6

10K 470 142
                                    

De volgende morgen, werd ik wakker gemaakt door me ma. "Sta op of je komt nog te laat" zei ze. Ik wreef in mijn ogen en ging rechtop zitten. Ik zuchtte en nam mijn gsm erbij. Kwart voor 8. Shit. Snel stond ik op en liep naar de badkamer.

Ik trok een high waisted jeans broek aan met een grijze shirtje. Het zou best wel warm worden vandaag. Ik deed wat mousse in mijn haren en deed wat mascara op. Ik spoot nog een dior geurtje die ik van me ma had gekregen, nam mijn zwarte zonnebril en liep naar beneden.

Snel trok ik mijn stan smiths aan en mijn zwarte adidas petje. Amel kwam intussen naar beneden en trok ook snel haar schoenen aan. "Ik zet jullie wel af, anders komen jullie te laat" zei mijn moeder. "Thanks mamaino" zei ik dankbaar. We liepen naar buiten en stapten de auto in.

We kwamen net op tijd aan op school. Snel liep ik naar mijn lokaal. "Sorry, wist niet waar ik moest zijn" loog ik. "Omdat je nieuw bent, vergeef ik het je 1x" "Bedankt" zei ik en ging zitten voor mo. "Waar was je deze morgen?" vroeg hij. "Me ma heeft me afgezet" zei ik. "Ah, ik heb op je gewacht" "Ah sorry wollah, ben vergeten zeggen" "Is niet erg, maar stuur volgende keer wel" "Is goed" "Mo en Ilham, zwijgen!" riep de leerkracht. "Ja sorry" zei ik snel en haalde mijn boeken uit.

De bel ging. "Hebben we in dit lokaal les?" vroeg ik. "We hebben nu workshop" zei mo. "Huh, ik weet niet waar ik moet zijn?" "Je moet buiten gaan kijken, staat op een blaadje" "Oke, dan zie ik je straks" "Ja beslema" Hij gaf me een high 5 en box en liep naar buiten.

"Lokaal 1.9" las ik luidop. Ik liep naar het lokaal en klopte aan. "Excuses dat ik te laat ben" "Voor 1x is het niet erg, neem snel plaats" zei mevrouw. "Dankje" zei ik en ging snel zitten. "Hoe heet je?" "Ilham" De docente keek op haar lijst. "Ilham Saoudi?" Ik knikte. "Aangenaam, ik ben mevrouw Cruyt" zei ze met een glimlach.

Ik keek een beetje rond in het lokaal. Vooraan bevond zich een groot podium en voor de rest waren er veel stoelen en schilderijen. Er hing een artistieke sfeer.

"Als eerst beginnen we met elkaar voor te stellen" zei mevrouw Cruyt. "Dus zet jullie maar allemaal in een kring" Iedereen nam een stoel en ging in een kring zitten. "We beginnen bij jou" zei ze tegen een jongen. "Ik ben Thomas, ik ben 16 en acteren heb ik altijd al leuk gevonden, daarom dat ik er dit jaar voor heb gekozen " zei hij. Zo stelde iedereen zich voor.

Het was mijn beurt. "Hallo ik heet dus..." ik werd onderbroken door iemand die op de deur klopte. "Ja" riep mevrouw. De deur ging open en ik zag Youssef daar staan?! "Sorry dat ik te laat ben" zei hij. Ik zag alle meisjes lachen en fluisteren. Ze zijn kapot blij msaken haha. "En wie bent u?" vroeg de leerkracht. "Youssef" "Youssef" herhaalde ze en keek op haar lijst. "Ja" "U staat hier niet op?" "Nee ik uhh, ben veranderd..." "Ohw, dat zal ik dan straks eens gaan navragen, neemt u maar plaats" zei mevrouw. Hij keek me aan en glimlachte. Hij had toch voor gym gekozen?

Hij nam een stoel en kwam naast mij zitten. "Ja, ga maar verder" zei ze. "Ja ik heet dus Ilham en ben 17, ik ben sinds vorige week verhuist naar Brussel en ik koos voor acteren omdat dat altijd al mijn passie is geweest" zei ik. "Mooi mooi" zei de leerkracht. "En jij Youssef, stel jezelf eens voor" "Ik ben Youssef, ben 19 jaar oud en ik koos voor acteren omdat ik ervaring wil opdoen" zei hij. "Mooi zo"

Iedereen was aan de beurt geweest en we moesten de stoelen terug zetten. "Ga maar zitten" zei ze. Ik ging laatste rij zitten en Youssef kwam naast mij. "Wat doe je hier?" vroeg ik. "Ik heb last minuten mijn keuze nog veranderd" zei hij. "Mag dat wel?" "Ja, dat mag" "Maar hoezo heb je je keuze opeens veranderd?" "Ik heb erover nagedacht na gisteren en wou echt eens acteren" Ik lachte. "Je moet doen wat je leuk vind toch" Hij knikte.

"Zooo" begon mevrouw die op de podium stond. "Het doel van dit jaar is om een toneelstuk naar voren te brengen voor de hele school" De hele school?! Shit, dat durf ik dus niet. "Het is dus belangrijk dat..." ze gaf nog een hele beginspeech en blabla en iedereen luisterde geconcentreerd naar haar.

"Voor de eerste les, houden we het simpel, ik wil jullie acteertalenten zien" begon ze. "Jullie vormen een duo per 2 en gaan op het podium staan om vervolgens enkele scenes uit te voeren" Youssef en ik, keken elkaar aan. "Zullen we samen gaan?" vroeg Youssef. Ik knikte, want kende niemand anders hier.

"Duo nummer 4!" riep ze. Dat waren ik en Youssef. "Kom" zei ik en trok Youssef van zijn arm mee. We liepen het podium op en keken naar het publiek. "Jullie moeten doen alsof jullie elkaar jaren niet hebben gezien en jullie elkaar toevallig tegenkomen in de stad" Ik knikte en we voerden het uit.

Einde van de les :



Youssef en ik liepen naar buiten. "Was een geslaagde les" zei hij. "Ja" "Ik vind acteren nu echt wel iets" zei hij. "Ik vond het altijd al leuk, op me vorige school deed ik ook altijd aan acteren" zei ik. "Je hebt wel talent ja" zei hij. Ik lachte. "Dankje" "Waar heb je les?" vroeg hij. "Uhm, ik moet eens kijken" Ik nam mijn agenda erbij. "3.8" "Ik heb daar ook ergens les" "Laten we dan samen naar boven gaan" zei ik en we liepen de trappen op.

Ik zag zoveel meisjes, boos naar me kijken gewoon omdat ik met Youssef liep. Yeh jaloerse bitches.

"Neem je straks de metro?" vroeg hij voor ik naar binnenging. "Jup" "Oke dan zie ik je straks" zei hij met een knipoog. "Is goed" Ik liep naar binnen met een blij gevoel. Hij is leuk. Je zou denken airboy omdat hij knap is en alle meisjes achter hem lopen, maar zo is hij totaal niet. Hij is lief, tegen mij dan...

Niet wetend dat ze nog dingen gaat zien, die haar gedachtes zullen veranderen...

Nieuwe stad, nieuw leven?Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu