78

5.7K 336 39
                                    

Een week later : Dag van de handvraging.


Amal :

Ik stond op en het eerste waar ik aan dacht was dus de handvraging die vandaag zou plaats vinden. Met een glimlach stond ik op en liep naar de badkamer. Ik nam meteen een douche en verzorgde mijn huid en haren erna.

Toen ik uit de douche liep, kwam ik Ilham tegen in de gang. "Goeiemorgen schat" zei ze. Ik gaf haar een kus. "Goeiemorgen" Ze heeft vandaag vrijaf genomen zodat ze erbij kon zijn natuurlijk. Ik liep dus naar mijn kamer en trok een marokkaanse huisjurk aan. Daarna liep ik naar beneden.

"Sbah elghair lala larousa" zei me ma. Ik begon te lachen en gaf haar een kus. Ik ging ook aan tafel zitten en  begon te ontbijten. Niet veel later kwam Ilham erbij en begonnen we samen te ontbijten.

Een uur later :

"Ik ga wat koekjes en gebakjes halen. Ilham en Amel jullie kuisen het huis op!" riep me ma. "Jahaaa" riepen we tegelijk. Zodra mijn ma weg was, begonnen we eraan. We verdeelden de klusjes zodat we sneller klaar zouden zijn.

18u00 :

"Ga je klaarmaken! De mensen kunnen elk moment aankomen" zei mijn moeder. Ik liep zonder iets te zeggen naar boven en ging naar Ilham haar kamer. Ze lag op haar bed. "Wat ben je aan het doen?" vroeg ik. "Niks" "Oke kom me helpen" "Okeee!" riep ze en stond meteen op. We liepen samen naar mijn kamer en ze hielp me met mijn haren en make up.

"Je ziet er echt wauw uit" zei Ilham die me met hartjes ogen bekeek

Deze afbeelding leeft onze inhoudsrichtlijnen niet na. Verwijder de afbeelding of upload een andere om verder te gaan met publiceren.

"Je ziet er echt wauw uit" zei Ilham die me met hartjes ogen bekeek. Ik glimlachte. "Dankje!" zei ik en knuffelde haar. "Mohim ik ga me klaarmaken en dan kom ik bij jou goed?" "Ja is goed" Ze liep mijn kamer uit en ik stuurde mo een bericht om te vragen wat ze deden.

Ilham :

Nadat ik Amel heb geholpen met haar klaar te maken. Ging ik naar mijn kamer en maakte mezelf snel klaar. Ik begon met mijn make up : blush, mascara, high light en nude mac lippenstift. Mijn outfit : een zwarte rok die tot mijn knieën kwam met een lichtbruine shirt en mijn bruinee louboutins. (omslag) Mijn haren had ik deze morgen al gestijld, dus die liet ik gewoon loshangen. Ik spoot nog mijn favoriete channel geurtje en liep terug naar Amel haar kamer.

"Omg, je bent mooier dan mij" "HAHAHA hayek! Je ziet er echt super goed uit jij" Ze glimlachte en nam me in haar armen. "Ik stres wel een beetje" "Is normaal, maar komt wel goed" "Ik hoop het"

Een beetje later, hoorden we de deurbel een paar keer afgaan en toen kwam mijn ma naar boven om te zeggen dat we naar beneden moesten komen. We stonden bovenaan de trap. "Ilham ik durf niet!" fluisterde Amel. Ik begon te lachen. "Kom nou gewoon, het is gewoon familie niemand anders" Ze knikte en ging de trap af.

We kwamen aan in de woonkamer en wie zie ik? Yanis...

Wat doet hij hier? Hij is niet eens familie. Mohim ik liet niks merken en groette iedereen. Mijn tante Latifa was er ook samen met Safae en Saliha. Ik had ze al zolang niet gezien. Ik groette galti Saliha (de moeder van Yanis) en zijn zusje Sara en ging naast mijn ma zitten.

Erna moest ik helpen met het binnenbrengen van etay, koekjes, gebakjes... Ik voelde de blik van Yanis de hele tijd op mij. Geen 1 keer heb ik hem aangekeken. Trouwens, ik was toch druk bezig.

Nadat ik alles op tafel had gelegd, ging ik bij Saliha en Safae zitten. We spraken een beetje bij, want het is lang geleden dat ik ze niet heb gezien. Vanaf de trouw van Safae, om precies te zijn.  "Wie is die knapperd hier eigenlijk recht over ons" fluisterde Saliha. Ik begon te lachen. "Yanis" "En wie is dat?" "De zoon van mijn ma haar vriendin" "Pfffioeuw, hij is echt knap!" Ik begon te lachen. Ik ga niet het tegendeel bewijzen. "Hij staart je wel de hele tijd aan" Ik hief mijn schouders op. "Let him staar at this beauty" zei ik en we schoten allebei in de lach.

Erna begonnen ze te praten over de bruidsschat, datums, etc... Ik ga niet liegen, maar ik werd er wel een beetje emotioneel van. Mijn zusje die gaat trouwen... Als ze weg is, dan blijf ik alleen over met mijn moeder en als ik ga trouwen? Dan gaat mijn moeder helemaal alleen zijn thuis... Gewoon als ik eraan denk krijg ik rillingen. Ik kan mijn moeder toch niet alleen laten.

1 uur later :

Iedereen was nog bij ons. Er hing een gezellig sfeertje. Ik zag dat mijn ma het goed kon vinden met de moeder van mo. Dat is al een goed begin. De vader van mo, was druk bezig met het praten met 3ami Karim (de man van mijn tante) en zij konden het ook goed met elkaar vinden. Mohim iedereen was bezig met praten. Ik stond op samen met Safae en ging naar de keuken om wat te drinken te halen.

"Ilham ik moet je wat vertellen" zei ze. "Ja" Ze keek een beetje ongemakkelijk naar de grond en dan in mijn ogen. "Ik ben zwanger" "WAT???!" riep ik. Ze knikte lachend. "OMGG!" riep ik en sprong haar om de hals. "Nog een nieuwe nichtje of neefje!" riep ik blij. Ik was helemaal blij aan het lachen en springen van geluk, toen Yanis de keuken inkwam...

Yanis :

Vanaf het moment dat ik Ilham de woonkamer zag binnenkomen, kon ik mijn ogen niet meer van haar afhouden. Hoe hard ik ook mij best deed. Pfioeuw deze meid heeft zoveel klasse gekregen.

De hele avond heeft ze me maar 1x aangekeken. Eerlijk? Dat kwetst mijn mannelijke trots wel. Ik wil niet opscheppen over mezelf, maar ik kan wel vrij snel een dame krijgen als ik wil. Maar eerlijk wat ben ik aan die goedkope wijven die hun lichaam geven na 2 of 3 keer afspreken? Ik wil een echte vrouw, met karakter. Iemand die zich niet laat doen, iemand zoals Ilham...

Ik zag haar naar de keuken gaan samen met een meisje die een hoofddoek aanhad. Ik keek rond en niemand had het echt opgemerkt. Iedereen was druk bezig met praten, dus besloot ik maar op om te staan en naar Ilham toe te gaan...

Nieuwe stad, nieuw leven?Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu