11

9K 429 44
                                    

Maandag :


Ik stond op en maakte me klaar voor school. Snel kleedde ik me om (omslag) en liep naar beneden. Ik trok mijn schoenen aan en wachtte op Amel die niet veel later ook naar beneden kwam. We zeiden gedag tegen mijn moeder en gingen de deur uit.

"Je gaat Youssef zien he" zei Amel met wiebelende wenkbrauwen. Ik rolde met mijn ogen, wetend dat ze de hele dag door grapjes zal maken. Ik stak mijn oortjes in en we liepen naar de metrostation.

We namen de metro samen met mo en Salim. Iedereen had z'n oortjes in en was aso asfk. Maandag mood.

We kwamen net op tijd aan op school. Iedereen ging naar zijn les. Samen met mo liep ik naar ons lokaal.

"Hoe was je weekend?" vroeg hij. "Goed die van jou?" "Ook goed" We liepen de lokaal in, namen plaats en gingen allebei in slaappositie zitten.

"Sta op" maakte Raphael ons wakker. Ik ging rechtop zitten en keek rond in de klas. "Waar is iedereen?" "We hebben workshop, dus opstaan" "Oh" Ik maakte mo snel wakker en we liepen allebei de klaslokaal uit.

Ik rende naar 3.04 en klopte aan. "Sorry dat ik te laat ben" zei ik. "Hup snel op je plaats" zei mevrouw Cruyt. Ik ging naast Youssef zitten die plaats voor me maakte. "Zoals ik dus zei, houden we ons vandaag bezig met de indeling van de rollen voor het toneel" "Waar was je deze morgen?" fluisterde Youssef. "Heb late metro genomen" "Ahh" zei hij snel want de leerkracht keek onze richting op.

Na de les :

Samen met Youssef, liep ik naar buiten. We hadden pauze. Ik zag mo en de rest al zitten. Zelf Amel was er al. Ze keek me weer met wiebelende wenkbrauwen aan. Ik hoop dat Youssef het niet heeft gezien.

"Salam" zei ik en ging zitten. "Ik maak je dood" fluisterde ik in Amel's oor. Ze begon te lachen. "Jullie zouden echt een mooi koppel vormen" Ik rolde met mijn ogen. Had ik niet gezegd dat ze de hele dag door grapjes zou maken?

"Bro kifesh je doet acteerles, je had toch gym gekozen?" vroeg Imran aan Youssef. "Ja heb me keuze veranderd" "Hoezo" "Wou iets nieuws proberen" "Je moest beter gym doen man, alleen maar lekkere chicks" Ik keek Youssef zijn kant op. Hij hief zijn schouders op en luisterde verder naar zijn muziek.

De bel ging weer en ik liep samen met Amel naar mijn lokaal. Ze had naast mij les. "Ik zie je dan straks" zei ze en duwde een kus op mijn wang. Ik liep de lokaal in en ging zitten.

Mo kwam laat binnen. "Waar was je?" vroeg de leerkracht. "Ja sorry ben af de trap gevallen" loog hij. Dit is echt de domste leugen ooit. "Ga meld je maar aan, je bent te laat" "Maar..." "Aanmelden!" zei meneer streng. Met een mompelend hoofd, ging hij weer weg.

Tijdens de les :

Mo zat naast mij en we staarden allebei dood voor ons uit. Echt geen idee waarover de les gaat. "Ilham" fluisterde hij. "Ja" "Weet je wat ik denk" "Je hebt honger?" "Nee" "Dan weet ik het niet" "Dat Youssef voor jou acteerles heeft gekozen" Ik keek hem aan met een dwaze face. "Nee, hij wou iets nieuws proberen" "Lol, hij kiest elk jaar gym en subhanallah dit jaar niet" "Ja misschien wil hij dit jaar wat anders" "Nee man, ik praat sah met jou, hij heeft een oogje op jou denk ik" Ik zuchtte. "Ga jij ook al beginnen" "Huh?" "Niks niks" zei ik snel.

Na school :

Eindelijk naar huis. Ik was echt zo moe. Mijn buik deed pijn en ik had lichte hoofdpijn. Vermoeid liep ik naast Amel. De jongens liepen een eindje voor ons. "Youssef heeft wel een schattig kontjeeeu" zei Amel. Ik wou het negeren, maar begon te lachen. "Je keek er ook naar he" "Duhhh!" zei ik lachend. We gaven elkaar een high five en versnelden onze pas.

Thuis aangekomen, ging ik meteen naar mijn kamer. Mijn buikpijn begon zich maar te vermeerderen en ik ging een kijkje nemen of ik mijn regels had. Inderdaad, ik had ze, fml. Ik ging in mijn bedje liggen en nam een dutje, zodat ik die hatelijk buikkrampen niet voelde.

Ik werd zachtjes wakker gemaakt door me ma. "Schat, kom je eten?" vroeg ze. Ik schudde mijn hoofd. "Ben je ziek?" vroeg ze en legde een hand op mijn hoofd. "Regels" "Kom beetje warme etay drinken, is goed voor je" "Ja ik kom zo" Ze ging weg en ik nam mijn gsm erbij. Ik zag dat het al 20 uur. Heb ik 3 uurtjes geslapen?

Ik ging naar beneden en ging in de zetel liggen met een deken om mij heen. Me ma bracht me een lekker warme kopje ne3ne3 thee. "Thanks mama" zei ik en nam die aan. Niet veel later ging ik terug naar boven om te slapen, ik voelde me niet lekker.

De volgende morgen :

Mijn alarm ging om half 8. Ik drukte die weg. Vandaag ga ik niet naar school. Voel me niet zo lekker. Ik woelde nog in mijn bed, maar mijn slaap was weg.

8u10 :

Amel kwam mijn kamer in. "Ga je niet naar school?" vroeg ze. "Nope, voel me niet lekker" "Bitch nu moet ik alleen" "Ah wollah sorry" "Nee nee maakt niet uit, dan heb ik lekker meer tijd met Youssef alleen" Ik begon te lachen. "Grapje, ik text je wel als ik me verveel" "Is goed babe" Ze gaf me een kusje op mijn hoofd en ging weg.

Ik hoorde de voordeur dichtklappen. Ik ben nu alleen thuis tot half 5. Ik bleef nog een uurtje in bed liggen, kwestie van luiheid. Mijn buikpijn was ondertussen al over, maar ik voelde me wel suf.

Na een uurtje ging ik eindelijk naar beneden. Ik stak de tv aan en luierde op de bank. Dit was zo rustgevend, i love it.

Daarna stond ik op en deed wat van het huishouden zodat me ma het later niet hoefde te doen. Ik stak wat muziek op mijn luide boxen en begon eraan.

Ik kreeg een berichtje binnen.

Youssef : Kifesh luizak je komt niet naar school

Ik : Voel me niet zo lekker

Youssef : Ja ja ken die tnawies

Ik : Nee haha echt

Youssef : Wat heb je?

Ik : Lichte griep

Youssef : Meskina, veel beterschap dan x

Ik : Thank youu

Ik ging verder met het huishouden, luieren, eten en gewoon het home alone zijn tot mijn zusje kwam.

Amel :

Me ma zette me af. Ik was weer net op tijd. Snel liep ik naar mijn les. Ik ging vanachter zitten en haalde mijn boeken uit. Ik kleurde wat op mijn blaadjes en tekende dingen waarvan ik niet eens wist dat ik ze kon tekenen.

Het was pauze en ik liep naar buiten. Ik ging alleen op een bankje zitten en deed zehma ik was druk bezig op me tellie, je kent die tnawies wel. Later zag ik mo en de boys komen. Ze kwamen bij mij zitten. "Waar is Ilham?" vroeg mo. "Ze is ziek" "Zehmaaa" "Nee echt, ze voelde haar niet zo lekker" "Meskina, zeg tegen die bolle dat ze morgen wel moet komen he" zei mo. "Inshallah" Youssef luisterde aandacht mee. Zeker denkt hij nu van shit, waarom is ze er niet.

Ik zag some jealous bitchez kijken. Die meisjes hier zijn echt onbeschoft. Like ze kijken je scheef aan omdat je met jongens zit? Ze zijn gewoon jaloers dat zij nooit de kans kregen om met hun te kunnen praten.

Ik ga niet liegen, het zijn 1 voor 1, knappe jongens, maar ik zie ze nu als vrienden. No way dat ik iets begin met iemand van hun. Misschien Youssef. No jokes, hij is van mijn zus. De bel ging en ik stond op. "Adios amigos" zei ik en gaf ze allemaal een box. "Ga je straks met de metro?" vroeg mo. Ik knikte. "Wacht dan op ons, ga niet alleen" "Is gucciii" zei ik. "Wat zeg jij" "Is goed" Hij knikte met een knipoog en ik ging weg.




Nieuwe stad, nieuw leven?Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu