97

5.6K 361 66
                                    

De volgende dag :

Ilham :
Ik stond om rond 13u00, ging naar de badkamer, waste mijn gezicht, poetste mijn tanden en liep naar beneden. Amel was aan de telefoon. Ik ging  de keuken in, nam iets te eten en ging voor de tv zitten.

"Sbah elgheer" zei ze. "Sbah el noor" "Goed geslapen?" vroeg ze. "Ja jij?" "Uhu" "Met wie was je aan de lijn?" vroeg ik. "Mo" "Ohw" Ik keek verder naar tv tot mijn ma kwam.

Vandaag heb ik niks speciaals gedaan. Mijn kamer opgeruimd en series gekeken. Mijn telefoon rinkelde. Het was mo. Ik wist al min of meer waarom hij belde. Ik nam op.

📞Telefoongesprek 📞

Ik : salam
Mo : walikoum salam goed geslapen
Ik : ja jij
Mo : hmdlh Ilham ik wil je spreken
Ik : ja
Mo : over wat Youssef gisteren tegen je zei
Ik : hmm
Mo : het is echt belangrijk dat je weggaat, ze weten waar je woont
Ik : ...
mo : ik weet dat het tussen jou en hem niet goed gaat, maar doe het voor jezelf, niet voor hem.
Ik : naar waar gaan we
Mo : Frankrijk
Ik : ik wil gewoon weten wat er aan de hand is, want iedereen verteld me iets anders
Mo : Youssef legt het je wel uit
Ik : *zucht*
Mo : Aub Ilham ik zou het je niet zomaar vragen
Ik : ok is goed
Mo : safe draag goed zorg voor jezelf
Ik : zeker
Mo : beslema
Ik : ciao

Hij legde af en ik ging liggen. Ik zuchtte. Wat is dit allemaal, ik had een normaal leventje, komt hij alles overhoop zetten.

20u00 :

Ik keek naar een film, toen mijn gsm weer rinkelde. Ik nam op zonder te kijken.

"Allo?" "Met Youssef" hoorde ik zijn zware stem zeggen. Mijn hart begon automatisch sneller te kloppen. "Wat" "Sta morgen om 5.00 uur 's morgens klaar" "Ok" Ik legde af en keek verder naar mijn film.

Vanaf dat hij me heeft gebeld, was ik niet meer geconcentreerd. Ik deed mijn laptop dicht en ging naar beneden.

"Mama ik moet morgen op zakenreis" loog ik. "Wat?" "Ja mijn werk heeft me net gebeld" "Naar waar?" "Frankrijk" "Voor hoelang?" "2 weken denk ik, maar kan ook meer zijn" "Wanneer ga je?" "Morgen om 5 uur 's morgens" "Zo vroeg?" Ik knikte. "Pfff nou ja als het moet" Ik gaf haar een kusje op dr hoofd en liep naar boven. Ik voelde me zo schuldig dat ik moest liegen, maar ja moet ik haar de hele situatie uitleggen? Zelf ik snap de situatie niet.

Ik maakte mijn koffer klaar en sprong de douche in.

00u00 :

Amel kwam mijn kamer in. "Hoezo je gaat op zakenreis?" "Ik ga naar Frankrijk met Youssef" zei ik. "Why?" "Omdat ik blijkbaar in gevaar ben hier in België ofso" "laat me raden bxx?" Ik knikte. "Die gaan ons toch nooit met rust laten" Ik zuchtte. "Nou ja" "mohim morgen moet je vroeg op denk ik dus gn" zei ze en gaf me een kusje. "Gn ik kom wel voor ik vertrek" "Goed en geen stoute dingen doen he met Youssef" "Hou je bek" Ze begon te lachen en ging mijn kamer uit.

Ik ging slapen, want zoals Amel zei, moet ik morgen vroeg op.

4u30 :

Ik stond op. Over een halfuurtje komt Youssef me halen. Ik liep de badkamer in en deed mijn ochtendroutine. Ik liep terug mijn kamer in en kleedde me aan. Ik trok een oversized witte nike trui aan met een grijze gescheurde jeansbroek en mijn zwarte nikies. Mijn haren stak ik in een knot, ik bracht wat mascara aan en spoot een lekker geurtje.

Ik stak mijn toilettasje in mijn tas en liep mijn kamer uit. Ik ging naar Amel haar kamer en gaf haar een afscheidskusje. Hetzelfde deed ik bij mijn ma.

Mijn gsm ging af. Ik nam op. "Ik ben er" zei Youssef. "Ok" Ik gaf mijn ma nog een laatste kus en liep naar beneden.

Ik keek nog een laatste keer in de spiegel en liep het huis uit. Ik zag Youssef in een gloednieuwe mercedes amg zitten. Hij zag er damn goe... nee laat maar. Ik stak mijn koffer in de kofferbak en stapte achteraan in. Hij keek me met een gefronste blik aan via de spiegel, maar ik negeerde het en keek uit het raam. Ik stak mijn oortjes in en viel in slaap.

...

Ik opende mijn ogen en zag dat we in een tankstation waren gestopt. Youssef was er niet. Ik opende mijn deur en stapte af. Ik liep een beetje rond, om een beetje te bewegen. In de verte zag ik Youssef aankomen. Hij had een zwarte nike trainingspak aan met zijn zwarte huaraches. Al geef ik het niet zo graag toe, maar hij is echt zo knap geworden damn. De puberteit heeft gekke dingen met hem gedaan.

"Hier" zei hij en duwde een zak met eten in mijn hand. Ik had doodhonger dus nam het aan zonder wat te zeggen. "Rij jij even, ik ben moe" zei hij en gaf me de sleutels. Ik stapte langs de bestuurderskant op en hij langs de passagierskant. Ik startte de motor en 'je veille sur toi' van Alrima speelde af. Oh wat hou ik toch van dit liedje. Ik reed de tankstation uit en ging de autoroute op.

Youssef :

Ik liet mijn stoel zakken en ging in slaappositie liggen. Ilham was geconcentreerd op de weg. Ze reed bijna 170, wist niet dat ze zo snel reed, maar dat vind ik wel aantrekkelijk bij een dame. Ik staarde haar even aan. Al geef ik het niet zo graag toe, maar ze is echt zo knap geworden damn. Starend naar haar, viel ik in slaap.




Nieuwe stad, nieuw leven?Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu