28

6.8K 379 58
                                    

Ilham :

De volgende morgen stond ik op en zag dat ik nog in de zetel lag. Ik ging rechtop zitten en keek naar het uur. 8u20? Wat doe ik zo vroeg wakker.

Slapen zat er ook niet meer in, dus besloot ik om maar op te staan. Ik friste me even op en ruimde mijn slaapplek op. Ik ging naar de keuken, vulde een kom vol cornflakes en ging voor de tv zitten onder de dekens tot iedereen wakker werd.

16u00 :

De hele dag heb ik zitten luieren voor de tv. Netflix en chillin' on my own. Welo interessants gedaan vandaag. Ik wil wel wat leuks doen, nu vooral omdat school nadert, maar er valt niks te doen.

Ik kreeg een berichtje binnen van Souf.

Souf : Bolle

Ik : Ja

Souf : Wat ben je aan het doen?

Ik : Thuis jij

Souf : Ben buiten, heb auto van me padre, zin om te toeren wela?

Ik : Nu meteen?

Souf : Wanneer jij wil

Ik : Ja wacht ik kleed me effe aan ja

Souf : Safe laat me dan weten

Ik : Laters

Ik stond op en voelde me draaierig. Dat komt omdat ik te lang heb gezeten. Ik liep naar boven, naar Amel haar kamer. "Kom je mee? Ik ga met Soufiane wat rondrijden" vroeg ik. Ze zuchtte. "Wollah ben zo lui vandaag" zei ze. "Kom dan!" "Nee wollah heb echt geen zin" "Taz 3lik" Ik sloot de deur en liep naar mijn kamer. Ik kleedde me snel om en liep naar beneden.

"Waar ga je?" vroeg me ma. "Ik ga naar Salima" "Oh oke" Salima zit bij mij in de klas. Ze komt wel eens vaker  langs voor groepswerken of gewoon om te chillen. Ze woont hier ook in de buurt.

Ik belde Soufiane en zei dat ik buiten stond. "Allez ik kom eraan" zei hij. Ik ging aan de hoek van de straat staan en zag hem al aanrijden. Hij stopte en ik stapte in. "Salam" zei ik en gaf hem een box. "Walikoum salam" Hij schuurde de straat uit en een paar mensen keken ons aan. "Rustig mongool" zei ik. Hij begon te lachen.

"Naar waar gaan we?" vroeg ik. "Ik weet niet, beetje rondrijden" zei hij. "Is goed, maar zet wat muziek op" zei ik. Hij zette chocolat op van l'artiste en we begonnen luidop mee te zingen.

"Door dat liedje heb ik zin gekregen in chocolade" zei ik. Hij begon te lachen. "Wollah ik ook" "Pffff zo'n heerlijke chocolade ijs" "Ah ik weet wat we gaan doen" "Wat dan?" "Je zal wel zien" zei hij en duwde harder op de plankgas. "RUSTIG!" riep ik. Hij glimlachte en reed nog sneller om me te irriteren.

De automium kwam inzicht. "Ohw we gaan daarheen" zei ik. Hij knikte.

We kwamen aan en er waren best wel veel mensen. Overal stonden ijskarretjes. "Ijs!" riep ik. Soufiane parkeerde de auto en stapte af. "Kom" zei hij. Ik deed mijn gordel uit en stapte ook af. We liepen naar het ijskarretje.

We kochten 2 chocolade ijsjes en liepen wat rond in het park. "Ik wist eigenlijk niet dat het hier zo mooi was" zei ik. "Ben je hier nog nooit gekomen?" vroeg hij. "Nee.. ik bedoel wel naar het automium, maar nooit naar deze park" "Ohw, ewa ik ga je nog veel laten zien hier in Brussel" Ik begon te lachen. "Ik moet wel foto maken van dit hoor" zei ik en wou mijn gsm nemen uit mijn zak. "WEJO WAAR IS MIJN GSM!" riep ik toen ik hem niet voelde in mijn zak. Mijn hart stopte bijna met kloppen. "Rustig, hij zit waarschijnlijk in de auto" "Ben je zeker?" Hij knikte. "Als hij niet in de auto zit he" "Jawel maak je maar geen zorgen"

Youssef:

Deze morgen stond ik op met Ilham in mijn gedachten. Ik liep naar beneden en ontbeet met een kom cornflakes, dat doe ik praktisch elke dag. Ik ging voor de tv zitten en keek naar het uur. Het was al bijna 14 uur. School begint weer over een paar dagen, ik moet echt mijn routine herpakken.

Na mijn ontbijt, liep ik naar boven en nam een lange douche. Ik genoot van het warme water dat op mijn lichaam drupte. Alweer dacht ik aan Ilham, ik zou haar straks bellen, na mijn douche.

Ilham :

Na wat gewandeld, gepraat en gelachen te hebben, was het tijd om terug naar huis te gaan. Het was al donker en me ma zou me elk moment kunnen bellen. "Gaan we naar huis?" vroeg ik. "Wil je al zo snel van me af" "Nee gewoon voor het geval me ma belt" "Wat heb je gezegd tegen je ma?" "Dat ik naar Salima ging" "Badgirl" Ik lachte en trok hem op. "Sta op" "Draag mij" zei hij. "Lol jij moet mij dragen" zei ik. "Oke" In een ruk stond hij op en nam me op op zijn schouders. "OMG SOUFIANEE ZO METEEN VAL IK!" riep ik. "Maak je maar geen zorgen" zei hij en droeg me tot aan de auto.

Iedereen keek ons gek aan. "Wollah ik schaam me kapot" zei ik. "Ken je iemand zehma" "Nee maar toch"

Hij legde me op de grond en ik stapte in. "Mijn gsm!" zei ik alsof ik net 10000 euro had gevonden. Het was al bijna 20 uur. "Plankgas naar huis" zei ik. "Oke nu vroeg je er zelf om" zei hij en plankte weg. Ik zag dat Youssef me al een aantal keren had proberen bellen. Mijn hart maakte een sprongetje van geluk. Ik bel hem strakjes wel als ik thuis ben.

~

"Thanks Souf, was super gezellig" zei ik. "Jij bedankt" Ik gaf hem een high 5 en box en stapte af. Hij wachtte tot ik naar binnen liep en daarna hoorde ik hem de straat uitschuren.

"Ewa, netjes op tijd zou ik zeggen" zei me ma die voor de tv zat. "Ja sorry, was zo gezellig dat ik de tijd vergat" zei ik en ging naast haar zitten. Deze keer heb ik niet gelogen.

Amel kwam naar beneden. "Ewa chickaa! Hoe was het met Souf?" vroeg ze luid. Omg wat zegt zij! "Souf?" herhaalde me ma en keek me aan. "Ja haha uhm dat is deuu... uhm...bijnaam van Salima en Yousra, haar zus" zei ik snel. "Aah" zei ze en richtte haar blik weer op de tv. Ik keek Amel met een dodelijke blik aan. "Sorry" zei ze met haar lippen.

Ik ging naar mijn kamer en belde Youssef. "Salam" zei ik. "Walikoum salam" "Alles goed?" "Ja met jou?" "Ja hmdlh" "Waarom nam je daarnet niet op" "Had het niet gehoord" "Ohw oke, hoe was je dag?" en zo spraken we tot savondslaat...




Nieuwe stad, nieuw leven?Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu