18

7.4K 406 28
                                    

Amel :

18u30:

Ik trok snel mijn vest en schoenen aan en liep naar beneden. "Waar ga je?" vroeg me ma. "Ik moet even wat gaan halen van een klasgenoot die hier om de hoek woont" "Oke doe snel" "Is goed!" riep ik terwijl ik naar buiten liep.

Ik kreeg een berichtje van mo.

Mo : Waar ben je?

Ik : ben er ben er

mo : tnawies, ik ben er en zie je niet

ik : hahaha safe ben onderweg

mo : doe snel

Ik versnelde mijn pas en liep naar het pleintje. Ik scande mo zijn hoofd en begon te lachen.

Ik liep naar'm toe. "Salam" zei ik en gaf hem een box. "Walikoum salam" Ik ging naast hem zitten. "Ewa alles goed?" vroeg hij. "Goed hmdlh met jou?" "Hmdlh vertel is wat er is" "Ik wou het gewoon even over Youssef en Ilham hebben" "Om eerlijk te zijn heb ik nog steeds niet gevraagd aan Youssef wat hij daar deed met Anissa" "Is niet erg" "Maar ik vind het raar dat hij met haar was want hij haat haar" "Feshkel, ewa je weet nooit misschien is er iets ofso" zei ik. "Ja, maar dan had hij het toch kunnen zeggen" "Ja wollah, ik begrijp het ook niet, maar ik weet 100% dat hij om Ilham geeft" zei ik. "Ik weet 100% dat hij iets voor haar voelt" zei mo. Ik begon te lachen. Eindelijk ben ik niet de enige die dat denkt.

"Eh bel Youssef en zegt hij moet komen" zei ik. Mo haalde zijn gsm uit en belde Youssef. 10 minuten later, zag ik hem al aanhollen in zijn trainingspak en een zwarte nike petje.

Hij gaf mo een hand en mij een box. "Ewa" zei hij en ging zitten. Ik glimlachte. "Alles goed?" vroeg ik. "Hmdlh met jullie" "Hmdlh" zeiden ik en mo tegelijk. "Wat is er?" vroeg hij. "Wat zei Ilham daarnet tegen je?" vroeg ik. "Dat ik haar buiten moest houden tussen mij en Anissa, maar ik snap niet wat ze bedoelt" "We weten dat ze je ex is" zei ik. Hij keek me met grote ogen aan "Ilham ook?" vroeg hij. Ik knikte. Hij vloekte zacht en keek naar de grond. "Ze heeft jullie zelf gezien" "Wanneer?" vroeg hij en keek me meteen aan. "Dinsdag, toen jullie in het parkje zaten" Hij slikte een brok weg.

"Kijk wollah, het is niet wat jullie denken" zei hij. "Ik denk niks" "Ilham wel, zij heeft nu totaal een verkeerd beeld" zei hij. Ik knikte. "Shit" vloekte hij. "Saraha, wat deed je daar met Anissa?" vroeg mo. Youssef was eventjes stil.

"Anissa stalkte me, maar was 3ayek geworden, ze begon aan mijn deur te komen, stuurde me elke dag, volgde me af en toe..." "Heftig" zei ik. "Ja, dus ik zei tegen haar dat ze moest stoppen, maar ze bleef maar door gaan, zelfs op school kwam ze soms naar me toe en deed echt hele rare dingen" "Zoals?" vroeg mo. "Me proberen zoenen" "Ejow geef haar gewoon een klap" "Nee man, ik ga geen meisje slaan" "Maar wacht? Ze stalkt je en dan ga je nog afspreken?" "Ik was bang dat Ilham het zou zien en wou niet dat ze verkeerd ging denken dus zei ik tegen Anissa als we nog 1 x afspreken, stop je dan met alles en ze zei ja" "En jij gelooft haar?" zei mo. "Ja, want ze is gestopt nu" "Ja, maar ze begint wel mijn zus aan te vallen" zei ik. "Wollah als ik dat wist, wollah meh ik ging doen, ik heb spijt wollah" Ik zag aan zijn blik dat hij echt spijt had meskeen. "Ga gewoon met Ilham praten, ze gaat wel begrip tonen" zei ik. "Wanneer moet ik met haar praten dan, ze wilt niet" "Ik zorg er wel voor" zei ik met een knipoog. Hij lachte dankbaar.

"Mohim ik ga ervandoor want zei tegen me ma dat ik zehma iets ging halen van een klasgenoot" zei ik en stond op. "En wat ben je precies gaan halen?" vroeg mo. Ik begon te lachen. "Omg zo dom, ik keer gewoon met lege handen terug" Mo en Youssef begonnen ook te lachen. "Hier pak mijn pet en doe alsof hij van jou is" zei Youssef. "Awww wollah zo lief!" zei ik. Bijna wou ik hem knuffelen haha. "Ik geef hem morgen terug" zei ik. "Safe" "Mohim beslema, tot morgen" Ik gaf ze allebei een high 5 en box en liep naar huis.

Nu ik alles weet, ben ik echt opgelucht. Wollah hij is goeie jongen. Ik hoop dat Ilham dat ook gaat inzien. Ik liep naar huis en belde aan. Mijn ma deed open. "Wat ben je gaan halen?" "Dit" zei ik en toonde Youssef zijn pet. Ik liep naar binnen en ging naar boven. Ik wil echt alles vertellen aan Ilham, maar ik geef Youssef de kans. Ik hoop dat het allemaal goed komt.

Nieuwe stad, nieuw leven?Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu