158

5.3K 329 64
                                    

We stapten af. Youssef nam Ayoub op en we belden aan. Niet veel later werd de deur geopend door Amel. Ik sprong haar om de hals en knuffelde haar alsof ik haar al jaren niet had gezien. "Safe mevrouw is getrouwd en laat niks meer van zich horen" zei ik. Ze begon te lachen. "Sorry sorry ik had het druk" "Hmmm" We liepen verder naar binnen. "Waar is mama?" vroeg ik terwijl ik de woonkamerdeur opende.

Voor ze kon antwoorden, hoorde ik luid geroep. "HAPPY BDAAAYYY!" Ik zag de hele woonkamer versierd met slingers en ballonnen. Ayoub begon te huilen. Ik nam hem op en suste hem, terwijl iedereen naar me toekwam om me te feliciteren.

00u59 :

We waren onderweg naar huis. "Wist je hiervan?" vroeg ik. "Wat denk je zelf" Ik begon te lachen en drukte een kusje op zijn wang. "Bedankt voor alles" Hij glimlachte en versnelde.

Thuis aangekomen, deed ik Ayoub zijn pyjama aan en stak ik hem in bed. Daarna ging ik de keuken in om wat te eten en ging ik bij Youssef op de bank liggen. We keken gezellig nog naar een film en gingen daarna naar boven.

De volgende dagen herhaalden zich. Youssef ging werken en ik hield me bezig met Ayoub. Tot nu toe lijkt alles normaal te gaan, alsof er helemaal niks aan de hand is. Een normaal gezinnetje, zonder zorgen. Vaak denk ik erover na. Wat als Youssef er op een dag niet meer is? Wat als mijn zoontje zonder vader opgroeit? Wat als... Ik veeg mijn tranen weg en hoop op het beste.

--------------

Ayoub zat op het tapijt te spelen, terwijl ik op de zetel naar tv zat te kijken, toen de huistelefoon afging. Ik stond op en nam op.

"Bolleee Amel hier!" riep ze. "Heey" "Alles goed" "Hmdlh met jou" "Hmdlh heb je plannen vandaag wela?" vroeg ze. "Nee why" "Ik nodig jullie uit today at my place" "Nice nice hoe laat" "19u30?" "Goed" "Safe tot strakjes" "Beslemaaa" Ze legde af en ik ging terug zitten.

Ik belde Youssef, maar hij nam niet op, dus stuurde ik hem maar een berichtje. 'Vanavond om 19u30 zijn we uitgenodigd bij Amel en Mo, wees op tijd'

Ik liep de keuken in en begon een heerlijke chocoladetaart te maken, want ik weet dat Amel daar gek op is. Daarna maakte ik nog wat pannenkoeken en cupcakes.

Ik stak Ayoub in bad en liet hem een beetje spelen in het water. Hij is dol op water. Ik filmde hem en stuurde wat fotos naar mijn moeder en Amel. Wat is hij toch schattig mijn kleine aapje. Daarna haalde ik hem eruit en smeerde hem in met zwitsal babyolie. Ik deed een badjas om hem heen die Youssef laatst voor hem had gehaald van Gucci, stak zijn speentje in zijn mond en legde hem in bed, terwijl ik ging douchen.

18u30 :

Deze afbeelding leeft onze inhoudsrichtlijnen niet na. Verwijder de afbeelding of upload een andere om verder te gaan met publiceren.

18u30 :

Youssef kwam thuis aan. "Salam" zei hij en drukte een kusje op mijn wang. "Salam hoe was werk" "Tranquille waar is Ayoub" "Hij ligt nog te slapen" "Die kleine doet niks anders, tijd dat hij wakker word" "Nee laat hem sla..." voor ik mijn zin kon afwerken, ging hij al naar boven om hem wakker te maken.

10 minuten later kwam hij met hem naar beneden. "Ik zei toch maak hem niet wakker" "Sssshht" zei hij en kwam naast me zitten. "Kom bij mama" zei ik. "Nee hij blijft bij mij" Ik rolde met mijn ogen. "Kom babytje" zei hij en trok me ook in zijn armen.

"Heb je mijn bericht gelezen?" vroeg ik. "Ja om 19u30 bij Amel en Mo?" "Jup" "Dus ga je klaarmaken, ik kleed Ayoub wel aan" Ik stond op en liep naar boven. Ik kleedde me aan. Zwarte spijkerbroek met witte hemd en mijn lange zwarte manteljas.

Ik liep naar beneden en wachtte op Youssef die niet veel later naar beneden kwam samen met Ayoub. Ik nam alvast de autosleutels en liep naar buiten. "Ik rij!" riep ik. "Wollah meh" zei hij en nam de autosleutels af 😒

We stapten in en reden richting Mo en Amel 💍

Nieuwe stad, nieuw leven?Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu