15

7.8K 438 72
                                    

De volgende morgen :

Ilham :

Ik werd wakker en had totaal geen zin om naar school te gaan. Toch stond ik op en liep naar de badkamer voor Amel wakker werd.

Ik trok een gescheurde jeans broek aan met een grijze adidas trui. Ik deed mijn haren in een hoge strakke knot en deed wat mascara op. Ik trok mijn stan smiths aan en spoot nog een geurtje. Ik nam mijn tas en liep naar beneden. Mijn mamatje lief had ontbijt voor me klaargemaakt. Ik at het op terwijl ik wachtte op Amel.

Op school :

Ik zat in de les naast mo. Ik wou hem zo hard vragen over Youssef en dat meisje, maar durfde niet. Zo meteen denkt hij nog dingen die er niet zijn. Ik ben gewoon nieuwsgierig.

De bel ging en ik liep naar buiten, naar Amel. Ik ging naast haar zitten en haalde een appel uit. "Kijk Youssef" zei ze. We keken allebei zijn kant op. Hoe hij smooth naar buiten liep en hoe alle meisjes hem aanstaarden. Wat verderop zag ik dat meisje van gister.

"ZIJ ZIJ ZIJ!!" riep ik. "Wat?" "Zij! Zie je dat meisje daar" "Waar?" (SO naar Fatiha hahahaha) "Dat meisje daar met haar decote die ik tot hier zie" "Ja?" "Zij was gister met Youssef!" zei ik. "Neeeeeee" "Ja wollah" "Wtf hoer?" "Ja kzei toch haha" "Tfoe kifesh hij gaat om met zulke wijven?" "Ja idk" "Tfoe man"

Youssef kwam naar ons toegelopen. "Hij komt" fluisterde Amel. Ik deed zehma dat ik bezig was op me tellie. "Salam, hebben jullie mo gezien?" vroeg hij. "Nope" zei Amel. "Weet je misschien waar hij is?" "Nope sorry" "Ilham?" zei Youssef. "Nee" zei ik snel zonder hem aan te kijken. "Oke bedankt" zei hij en ging weer weg.

"Bitch!" zei Amel en sloeg me op mijn hoofd. "Wat!" "Kifesh zo droog" "Mohim" "OMG JE BENT JALOERS HE! JE BENT GEKWETST" Ik rolde met mijn ogen. "Echt niet" mompelde ik.

Amel :

"Waar heb je les?" vroeg ik. "1.06" "Taz ik helemaal aan de andere kant" "Mohim, dan zie ik je straks" "Safe" Ik liep naar binnen en ging naar mijn lokaal.

Ik ging naast Khalid zitten. Ik haalde mijn boeken uit en wipte naar achter. "Amel een stoel heeft 4 poten" "Ja dus een koe ook?" Iedereen begon te lachen. Niet eens grappig, maar mohim. "Amel!" zei de leerkracht streng. Ik ging normaal zitten en zuchtte.

Na school :

Ik liep naar buiten als 1 van de eerste. Ik wachtte op mijn zus, maar hoopte dat mo vroeger zou komen. Ik wil hem spreken. Ik leunde tegen een muurtje aan en wachtte.

Ik zag mo zijn hoofd uitsteken uit al die anderen. Ik keek om hem heen, maar scande geen Ilham. Hij had door dat ik hem aanstaarde. Ik glimlachte en hij kwam naar me toe. "Ewa kleintje" zei hij en gaf me een box. "Yoo waar is Ilham?" vroeg ik. "Ze moest snel naar de wc" "Oke goed, ik wil met je praten" zei ik. "Vertel het eens bolle" "Je weet toch je vriend Youssef?" "Ja wat is er mee? Vind je hem leuk?" "Nee, mijn... ja ik vind hem leuk!" zei ik. "Wollah?" "Haha ja, maar blijft tussen ons safe?" "Ja sowieso" "Mohim ik zag hem gister met een meisje" "Wie?" "Wahd hoertje hier van school" Hij noemde verschillende namen op haha. "Ik ken haar niet bij  naam" "Zie je haar ergens?" vroeg hij terwijl hij rondkeek. "Uhm niet direct" zei ik en zocht met mijn ogen.

"Jawel daar!" zei ik toen ik haar scande. "Waar?" "Met haar decote van hier tot Tokio" "Owww zij" zei hij en begon te lachen. "Wie is zij?" "Anissa" "En wat doet zij met Youssef?" "Is zijn ex?" "Neeee zeg wollah zijn ex?" "Ja man" Kifesh hij neemt met zulke meisjes. Hij is veel mooier dan haar en dat is gewoon niet het type meisje waar bij hem past.

"Waar zag je ze gister?" "Aan parkje daarzo" "Feshkel" zei hij en leunde tegen de muur. "Ja, ik wil echt weten waarom ze samen waren" zei ik tussen mijn adem. "Ik kan vragen als je wilt" "Zeg wollah? Zou je dat voor me willen doen" "Ja" "Zeg wel niet dat het van mij komt" "Nee natuurlijk niet" "Omg je bent een schat" zei ik en gaf hem zomaar een knuffel.

Ik zag Ilham in de verte afkomen. "Waar zijn de boys eigenlijk?" vroeg ik aan mo. "Metrostation" "Ohw" Ilham kwam en we gingen door.

Ilham :

Ik had me oortjes in en was weer zoals altijd vermoeid van school. Ik droomde over mijn bedje en hoe ik er straks ga in liggen.

Ik liep samen met Amel en mo naar de metrostation. "Ilham, zwijg is je praat te veel" zei mo sarcastisch. Ik begon te lachen. "Wollah a sah, ben kapot" "Je doet niks anders dan slapen tijdens de lessen" "Ja he, pff ben school al beu en het is maar het begin" "Morgen is het vrijdag! Nog 1 dag volhouden" zei Amel met een glimlach.

Ik zag Imran, Salim, Khalid en Youssef zitten. Eerlijk, ik had geen zin om bij Youssef te staan. Ken je dat gevoel dat je gewoon teleurgesteld bent in iemand omdat je dacht dat hij/zij anders was? Wel dat is nu het geval. Als ik dacht aan wat hij allemaal zei zaterdag en aan wat ik zag dinsdag, groot verschil...

Ik had niet echt keus en ging bij ze staan. Ik ging tegen de muur staan en deed wat aso met mijn gsm. "Ik ga je klappen" zei mo en kwam voor me staan. "Wats met jou" "Ik weet nie, heb zin om iemand te slaan" "Sla jezelf" "En wat als ik jou wil slaan" "Wollah je krijgt terug" zei ik.

Amel :

We waren aan het wachten op onze metro. Mo stond bij Ilham. Ze hadden het gezellig, maar ik weet dat het gewoon goeie vrienden zijn. Ik keek Youssef zijn kant op die subtiel mee probeerde te luisteren naar het gesprek van mo en Ilham. Zou hij jaloers zijn denk je? Wollah hta hij heeft oogje op mijn zus, anders zou hij niet altijd zo naar haar kijken. Sooo cute dit, wel jammer dat hij het heeft verpest met die Anissa. Maar ik kom er wel achter waarom, sowieso heeft hij reden. Want ik ship Ilham & Youssef wel zwaar. Wie nog?

De metro kwam en we stapten in. Hij was aardig vol en er was nog 1 plaats over naast Youssef. Ik wou zitten, maar dacht aan Ilham. Ik laat haar wel naast hem zitten. (Waarom ben ik toch zo lief?!)

"Zet je" zei ik tegen haar. "Nee ga jij" "Nee jij gaat" "Ik wil niet" "Zehma je was toch moe?" "Nu niet meer" "A ga zitten!" zei ik en duwde haar.  Youssef keek ons aan en glimlachte. Gelukkig had hij zijn oortjes in en hoorde hij ons gesprek niet.

Ilham :

Amel duwde mij naast Youssef. Ik ga d'r dood maken thuis. Via de weerspiegeling, zag ik dat hij me aanstaarde. We hadden even een awkward oogcontact via het raam, maar ik keek weer snel naar beneden.


Nieuwe stad, nieuw leven?Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu