29

7.3K 397 84
                                    

Paar dagen later :

Ik werd wakker door het geluid van tikkelende regendruppels tegen mijn raam. Ik keek naar het uur. 7u36 gaf mijn digitale klok aan. Pfff ja ja, de nachtmerrie is alweer begonnen, school! Ik nam al mijn moed te samen en stapte mijn bed uit.

Ik trok een zwarte spijkerbroek aan met een grijze nike hoodie. Ik stak mijn haren in een hoge strakke staart en deed wat mascara op. Ik nam mijn tas en liep naar beneden.

Ik trok mijns schoenen aan en spoot de dior parfum van mijn ma die op de dressoir stond. Ik keek in de spiegel en zette de uitgesprongen plukjes terug goed.

Ik keek naar mijn weerspiegeling en zuchtte. "Kom op Ilham" moedigde ik mezelf aan. Nog welgeteld 5 maanden en 2 weken en dan is het grote zomervakantie. Pff nog fucking 5 maanden!!

08u40 :

Ik zat in de klas met mijn hoofd geleund op mo zijn schouder. "Ilham" kwam er sufjes bij hem uit. "Ja" "Ik ben kapot!" "Ik ook" zei ik.

De les begon en we legden allebei onze hoofden op de bank. Dat is onze standaard positie geworden tijdens de les. "Mo en Ilham!" riep de docent. "Hmmm" mompelde Mo. "Ga rechtop zitten of je mag bij de directie gaan zitten" We gingen rechtop zitten en keken hem allebei boos aan.

Pauze :

Ik en mo liepen naar de kantine omdat het buiten regende. Ik stuurde Amel dat ze naar de ook naar daar moest komen. Mo en ik namen plaats en legden allebei tegelijk onze hoofd op tafel.

Ik voelde een hand op mijn rug. Ik ging rechtop zitten en zag Soufiane. "Ewa" zei hij. "He" Hij kwam naast me zitten en gaf mo een hand. "Pfff ben kapot" zei ik en legde mijn hoofd op Soufiane's schouder. "Geef me 2 minuten en ik val zo in slaap" zei ik.

Geloof het of niet, ik was echt in slaap gevallen. Ik hoorde op de achtergrond de bel gaan. Ik opende mijn ogen en zag Youssef voor me staan. Ik glimlachte naar hem en hij glimlachte geforceerd terug. Uhm oke?

Ik stond op en liep naar mijn lokaal samen met mo.

15u28 :

Ik liep de school uit en wachtte op Amel. Pfff ik wil zo snel mogelijk naar huis, maar die mossiba moet weer als laatst komen.

Ik zag haar eindelijk in de verte aanhollen. Ik sprong af het muurtje en liep naar haar toe. "Ewa 3la slamtek" "Ja sorry moest naar wc" Ik zuchtte en we liepen naar de metrostation. Daar zag ik de jongens wachten.

Youssef doet raar vandaag. Hij praat niet. Normaal praat hij altijd, maar nu niet? Zelf lachen is moeilijk. Mohim ik besloot om het zo te laten, want had geen zin om te praten of wat dan ook.

Thuis aangekomen, liep ik meteen naar mijn bed en deed een dutje tot 21 uur in de avond.

Ik opende mijn ogen en zag dat mijn kussens allemaal op de grond lagen. Ik begon te lachen en stond op. Ik raapte de kussens op en liep naar beneden.

"Hewa was je dood ofso" zei me ma. "Wejoo heb echt goed geslapen omg" zei ik. "Ja en nu ga je de hele nacht niet meer slapen!" zei ze streng. Ze haat het als ik overdag slaap. "Nee wees maar gerust, ik ga in de nacht ook slapen" zei ik en plofte naast haar neer.

Om 23u00 besloot ik om naar bed te gaan en niet eens een halfuurtje later, viel ik in slaap.

Volgende morgen :

Vandaag stond ik iets makkelijker op dan gisteren. Komt omdat ik meer heb geslapen. Ik maakte me klaar voor school en vertrok om 10 na 8.

Acteerles 10u00:

Over een maandje vind het toneel plaats. Ik en Youssef doen het hartstikke goed volgens de leraar. Ik vind zelf ook wel dat we het goed doen. Ik denk dat dat ook gewoon komt omdat we misschien echt stiekeme gevoelens hebben voor elkaar... Want niks is beter dan als het echt is toch.

"Youssef en Ilham, kan ik jullie na de les even spreken?" vroeg mevrouw. We knikten en liepen af de podium. Hij doet nog steeds als gisteren. Een beetje aan de droge kant, maar ik ga echt niet vragen wat er aan de hand is ofso want ik heb niks verkeerds gedaan. Misschien heeft hij zijn regels ofso you never know.

De bel ging en iedereen liep het lokaal uit. "Ilham en Youssef" riep mevrouw. We gingen allebei bij haar. "Jullie weten dat er een kusscene is toch?" We knikten allebei ongemakkelijk. Ik voelde mijn hart wat sneller kloppen. "Ik wil dat jullie het de volgende les uitvoeren" "WAT?! Uh nee ik bedoel nee mevrouw dat kan echt niet" zei ik. "Hoezo niet dan Ilham?" "Omdat nee! Youssef en ik kunnen elkaar echt geen kus geven hoor mevrouw" "En waarom niet dan?" "Uhm omdat gewoon ja omdat, hij is mijn neef snapje mevrouw" "Jou neef?" Ik knikte. Youssef keek me raar aan. "Het spijt me, maar dat staat in het script en we hebben echt geen tijd te verliezen" zei ze en stond op. "Maar mevrouw..." "Nee Ilham genoeg! Volgende les voeren jullie het uit" Mijn hart klopte in mijn keel. Moet ik hem nu echt zoenen? Wollah meh ik zie dat zitten! Echt niet! Tfoe ik ga gewoon niet komen volgende les.

We liepen de lokaal uit en ik was nog steeds met mijn gedachtes bij die kus. Youssef zei verder ook niks. Oke wauw, nu wil ik het zeker niet doen. Nee man ik doe het niet en al zeker niet als hij zo raar tegen me doet, wat is er toch met hem.

Youssef :

Nice, ik moet Ilham kussen. Ik ga niet liegen, ik wil wel weten hoe haar kleine volle lipjes die ze zo verleidelijk kan likken, voelen, maar ben nog altijd soort van boos op haar. Waarom?

Omdat ze met Soufiane heeft afgesproken zonder mij iets te zeggen? Ja oke ik ben niemand speciaals en ze moet me niks zeggen. Maar we zijn toch 'goeie' vrienden, zoals zij altijd zegt, en goeie vrienden vertellen alles aan elkaar. Buiten dat doet het ook gewoon pijn wetend dat Soufiane en Ilham hebben afgesproken. Ik wil niet dat er wat gebeurd tussen die 2. Ik klink misschien nu echt een slechte vriend, maar ik gun Soufiane, Ilham echt niet. Ze is van mij.



Nieuwe stad, nieuw leven?Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu