126

6.7K 380 86
                                    

De dagen die volgden herhaalden zich. Werk, huis, eten en slapen en dat gedurende een maand. Ondertussen bereidde Youssef en ik onze trouw voor, natuurlijk met de hulp van onze familie.

15 maart :

Volgens de staat en islamitisch ben ik een getrouwde vrouw, alleen onze feest moet nog gehouden worden. Dat feest vind plaats over precies een week. Hoe ongeduldig ik ben? Dat kan ik jullie niet beschrijven. Alles is al voorbereid. De zaal, negaffa, fotografe, traiteurs, etc...

17u30 :

Ik lag in mijn bed te denken aan hoe mijn leven gaat veranderen. Ik ga mijn huis verlaten en met een man gaan wonen. Elke dag naast hem opstaan in een nieuwe huis. Wie weet ben ik volgend jaar al moeder. Ook al ben ik superblij dat ik met Youssef ga trouwen, de liefde van mijn leven, toch zal ik het er moeilijk mee hebben om mijn huis te verlaten en vooral mijn moeder... Gelukkig is Amel er nog tijdelijk, maar deze zomer trouwt zij ook en dan is mijn moeder alleen. Ik hoop dat Adnane dan bij haar intrekt.

Er werd op mijn deur geklopt. "Ja" zei ik en ging rechtop zitten. Amel kwam naar binnen. "Ben je al terug van school?" vroeg ik. Ze knikte. "Hoe was het?" "Goed" zei ze en kwam op mijn bed zitten. "En hoe gaat het met jou?" "Goed goed" zei ik. Ze glimlachte. "Eindelijk ga je trouwen, dat is toch wat je wou" "Haha ja, maar ik wil jullie niet verlaten" "Ewa ja ooit moet het wel he" Ik knikte. "Subhanallah en wij die dachten dat ik als eerst het huis ging verlaten" zei ze. Ik begon te lachen. "Mekteb he, je weet niet wat Allah voor je voorschrijft" zei ik. "True"

De rest van de avond, gebeurde er niks speciaals. Mijn tantes kwamen op bezoek samen met mijn oma. Ze hielpen mee met de dragees in doosje te stoppen, gewoon typische trouwvoorbereidingen.

Vrijdag : Hennafeest 💅🏼

19u00

Iedereen zat beneden. Ik zat nog in mijn kamer met een witte kleed, zonder make up en een witte hoofddoek op mijn hoofd. Dat is traditie bij ons, helemaal neutraal en naturel. Amel kwam me na 10 minuten halen met mijn nichten en we liepen naar beneden. Ik ging zitten en er werd een traditionele lied voor me gezongen.

Nadat traditionele lied, waar iedereen emotioneel van werd, werd er volop gedanst zodat de emoties weggingen. Ikzelf had dood hard gehuild. Morgen ben ik gewoon uit huis... Pfff wat gaat de tijd toch snel.

"Sta op!!" riep Amel en trok me mee. Ik veegde subtiel mijn tranen weg en begon te dansen samen met al mijn nichten. Mijn moeder en tantes kwamen er ook bij staan en natuurlijk danste ik met mijn mamalief. Ik kuste haar hoofd en veegde haar tranen weg. "Ik hou van je mama" zei ik in hoor. "Ik ook van jou lieverd"

De avond verliep goed. Iedereen had het naar zijn zin. Er was niemand speciaals eigenlijk. Mijn tantes en nichten die alle plaats innamen en dan nog enkele collega's en natuurlijk onze Nawal! "Schat, je ziet er prachtig uit en je bent niet eens geschminkt" zei ze. Ik begon te lachen. "Dankjewel lieverd" zei ik. "Mohim ik weet dat je morgen 100% gaat slayen" "Awww dankje" zei ik en we aten verder.

23u45 :

Iedereen was weg. Alleen mijn nicht Saliha bleef met haar ma galti Latifa. Zij zouden hier logeren zodat ze morgen konden meehelpen in de morgen. Morgen moet ik echt vroeg op, want om 12 uur is het stoet.

"Mama, galti, ik ga slapen tot morgen en shokran voor alles!" zei ik en gaf ze allebei een kus op het hoofd. "Ewa safe, is graag gedaan lieverd" zeiden ze tegelijk. Ik glimlachte en liep naar boven. Ik ging langs bij Amel en Saliha.

"Ewa" zei ik. "Ewa el3rosa" zeiden ze. Ik begon te lachen en ging bij ze op bed zitten. "Wat vonden jullie van de avond?" vroeg ik. "Geslaagd, was super gezellig alleen met familie!" zei Saliha. We spraken nog over ditjes en datjes, tot Youssef me belde. "Mohim ik ga slapen, tot morgen babes" zei ik en gaf ze een kusje. "Slapen of bellen met Youssef tot 5 uur 's morgens" zei Amel. "Zo ben ik niet" "LOOOOLL!" riep ze. Ik begon te lachen en ging naar mijn kamer.

Amel zei dat omdat we de afgelopen maand elke keer belden en aan de lijn bleven tot 5, 6 uur smorgens. Soms maakte ik haar zelf wakker met mijn luide gelach.

Mohim ik liep naar mijn kamer en belde Youssef terug. "Dag schat" zei ik. "Salam lieverd, alles goed?" "Hmdlh met jou?" "Hmdlh, heb je genoten van je avond?" "Jup jij?" "Het is nog bezig" zei hij. Ik hoorde nog veel lawaai op de achtergrond. "Oke ga maar verder feesten" zei ik. "Ik wou jou eerst horen zodat mijn avond compleet is" zei hij. "Awww hij gaat zijn playboy zinnen naar boven halen" "Heb je liever dat ik je uitscheld? Kan ook" "Nee nee blijf maar zo" "Haha safe, ik bel je vannacht wel als het hier gedaan is" "Nee doe maar niet, ik ga slapen, moet morgen vroeg op" "Safe tot morgen dan prinses" "Tot morgen omri 💍💕!" "Mogen de engelen over jou waken" "Ameen over jou ook" zei ik. "Bisouu je t'aime" "Moi aussi mon amour" zei ik en legde af.

Ter informatie : Youssef heeft vandaag ook zijn hennafeest.

Ik deed mijn licht uit, liet mijn gsm laden en ging naar droomland 💤

Nieuwe stad, nieuw leven?Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu