16

8.2K 418 73
                                    

Youssef :


Ik merk dat Ilham afstandelijker doet. Waarom? Weet ik echt niet. We konden het nochtans goed vinden met elkaar.

De metro stopte en we stapten af. Ilham liep voor me. Ik wil zo graag naar haar toegaan en vragen wat er is, maar misschien is ze gewoon moe en heeft ze geen zin om te praten? Ik stuur haar vanavond wel.

Ik kwam thuis aan en liep meteen naar boven. Niemand was thuis. Mijn vader werkt nog en mijn moeder is zeker achter mijn kleine broertje en zusje. Ik ging liggen op mijn bed en bekeek mijn snaps.

Ik keek naar mijn apjes en twijfelde of ik Ilham moest sturen? Ik drukte op haar profielfoto en keek er even naar.

Ze is echt mooi mashallah. Ze heeft zo van die grote licht bruine ogen die perfect passen met haar bos krullen. Ze heeft een charme, die ik niet kan beschrijven wauw.

Terwijl ik naar haar foto staarde, belde Anissa me. Ik nam op. "Allo" "Hey schat" zei ze. "Wat wil je" "Ik wil met je praten" "Ik heb geen tijd nu" "Maar!" Ik legde af voor ze verder kon sprak. Wollah ze hindert me.

Ilham :

Ik kwam thuis aan en liep meteen naar mijn kamer. Ik trok mijn kleren en bh uit en deed iets lekkers aan. Beste gevoel dit! Ik ging liggen op mijn bed en deed mijn wifi aan.


"Bolle" zei Amel die naast me op bed kwam liggen. Ze vertelde me beetje over haar dag en over die Soufiane. Mohim standaard girlstalk. Ik had eigenlijk niks te vertellen over mijn saai leventje.

"En hoe is het met Youssef?" vroeg ze. "Ohja vuile bitch!" zei ik en klapte haar. "Die krijg je nog van daarnet" zei ik. Ze begon te lachen. "Je moet me dankbaar zijn oke" "Ja dankbaar voor me voorschut te zetten ezel" "Hmmm dacht je dat ik niet zag hoe jullie naar elkaar keken via het raam?" Ik bloosde. "En je bloost nog eens, dus ik heb gelijk" Ik gaf haar weer een klap, want die verdient ze gewoon.

Ik kreeg een apje binnen van Youssef. "Als je over de duivel spreekt" zei ik. "Wat?" zei Amel en keek mee op mijn scherm. "OMG!" riep ze toen ze zijn naam zag staan.

Youssef : Ilham?

Ik : Ja

Youssef : Gaat het?

Ik : Ja hoezo?

Y : Je bent wat afwezig laatste tijd

Ik : Is gewoon vermoeidheid

Y : Ah oke, hoe gaat het verder?

Ik : Hmdlh met jou?

Y : Ook goed x

Ik : Ewa el hamdoulilah

"Awww zie je! Hij is kapot lief" zei Amel die meelas. "Ja, tegen alle meisjes zeker" "Je bent gewoon jaloers!" "Nee, ik vind het jammer" "Wat vind je jammer a boizan" "Dat hij niet is hoe ik dacht dat hij was" "Wesh denk je mensen zijn perfect" "Nee, ik ben zelf ook niet perfect maar mohim" "Pfff je bent moeilijk"

Amel :

Ilham weet natuurlijk nog niet dat ik ga achterhalen wat Youssef deed met Anissa. Oh ja ze weet niet eens wie dat meisje is haha. Ik vertel het haar later wel, als ik alles weet.

Me ma kwam thuis aan en riep ons naar beneden. We liepen allebei naar beneden en gaven haar een kus. Samen met haar, maakten we het avondeten klaar.

Volgende dag :

Ilham :

Ik stond op en maakte me klaar voor school. Het is eindelijk vrijdag, dus dat betekend ook gelijk weekend! Ik trok een zwarte spijkerbroek aan met een bordeaux sweater, deed wat mousse in mijn haren, bracht wat mascara aan en heel klein beetje high light. Ik nam mijn tas en liep naar beneden.

Ik trok mijn zwarte nikies aan, zei gedag tegen me ma en liep samen met Amel naar buiten.

08u35 :

Ik liep de klas in en ging zitten. Ik haalde mijn boeken uit en legde mijn hoofd op de bank. Mo was er nog niet, sowieso weer te laat.

10u30 :

Ik had acteerles. Ik liep naar mijn lokaal en zag Youssef in de verte. Ik wist niet wat te doen en keek gewoon naar de grond.

Hij kwam naar me toe. "Waarom negeer je me?" vroeg hij. "Ik negeer niet?" "Jawel, denk je dat ik het niet zag" "Wat" "Dat je wegkeek?" Ik was stil. "Wat is er toch met je de laatste tijd?" Ik zweeg. "Er is iets he?" "Nee, ben gewoon moe" "Dat gebruik je elke keer als excuus" "Het is geen excuus" "Als je moe bent, ga je niet anders doen tegen mensen" Ik keek hem aan. "Je weet over wat ik praat" "Kijk het spijt me oke, maar ik wil er nu niet over praten" zei ik en liep snel de klas in.

Youssef :

"Kijk het spijt me oke, maar ik wil er nu niet over praten" zei ze en liep snel de klas in. Wat?! Over wat heeft zij het? Wat is er toch met haar? Ze doet echt raar en dat zonder reden. Ik snap het echt niet.

Ik liep de klas in en ging vanachter zitten. Normaal zit ik altijd naast Ilham, maar als ze toch afstandelijk doet, hoeft het niet. Ik legde mijn hoofd op de bank en wachtte tot de les begon.

"Zo zo mijn lieve leerlingen, ik heb dus de uitslagen bij" zei mevrouw Cruyt. Ik ging rechtop zitten. "U zou ze toch volgende week pas hebben?" zei Thomas. "Ik heb mijn keuzes sneller gemaakt dan verwacht" zei ze met een glimlach en ging zitten. Mijn leerkracht van acteerles, is een beetje hippie. Zo moet je haar voorstellen. Ze draagt altijd zo van die kleurrijke kleren, wild haar en ze is bleek.

Ilham :

Ik voelde Youssef zijn blik af en toe op mij branden. Ik wil wel normaal doen tegen hem, maar het gaat gewoon niet. Like, elke keer als ik probeer, denk ik aan die beeld, van hoe dat meisje op zijn schoot zat en dan wil ik gewoon niet meer.

"Ilham" zei mevrouw. "Ja" zei ik en ging rechtop zitten. "Gefeliciteerd, jij hebt de hoofdrol" zei ze. "Echt??" zei ik vol verwondering en een brede glimlach."Ja, samen met Youssef" zei ze en keek Youssef zijn kant op. Ik en Youssef keken elkaar meteen aan. Iedereen applaudisseerde. "Jij bent dus Samantha en Youssef is Benjamin" zei ze. (Het toneelstuk draait om liefde, dus ik en Youssef vormen een 'koppel') Ik glimlachte, maar eigenlijk zag ik het niet zitten.

Ze deelde een bundel uit waar onze script opstond. "Jullie krijgen de tijd om even door te lezen"

*Samantha en Benjamin, geven elkaar een kus aan het einde van de scene* stond er. Whuuuutt?!! Echt niet! "Uh mevrouw" zei ik en stak mijn hand op. "Ja Ilham" "Uhm hier staat dat Samantha en Benjamin elkaar een kus moeten geven? Mag ik dat ook weigeren?" "Nee dat mag niet, aangezien het een schooltoneel is" "Maar? Als ik dat niet wil?" "Lieverd, al bij de eerste les had ik gezegd, dat er fysiek contact kwam bij kijken, jullie mochten zelf jullie partners kiezen en voor zo lang ik mij herinner, is Youssef jou partner" zei ze. Wollah meh ik herinner me iets van die fysiek contact. Maar nu wil ik gewoon echt huilen, wetend dat ik er niks kan tegen doen.

Ik keek Youssef zijn kant op, die ook mijn kant opkeek. Snel keek ik weg en las het script door. Awkwardness

"Jullie krijgen de tijd tot volgende week vrijdag om het uit jullie hoofd te kennen, dan beginnen we aan de begin scenes" zei ze. De bel ging en iedereen stond op."Fijn weekend!" riep ze. Ik propte mijn bundel in mijn tas en liep naar buiten.

Ik ging zitten op mijn standaard bankje en wachtte op Amel. Ik haalde mijn oortjes en gsm ondertussen uit en luisterde wat muziek terwijl ik mijn ogen dichtdeed.

Een schaduw verpeste de zonlicht die op mij scheen. Ik opende mijn ogen, en zag dat meisje voor me staan die de vorige keer op Youssef zijn schoot zat.




Nieuwe stad, nieuw leven?Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu