177

7.8K 414 200
                                    

Paar dagen later :

Ik stond op en liep naar de badkamer. Ik nam een snelle douche en maakte vervolgens Ayoub wakker. Ik kleedde hem aan, gaf hem wat te ontbijten en bracht hem naar school.

Op de terugweg, ging ik snel langs de bakker en haalde verse 🥐 en donuts. Daarna ging ik naar huis en legde alles klaar op tafel.

Ik liep naar boven en maakte Youssef wakker die nog lag te slapen. Ik aaide zachtjes over zijn rug tot hij wakker werd. Hij glimlachte en draaide zich om. "Sta op, ontbijt staat klaar" "Hmmm oke" Hij stond op en liep de badkamer in, terwijl ik naar beneden liep.

Met Youssef gaat het niet veel beter. Daar had de dokter ons al voor gewaarschuwd, maar sommige dagen, voelt hij zich beter dan anderen.

Hij kwam naar beneden en nam plaats aan tafel. Ik ging rechtover hem zitten en we begonnen te eten.

Na het ontbijt, ging Youssef een douche nemen terwijl ik het huishouden deed.

15:00

"Ik ga achter Ayoub!!" riep ik en sloeg de deur achter me dicht.

Aangekomen aan Ayoub's school, wachtte ik hem op  tot hij naar buiten kwam.

Ik zag hem al aanhollen met zijn spiderman boekentas. Toen hij me zag, rende hij naar me toe. "Mamaaa!" riep hij blij. Ik glimlachte en ving hem op. "Hoe was het op school?" vroeg ik terwijl we naar de auto liepen. "Goed"

We reden langs de macdonals. "Mama gaan we naar macdoland" zei hij. "Als je braaf bent" "Yessss!" riep hij blij. Ik glimlachte en reed door.

Thuis aangekomen, sprong Ayoub meteen in de armen van Youssef. "Haaa kleine monster, hoe was het op school" zei Youssef. "Goed we hebben gekleuld en gespeeld" "Ben je braaf geweest?" Ayoub knikte hevig. "Mamaaa gaan we naar macdoland?!" riep hij weer. "Jahaa" "Ik ga mee" zei Youssef en stond op. "Wacht ik ga me snel omkleden" en hij liep naar boven.

Hij kwam terug naar beneden in een grijze nike trainingspak. Ook al is hij ziek, he still slayinnn 😍

We stapten de auto in en reden richting macdolands, of zoals Ayoub het zegt 'macdoland'

Terwijl Ayoub speelde in de speeltuin, spraken ik en Youssef over van alles en nog wat.

"Wat is er?" vroeg ik. "Krampp" zei Youssef die helemaal in elkaar kroop. "Kom kom we gaan naar huis" zei ik. "Nee gaat wel" "Nee we gaan nu naar huis!" "Ayoub kom naar beneden we gaan weg!" riep ik. "Nee ik wil niet weg!" "Nu naar beneden!" Hij zuchtte en rolde naar beneden. "Ik wil nog spelen" "Papa heeft pijn, ander keertje" zei ik. "Papa alles goed?" vroeg hij meteen en liep naar Youssef toe. Youssef knikte geforceerd. "Doe je schoentjes aan" zei ik.

Thuis aangekomen, hielp ik Youssef om naar boven te gaan en  legde ik hem op bed. "Ik ga je medicijnen halen wacht" zei ik. Ik liep naar beneden en haalde zijn mand vol medicijnen.

"Mama wat is el met papa?" vroeg Ayoub. "Hij heeft een beetje pijn schat, doe je pyjama alvast aan oke?" Hij knikte en liep naar zijn kamer.

Ik gaf Youssef zijn medicijnen. "Blijf een beetje liggen en rust uit, ik ga snel naar Ayoub" Hij knikte. Ik liep naar Ayoubs kamer, stak hem in bed en las samen met hem soerat el fatiha.

"En nu slapen" zei ik en gaf hem een kusje. "Slaapwel mama" "Slaapwel lieverd" zei ik en deed de deur dicht.

"Gaat het wat beter?" vroeg ik aan Youssef. "Ja de krampen zijn weg" "Hamdoulilah" zei ik en ging naast hem liggen. Hij sloeg zijn arm om me heen. Ik nestelde mezelf tussen zijn armen en legde mijn hoofd op zijn borstkas. Ik hoorde zijn hart kloppen en luisterde er aandacht naar.

"Weetje Ilham, als ik jou nooit tegen gekomen zou zijn, zou ik echt een fuckedup leven hebben" zei hij opeens. "Hoezo?" vroeg ik en ging rechtop zitten. "Ik zou dan allang op het slechte pad beland zijn" Ik glimlachte. "Maar gelukkig heb je mij" zei ik. "Je bent een geschenk van Allah" zei hij en kuste mijn hoofd. Ik glimlachte.

"Je bent echt prachtig mashallah" zei hij na me een tijdje aangestaard te hebben. Ik bloosde 😊. Ja ja, na al die jaren kan hij me nog steeds laten blozen. "Niet blozennn" zei hij en trok me in zijn armen. Ik verstopte mijn gezicht en hij begon te lachen.

Die avond brachten we door in elkaars armen, lekker gezellig met z'n tweetjes zoals ik dat graag heb 💕

Je hebt het einde van de gepubliceerde delen bereikt.

⏰ Laatst bijgewerkt: Apr 30, 2018 ⏰

Voeg dit verhaal toe aan je bibliotheek om op de hoogte gebracht te worden van nieuwe delen!

Nieuwe stad, nieuw leven?Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu