8

9.2K 405 65
                                    

We liepen met z'n drieën naar de metrostation en wachtte op onze metro die over een paar minuten zou komen.


~

"Dan zie ik je morgen" zei Youssef met een knipoog. Ik knikte en gaf hem een high 5 en box. Amel deed net hetzelfde en we liepen naar huis. "Hoezo hij ziet je morgen?" vroeg ze. Ik stak de sleutel in de sleutelgat en liep naar binnen.

"HALLOOO IK VROEG JE IETS?!" riep ze. Ik gooide mijn tas op de bank en liep door naar de keuken. "Je wilt klappen he" zei ze en volgde me de keuken in. "We hebben afgesproken" zei ik snel want ik wist dat ze zich een hele scene ging voorstellen. "Wat heb je gezegd?" vroeg ze. "Je hebt me wel gehoord" "Heb je afgesproken met Youssef?" Ik knikte. "Je liegt heeee??!" "Ja" "ILHAM JE HEBT AFGESPROKEN MET YOUSSEF!!!" riep ze alsof hij me ten huwelijk heeft gevraagd. Ze sprong in het rond en trok me mee in een knuffel. Ik begon te lachen. "Ewa rustig, we spreken gewoon af als vrienden!" zei ik met nadruk op vrienden. "Jij met je vrienden! Je vind hem leuk en hij jou!" "Ik vind hem niet leuk! Ik heb gewoon een oogje op hem" "Jij he, zo koppig als een steen, nooit toegeven" "Nee ik ben serieus met je! Ik vind hem niet leuk, ik ken hem nog niet goed genoeg" "Mohim, jij hebt afgesproken met de knapste jongen van school! Weet je hoeveel meisjes jaloers gaan zijn?" zei ze. Ik hief mijn schouders op. "Ik ga je haren stijlen en outfit kiezen!!!" "Eh ik ga niet op date! Ik ga mijn haren helemaal niet stijlen, zo meteen denkt hij ik vind hem leuk" Ze keek me aan en wou iets zeggen. "NEE AMEL IK VIND HEM NIET LEUK!" riep ik voor ze iets kon zeggen. Ze lachte. "Oke wat jij wil"

Mijn ma kwam om 18 uur thuis. "Dames, zin om uit eten te gaan?" vroeg ze. "Jaa!" riepen ik en Amel. "Oke zeed" zei ze. Snel trok ik mijn schoenen aan. Gelukkig had ik mijn pyjama niet aangedaan.

We gingen de deur uit en stapten de auto in. Ik verbond de radio met mijn gsm en zette come again van ronnie flex. ""HOELAAT KON HET ZIJN BABY, BINNENKORT BEN JE MIJN BABY, JE HEBT DE WIGGLE DUS WINE BABY IK KEN JE SINDS KLEIN VAN DE SCHOOL PLEIN!" zongen ik en Amel luid mee. Me ma probeerde mee te zingen, maar mohim trok op niks.

We kwamen aan bij een restaurantje en liepen naar binnen. Het was redelijk druk daar. We namen plaats en keken in het menu. "Ik neem escalop de poulet" zei ik. "Ja ik ook" zei Amel. "Hmmm ik neem pasta met kip" zei me ma.

Een ober kwam de bestelling nemen. Hij was vriendelijk en staarde me ma de hele tijd aan. Ik keek Amel aan en we begonnen te lachen.

"Mama!! Zag je hoe hij naar je keek??" zei ik lachend. "Wat?" zei ze. "Mama heeft toucheeee hahaha" lachte Amel. "Hij is niet lelijk he voor een man" zei ik. Ze keek me met een strakke blik aan. "Ik ben serieus! Hij is niet lelijk, mama misschien iets voor jou?" "Gedraag jullie" Ik en Amel plaagden haar de hele tijd. Ze wou eerst boos doen, maar begon uiteindelijk wel mee te lachen.

"Zo te zien heeft iedereen hier touche, behalve moi" zei Amel. "Hoe bedoel je" zei me ma. Ze begon te lachen en keek mijn kant op. Ik keek haar waarschuwend aan. "Vertel!" drong me ma aan. "Niks niks" zei Amel opvallend. "Niets te niks niks, je vertelt me nu meteen!" zei me ma. "Ik vind gewoon een jongen knap op school" zei ze snel. "Je liegt" "Echt niet" "Ik zie het in je ogen, vertel me de waarheid" Amel begon te lachen. Me ma keek mijn richting op. "Ilham is er iets?" vroeg ze. "Nee" zei ik met een rood hoofd. "Safe je fdaht jezelf, je bent helemaal rood" zei me ma. Ik wierp een dodelijke blik naar Amel. "Er is gewoon een knappe jongen op onze school" zei ik. "EN JE VIND HEM LEUK!" onderbrak me ma. "Nee!" "Wat dan?" "Ik heb morgen met hem afgesproken" "Wat?" Ik keek weg. "Droom ik of heeft Ilham afgesproken met een jongen?" zei me ma. "Ja ik geloofde het eerst ook niet" zei Amel. Zo akward dit.

"Sinds wanneer spreek jij af met jongens?" vroeg me ma. "Sinds ik vrienden heb" "Hmmm vrienden yek" zei me ma. "Ugh! Ik kan hier echt niet tegen" zei ik nu een beetje boos. "Ik lachte maar met je, maar je hebt afgesproken dus?" "Ja, maar als vrienden. Hij zei dat hij me Brussel ging laten zien en ik vond het wel een leuk idee, aangezien het morgen mooi weer is" "Hmmm" "Mama stop!" "Hahaha ik vind het gewoon raar, Ilham en een boy" "Ja vriend, niks meer" "Ja dat heb ik ondertussen al begrepen" zei me ma. Het eten kwam eraan en we veranderen van onderwerp.

Thuis :

Ik liep naar mijn kamer en trok een adidas broekje aan met een shirtje. Ik sprong op mijn bed en nam mijn gsm erbij. Ik had een berichtje van een onbekend nummer.


Onbekend : Salam met Youssef, ik kom je morgen ophalen rond 14 uur goed?

Ik : Ja cava, hoe kom je aan mijn nummer?

Youssef : Heb gevraagd aan mo

Ik : ohw oke, tot morgen dan

Youssef : tot morgen, slaapwel x

Ik liet hem op blauw staan en kroop onder mijn dekens. Ik stuurde Amel een appje dat ik ging slapen en sloot mijn oogjes.





Nieuwe stad, nieuw leven?Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu