2

13.3K 531 75
                                    

"WESH HOOR JE NIET!" riep Amel die me kamer binnenstormde. "Wat is er" vroeg ik en zette de muziek wat zachter. "Kom met me mee" "Naar?" "Eten halen" "Oke ik kom" zei ik zuchtend en stond op. Ik trok mijn adidas petje aan en liep naar beneden.


"WE GAAN!" riep Amel en we liepen naar buiten. "Waar moeten we eten halen?" vroeg ik. "Hier om de hoek is er pittazaak ofso zei mama" We liepen door de straat. Ik keek een beetje rond, het is hier wel druk. Anders dan waar we vandaan komen.

"Sowieso wonen hier veel boys" zei Amel. "Dat vind je wel leuk he" zei ik. "Ja duhh!" zei ze helemaal blij. Ik rolde met mijn ogen en we liepen de pittazaak in.

Ik voelde me geviseerd door iedereen. Ik ging aan de kant staan en staarde naar de grond. Fucking awkward dit.

"Het is aan ons" zei Amel en trok me mee aan mijn arm. "Uhm 3 durums et 1 pizza magharita" zei Amel. "C'est tout?" (Is het al?) vroeg de man. "Wat zei hij?" vroeg Amel die me aankeek. "Oui" zei ik met een lieve glimlach.

We kregen onze bestelling en we liepen terug naar buiten. Onderweg naar huis, kwamen we een groepje jongens tegen. Ik keek weer naar de grond en liep snel langs hun heen. Ik hoorde een jongen nog iets mompelen, maar trok me er niks van aan. "Hun geur" zei Amel dromerig. Ik gaf haar een speelse klap tegen haar hoofd en we liepen naar huis.

~

"Dit, dit had ik nodig" zei me ma die achterover ging liggen. Ik begon te lachen. "Ja wollah, was heerlijk" zei ik. Amel knikte met volle mond.

Ik stond op en ruimde alles op. Ik keerde terug naar de woonkamer waar Amel en me ma op de bank zaten. Ik ging naast me ma zitten en zuchtte. Ze nam ons allebei in haar armen. "Mijn meisjes" zei ze. Ik legde mijn hoofd op haar schouders. Dit voelde zo goed aan. Als ik mijn moeder heb, heb ik niemand anders nodig.

Amel nam de afstandsbediening en begon te zappen. Alleen maar Franse zenders. "Geen nederlands" zei ze geiriteerd. "Nee, jullie moeten frans leren!" zei me ma. "Mijn frans is niet zo slecht hoor" zei ik. Ze keek me aan met een blik van 'r u kidding me'. Ik begon te lachen. "Oke oke, paar maandjes en mijn frans is perfect oke" zei ik. "Laten we dat maar hopen"

"En meisjes? Zijn jullie klaar voor maandag, jullie beginnen op een nieuwe school he" begon me ma. Ik zuchtte. "Wollah meh heb zin" zei ik. "Moet wel he" "Ja i know pff" "Komaan joh, je leert sowieso leuke mensen kennen daar" zei ze. "Ik hoop het..." zei ik zacht.

Amel ging naar boven, naar haar kamer, terwijl ik nog eventjes beneden bleef bij mijn moeder. "Ilham" zei ze. "Ja" antwoordde ik en keek haar kant op. "Ben je nog van plan om iets te doen met acteren of zingen?" vroeg ze opeens. Ik hief mijn schouders op. "Kom op, je weet dat je er goed in bent" zei ze. "Ik geloof in je" "Ja, maar op mijn nieuwe school weet ik niet of ik het wel zie zitten" "Hoezo niet?" "Ik weet niet... nieuwe mensen en dan durf ik niet echt..." Ze lachte en draaide zich helemaal om naar mij. "Kijk eens naar mij" zei ze. Ik keek haar aan. "Waar is die Ilham die voor niks bang was en alles deed waar ze zin in had?" Ik keek naar beneden. "Hey, het is niet omdat we veranderd zijn van stad, dat je jezelf ook moet veranderen he?" "Ja, ik weet het, ben gewoon bang mama" "Bang voor wat? Ik vind dat je gewoon verder moet gaan met wat je leuk vind" zei ze. Ik keek haar aan met een glimlach en knuffelde haar. "Thanks" zei ik. She's thaaa best!

Ik liep naar mijn kamer en kleedde me om in een kort broekje en een shirtje. Het is lekker warm deze dagen. Ik liep terug naar beneden en ging gezellig met me ma en zusje praten en lachen over de domste dingen tot laat in de nacht.

Volgende dag :

Ons eerste dagje in ons nieuw huisje. Ik ga niet liegen, het is hier echt super gezellig. Nog beter dan in ons oud huisje. We hebben het hier zo gezellig gemaakt, i love it!. Mijn kamer is ook echt leuk! Heb ik helemaal alleen gedaan gister in de nacht. Ik weet niet wat ik opeens kreeg, een energiebomb ofso. De bedden en meubels waren al geplaatst, maar ik heb me vooral bezig gehouden met het decoreren van mijn kamer. Dat vind ik echt leuk.

Ik liep naar beneden en begon te ontbijten met Amel, die ook pas wakker was

Deze afbeelding leeft onze inhoudsrichtlijnen niet na. Verwijder de afbeelding of upload een andere om verder te gaan met publiceren.

Ik liep naar beneden en begon te ontbijten met Amel, die ook pas wakker was. "Schatjes, ik ga even weg, heb wat dingen te doen oke" zei me ma. We knikten. "Ik maak het niet te laat" zei ze en gaf ons elk een kusje. "Doe maar op het gemak hoor mams" zei ik. Ze knipoogde en ging naar buiten.

"HOMEEEE ALONEEEEE!" riep Amel nadat de deur dichtklapte. Ik begon te lachen en sprong in de zetel. "BOMMETJEE!" riep ze weer en sprong op mij. "AAAUWW!" schreeuwde ik en begon te lachen. We ruimden alles op en ploften tegelijk weer in de zetel.

"Wat denk je over morgen?" vroeg Amel en plaatste haar voeten op tafel. Ik haalde mijn schouders op. "Weet niet wat te verwachten" zei ik. "Ik ook niet, hoop gewoon dat er veel lekkere boys zijn" "Waarom zag ik die al aankomen" zei ik. Ze begon te lachen. "Ik snap niet hoe je niet geintreseerd kunt zijn hoor" zei ze. "Ik heb je al eens gezegd, ik haat jongens nou eenmaal" "Waarom? Je bent nog nooit in aanraking gekomen met 1?" "Ja dus, kijk gewoon naar papa..." zei ik en slikte een brok weg. Ze zuchtte. "Papa was 1 van de slechtere, betekend niet dat elke jongen zo is" "Nee inderdaad, maar momenteel ben ik ook niet echt op zoek" zei ik en stond op.



Nieuwe stad, nieuw leven?Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu