je.
Iskoristio ? Zašto se toga ne mogu sjetiti..uvijek bi se sjećala nekih stvari kada bi bila pijana, ali one prethodne večeri I partya se uopće ne sjećam.
“Što joj je učinio Harry” - shvatila sam da mi je glas odjednom postao očajan.

Prekrižio je ruke I zabrinuto me pogledao, vjerojatno sam u tim trenutcima izgledala očajno I užasno me strah njegovih riječi.
“Spavali su , kladio se na nju I iskoristio je” 
Molim? Zayn je to učinio mojoj najboljoj prijateljici I ja o tome nisam imala pojma. Dovraga, više nikada neću piti. 
“Gdje je on”-upitala sam ga.
“Uhm..mislim da je pošao spavati, zašto?”

No nisam odgovorila na njegovo pitanje. Bijesno sam izašla iz kuhinje, tražeći Zaynovu sobu. Znala sam točno u kojoj je spavao, jer sam ga par puta vidjela kako izlazi kada sam ovdje bila “zatočena”
“Ako namjeravaš to što misliš, bolje nemoj jer će te udariti ,Elena...” - začula sam Harryev glas iza sebe, no nisam marila.
Otvorila sam vrata njegove sobe I isti tren vrata su se snažno zabila od zid, I to je napravio buku da se Zayn trgnuo iz kreveta.
“Ustaj, kretenu” - obratila sam mu se, kada sam povukla pokrivač sa njega, ali nažalost ovaj je idiot spavao gol.
Pobogu, još mi I ovo treba. On se nasmijao te je tada povukao pokrivač natrag na sebe.
“Spavam gol, možeš mi se pridružiti” - nasmijao se I tada sam ga snažno gurnula da je sasvim spontano pao natrag na krevet.
“Kako se usuđuješ dirati moju prijateljicu” - unijela sam mu se u lice, no jedino što sam od njega dobila bio je osmijeh, bezobrazni osmijeh I zabava. On se zabavljao sa ovim.

“Harry, naredi joj da otiđe odavde, jer ću izgubiti strpljenje I udarit ću je” - naredio je Harryu. Osjetila sam kako me je Harry uhvatio za ruku s namjerom da me odvuče od njega, ali ja nisam željela da na ovomu završi.
“Kunem ti se Zayn, da ćeš nastradati. Nitko se ne igra sa prijateljicama Elene Davis..” - snažno sam mu odgovorila. 
“Što mi možeš učiniti, curice” - upitao me, rugajući se.
Ovaj put dopustila sam samoj sebi da mu se nasmijem. Vjerojatno će ga najviše povrijediti moj osmijeh, nego riječi koje uopće nije shvaćao.
“Ako misliš da će na ovome ostati, varaš se. Nemaš pojma s kim se igraš ,idiote” - odgovorila sam mu.

Tada se podigao sa kreveta I svoj pogled usmjerio na Harrya.
“Vjeruj mi nisam jedini koji to radi” - 
Nisam shvaćala što je namjeravao s tim reći, toliko sam drhtala od bijesa da nisam mogla razmišljati, ona Harryeva tableta uopće nije pomagala.

“Postat ćeš zadnji. Već sam ti rekla da se nitko ne igra sa mojim prijateljicama . One stvari koje ćeš doživjeti, bit će teške..ali to si I zaslužio” - obratila sam mu se.
Točno sam imala plan I želim vidjeti Zayna kako pati. No dotad moram nazvati svoju prijateljicu I pitati je kako je.

“Ja nemam pojma što ti govoriš” - ležerno je odgovorio.
“Harry, bolje da napraviš ono što ti je Louis predložio, svatko će biti sretan” - pogledao je u mene . Taman da napravim par koraka I pokušam ga udariti Harry me zadržao.
“Nije pametno Elena” - tiho je odgovorio.
Znam da nije pametno I da ne mogu protiv njega, ali želim ga udariti..želim da osjeti bol. Istu onu bol koju je trenutno osjećala Grace.

No Zayn ništa nije odgovorio, samo mi je poklonio osmijeh I izašao iz sobe. Ostavivši mene I Harrya same.
Uhvatila sam se za glavu, shvaćajući da sam očajna I da sam kriva za sve..da nisam ušla u ovaj podrum , Zayn nikada nebi doznao za Grace I nikada se ovo nebi dogodilo. Uvijek sam uvaljivala druge u nevolje..

“Hej, djevojčice. Jesi u redu?” - Harry me upitao.
On nema pojma koliko mrzim tu riječ “djevojčice” .
“Ne nisam u redu. Moja prijateljica je iskorištena od strane tvojeg prijatelja. Ja se ničega ne sjećam, imam užasnu glavobolju I užasno mrzim Zayna” - doslovno sam zarežala prema njemu.

“Žao mi je Elena, nisam znao za njihov plan. I ja sam se iznenadio kao I ti” - tiho je odgovorio.
Slegnula sam ramenima I naslonila se na zid, spustivši glavu prema podu. Mrzila sam jer se ničega ne sjećam.
“Kao da bi nešto poduzeo. Čovjeka poput tebe nije briga za druge” - 

“Mrzim što imaš takvo mišljenje Elena” - podigao je glas na mene.
U sekundi onaj mirni Harry je postao nervozan. A njegova nervoza je uvijek donosila probleme.
“Jer je istina. Užasan si čovjek kao I on I stvarno me nebi čudilo da se I ti kladiš na djevojke I iskorištavaš ih” - podigla sam svoj pogled prema njemu. I tada mi se približio I uhvatio me za dio lica. Ali ovaj put nije to bio snažan stisak, samo neki znak da prestanem razgovarati I saslušam ga.

“Možda imaš pravo Elena. Možda bi se I ja kladio na njih I iskorištavao ih, ali želim da znaš da se nikada nebi kladio na tebe. Užasno mi puno značiš I nikada nebi dopustio samom sebi da te na neki način povrijedim. Ali to uopće ne shvaćaš I to me užasno ljuti. Ljuti me što smo uvijek u lošim odnosima, što se svađamo za svaku sitnicu I što sam uvijek kriv za što god se dogodi. Ne želim da imaš takvo mišljenje o meni..Možda sam užasan čovjek, ali nisam užasan prema tebi. Ne želim biti takav prema tebi Elena” - 

Izgubila sam dah od njegovih riječi. Osjećala sam kako mi se grlo suši od njegovih riječi I uopće ne znaš što da kažem. Mrzim kad ovo radi. Mrzim kad ima duge dijaloge I onda me doslovno ostavi bez riječi I ne znam što bi rekla.

“Ali drugačije mi ne dokazuješ. Jedino što od tebe vidim , jest bijesnog I užasno lošeg čovjeka koji svoje probleme troši na jebenim uličinim borbama. Gdje ubijaš druge ljude, ponašaš se kao neki ubojica...” - I tada sam zastala.
On I jest možda ubojica I ja o tome još ništa ne znam.

Na čas sam pogledala njegove šake, koje je I ovaj put stisnuo. Svaki put pobjesni od mojih rečenica I svaki put se prestrašim njegovih sljedećih poteza.

“Dođi Elena” - naredio mi je.
Zbunjeno sam ga pogledala, kada me isti tren povukao sebi u zagrljaj. Zašto me pobogu sad grli? Htjela sam se odmaknuti, ali snažno me stisnuo svojim rukama oko struka I nedopuštao mi da se pomaknem. Mrzim grliti ljude, jedino ih grlim kada sam pijana jer to trjezna nikada nebi napravila.

“Zašto me grliš?” -upitala sam ga, kada sam naslonila glavu na njegovo rame I na sekundu pokušavala uživati u njegovom mirisu.
“Osjetio sam da ti je potreban zagrljaj” - šapnuo mi je u kosu I tiho se nasmješio.
Iako sam se htjela pomaknuti, jednostavno sam ostala u njegovom zagrljaju I slušala otkucaje naših srca koji su se jako dobro čuli u ovoj tišini. Užasno mi je nelagodno, ali nekako sam opuštena, možda I ima pravo..možda mi je potreban zagrljaj.

Tišinu I otkucaje naših srca, prekinuo je Harryev glas.
“O čemu razmišljaš djevojčice” - sasvim slabašno me upitao, šireći svoj dah kroz moju kosu.
Puhnula sam na njegovo rame
“Razmišljam o tome kako su muškarci grozni I ne želim imati posla sa njima” - u tom trenutku sam se sjetila Grace, koja sada sigurno pati kući a ja sam u zagrljaju s muškarcem s kojim ne želim imati posla. Ovo mi nije potrebno!
Harry se sasvim tiho nasmješio I uzdahnuo.
“Nisu svi isti Elena! Možda radimo jako loše stvari I povrijeđujemo djevojke, ali I mi nađemo nekoga koga ne želim povrijediti” - osjetila sam još njegov jači stisak I ruku s kojom mi je milovao leđa. Nisam željela prekinuti ovaj zagrljaj, čisto sam željela “otputovati” u taj njegov svijet I opustiti se. Ako bi ovo uopće mogla nazvati opuštanjem.

Par trenutaka sam šutila I kada sam shvatila da se ovo grljenje odužilo I da on iskorištava priliku dok sam ja vjerojatno očajna I brinem za Grace, odmakla sam se od njega, ali u tom trenutku me uhvatio za lakat I natjerao me da ga pogledam.

“Želim da me saslušaš sad” - strogo mi je naredio.
Stvarno ponekad ne mogu pohvatati njegovo ponašanje. U trenutku je onaj nježan Harry, a ponekad me iznenadi sa jačinom glasa.
“Ti znaš da te neću saslušati, što god rekao” - doista sam to mislila.
Nisam ni svoje roditelje slušala, normalno da neću ni njega.

“Ovo je važno Elena” - njegov glas postao je ozbiljan. Odlučila sam ipak da ga saslušam, jer je Harry rjetko imao ozbiljne razgovore. Ovo je možda I bilo ozbiljno.
“Nemam što izgubiti” - raširila sam ruke prema njemu, dajući mu naređenje da sam spremna za njegov govor.

“Moraš mi nešto obećati. Ovo je zaista bitno I užasno brinem za tebe Elena, bojim se idućih stvari koje će se događati I ti ćeš biti uključena u njih” - uzdahnuo je.
Pobogu o čemu on priča? U što ću biti uključena?

“Ne razumjem, Harry” - zbunjeno sam mu rekla. 
“Sinoć si nešto čula, nešto što je jako bitno I danas se toga ne sjećaš jer si bila pijana. Neke stvari u vezi prošlosti I neke važne informacije o kojima smo razgovarali ispred tebe. To su tajne Elena I to je zabranjeno da bilo tko čuje” - zastao je .

Što? Ovo zvuči kao najgori krimić...ostajem bez riječi, a to mi se rjetko kad događa. Njegove riječi mi utjerivaju strah u kosti. Inače ona djevojka “nevolja” kakvom su me nazivali bila bi sretna kada bi bila uključena u nešto što je donosilo opasnost I nevolju. Ali sada...dok slušam ovo sve. Strah me, I to priznajem.

“Što će se dogoditi, ako se prisjetim?” - osjećam kako mi dah drhti, dok izgovaram ove riječi.
“Neće se ništa dogoditi, jer ja to neću dopustiti” - šapnuo je. Stavio mi je ruku na jednu stranu lica I dopuštao svojem prstu da nježno prolazi preko mojeg obraza.

“Ali prije toga mi moraš obećati” - tiho je rekao, njegov glas je na sekundu zadrhtao. To uopće nije dobro.
“Što?” - upitala sam ga.

“Moraš mi dopustiti da ti se približim , da te pazim Elena. To je bitno, želim te čuvati od tih stvari I neću dopustiti ljudima da povrijede moju djevojčicu” - prošaptao je.

TROUBLE ! by Valentina B.Tempat cerita menjadi hidup. Temukan sekarang