80

5.3K 320 112
                                    

Youssef :

Ik kwam thuis aan en plofte neer in de zetel. Ik stak de tv aan en niet veel later hoorde ik de deur opengaan. Ik hoorde meerdere stemmen naar binnenkomen. Ik draaide me om en zag Samir met 2 meisjes.

Hij groette me. "Dit is Yousra en haar vriendin Yasmin" stelde hij de 2 dames voor. Ze gaven me elk een hand en namen plaats. "Dit is mijn broer Youssef" zei hij tegen hun. "Hij lijkt op je" zei Yousra. Samir lachte. Buiten hun naam, weet ik nog altijd niet wie ze zijn en wat ze hier bij ons doen?

Samir en Yousra stonden op en gingen eventjes naar de keuken. Ik bleef met die Yasmin in de woonkamer. Ik heb niks te zeggen tegen haar, dus keek ik maar verder naar de tv.

Ze kwam naast me zitten. "Dus jij bent Samir zijn broertje?" zei ze. Ik knikte. "Hoe oud ben je?" "24" "Mooie leeftijd" zei ze met een grijns. Ik bedankte haar. "Ik ben 22" zei ze. Ik knikte zehma geintreseerd. "Samir en Yousra zijn al een weekje samen" Ah nu snap ik het...

"Ah wist ik niet" zei ik. "En jij? Hoe is het in je liefdesleven?" vroeg ze. Ilham sprong weer in me gedachtes. "Heb geen liefdesleven" zei ik droog. Ze glimlachte en schoof nog dichter bij me. Ze legde haar handen op mijn schouder en gleed zo naar mijn borstkas. Wtf bezielt haar?

"Wat doe je?" zei ik en duwde haar handen weg. Ze glimlachte. "Ik vind je gewoon echt knap" "Daarvoor moet je me niet aanraken" Ze keek me aan en haar ogen vulde zich met tranen. Weyemaa wat is er mis met haar?

"Ik... ik heb geen vader, geen broer, niemand die me kan beschermen, mijn moeder is altijd aan het werk en schenkt me nooit tijd..." zei ze huilend. Aan de ene kant kan het me echt niet schelen, maar ik heb een hart en ik ga haar niet zomaar laten huilen. Ik troostte haar en wreef zachtjes over haar schouder heen.

Ze  legde haar hoofd op mijn borst. Mohim deze keer zeg ik niks, maar ze moet er geen gewoonte van maken. "Het spijt me dat ik zo huil, maar... het is gewoon echt moeilijk voor me" "Snap ik wel" We keken samen naar tv tot mijn gsm rinkelde. Het was een onbekend nummer. Ik twijfelde, maar nam uiteindelijk wel op.

Ilham :

De volgende morgen stond ik op, maakte me klaar en vertrok naar mijn werk. Ik heb echt veel te doen vandaag, dus het belooft weer een lange dag te worden.

13u00 :

Ik was bezig in mijn kantoor, toen er werd aangeklopt. "Kom maar in!" riep ik. Het was Yanis."Ik heb eten voor je mee" "Awww dankje" zei ik. Subhanallah die gast kan me gedachtes lezen. Elke keer als ik denk aan eten, komt hij ermee.

We hebben samen gegeten en erna bleef hij nog wat met mij voor de gezelligheid. Het was zo gezellig, dat de tijd sneller is voorbij gegaan.

"Mohim ik ga ervandoor, was gezellig" zei hij en stond op. "Ja inderdaad, bedankt voor het eten" "Is graag gedaan diksak" Ik begon te lachen. Hij gaf me 2 kusjes en ging weg. Ik ga niet liegen, maar die 2 kusjes gaven me een raar gevoel.

Ik ging verder met mijn werk en rond half 10, was ik klaar. Ik sloot mijn kantoor af en ging naar huis.

~

Ik kroop in mijn bedje en net op dat moment, belde Yanis me. Ik nam op. "Salam" zei hij. "Walikoum Salam" "Ben je goed thuis aangekomen?" "Ja jij?" "Ja" "Hamdoulilah" "Heb je plannen deze zaterdag?" "Ik moet werken" "Tot hoe laat?" "Hangt er vanaf waarom?" "Ik wil naar de film met je" Ik lachte ongemakkelijk. "Ik laat je wel weten" "Is goed" zei hij. "Maar ik ga slapen, want ben echt moe" "Is goed slaapwel" "Slaapwel" Hij legde af en ik deed mijn licht uit.

Amel :

Over 2 weken is het mijn verloving. Ik moet nog een jurk zoeken en al die shit die erbij komt kijken. Al ben ik wel heel blij dat ik eindelijk ga verloven!

Ik kwam thuis aan na een lange dag en ging meteen naar boven. Ik nam een douche en ging naar mijn kamer. Ik belde mo en vroeg hoe zijn dagje was. We spraken een beetje over de verloving en toen vroeg of hij Youssef nog hoorde....

"Ja waarom?" "Mag ik zijn nummer? Ik wil met hem spreken" "Waarover?" "Ilham" "Ik stuur je zijn nummer wel via bericht" "Oke thanks" Hij legde af en stuurde me zijn nummer.

Ik belde Youssef en wachtte geduldig. Na een aantal keer rinkelen, nam hij eindelijk op. "Allo?" "Wie ben je?" vroeg hij. "Amel" "Ohw Amel..." en hij was stil. "Gaat alles goed?" vroeg ik. "Ja met jou?" "Wie is dat Youssef?" hoorde ik een vrouwenstem zeggen. Wow wat? Is hij met een andere meid? "Stoor ik?" "Nee nee, uhm..." Ik hoorde nog wat geluiden en een andere vrouwenstem. "Ik bel je straks wel Amel goed?" zei hij. "Ja" zei ik en legde af.

Ilham moet hem vergeten, hoe kan hij haar dat aandoen? Zij denkt nog steeds aan hem, terwijl hij haar al vergeten is en daar met andere dames zit? Mijn zus verdient iemand beter, iemand die haar niet zolang laat wachten en nooit iets van hem laat horen, want moest hij echt van haar houden, zou hij toch contact met haar opnemen ofso? Gewoon laten weten dat hij nog om haar geeft, hij heeft haar 4 jaar zomaar in de steek gelaten terwijl hij weet dat ze heel onzeker is en geen enkele man vertrouw.Youssef ik had je graag, maar nu stel je me diep diep teleur.





Nieuwe stad, nieuw leven?Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu