Juodas kaspinas

8.3K 365 24
                                    

Vakaras praėjo tikriausiai geriau nei tikėjausi. Pavakare, kaip ir buvo sutarta, atvažiavo Lukas. Korbį jau buvo nuraminusi Esmė, o Kailas... Na, jis laikėsi geriau nei tikėjausi. Mes vėliau, kai apsiraminus grįžau į kambarį, ilgai kalbėjomės, tiksliau aš kalbėjau, o jis tik tylomis klausė. Bent jau tikėjausi, kad klausė. Taigi, Lukui atvažiavus, jie užsidarė Kailo kabinete ir praleido ten daugiau nei dvi valandas. Su Esme vakarojome svetainėje, nenuleisdamos akių nuo kabineto durų. Laimei, nei muštynių, nei riksmų nebuvo. Vėliau Lukas iškart išvažiavo, praktiškai net neatsisveikindamas su mumis. O broliai ir toliau liko užsidarę kabinete. Su daugiamečiu viskio buteliu... Nesulaukus kol jie išeis, nuėjau miegoti. Prabudau tik tada, kai naktį Kailas įslinko į lovą ir prisitraukęs mane, apsikabino per nugarą ir delną uždėjo ant pilvo. Neatstūmiau jo, tiesiog negalėjau... Jutau nuo jo sklindantį viskio kvapą, sumišusį su dantų pastos mėtos kvapu. Bet neturėčiau juk dėl to stebėtis. Jis ir taip laikėsi pavyzdingai...

Kaip sakoma, rytas visada protingesnis už vakarą. Bet išaušęs rytas kai kam buvo labai sunkus. Nuskambėjus jo žadintuvui, Kailas vos įstengė išlipti iš lovos. Turbūt jis vakar buvo girtesnis nei man pasirodė iš pirmo žvilgsnio. Jį retai kada kamuoja pagirios, bet šitos jį slėgė kaip reikiant.

- Šiandien nesirenk provokuojamai.- sumurmėjo Kailas man einant į drabužinę.- Pirmą valandą atvažiuosiu tavęs pasiimti.

Nieko daugiau nesakęs jis nuėjo į vonią. Mačiau, kaip jam skauda galvą, todėl nusprendžiau jo nenervinti ir pasirinkau oficialų stilių. Kaip tik turėjo būti šiandien modelių atranka naujai reklamai, tad visa diena buvo suplanuota iki pat vakaro.

- Šiandien negaliu niekur eiti.- tariau jam išėjus iš dušo. - Turiu labai daug darbo.

- Turėsi atidėti.- tarė Kailas išeidamas iš drabužinės ir segiodamas marškinių sagas. O jis labai greitai apsirengia...- Važiuosim į teismą. Vakar pamiršau tau pasakyti.

- Ta prasme į teismą?- nesipratau jo.

- Tavo teismą. Vakar gavau šaukimą iš policijos.- jis atsiraitojo rankoves, atidengdamas savo gražiasias tatuiruotes. - Prisivažinėjai. panele.

- Paaiškink...- jaučiau, kad tuoj nualpsiu.

- Kitą kartą, kai sumanysi suvaidinti "greiti ir įsiutę", atkreipk dėmesį, kur yra fotografuojami greičio viršytojai. Kadangi viršijai greitį tris kartus, tave kviečia į teismą.

- Bet kodėl tau pranešė?

- Apsaugos automobilis, kurį tu pavogei, registruotas mano vardu.

- Ar tu...- sunkiai nuryjau gerklėje susidariusį gumulą.- Ar tu pareikši man kaltinimus dėl vagystės?

Jis vis dar laikėsi nuo manęs per tam tikrą atstumą, tad iš jo galėjau laukti visko... Bet Kailas tik nusijuokė iš mano žodžių.

- Tu ir taip prisidirbus su teisėsauga, mergaite.

- Kas man bus?- drebančia ranka užsikišu sruogą už ausies.

- Nežinau, kadangi nebuvai bausta, tai gal išsisuksi su penkiolika parų. Tiesa, jeigu Tomas pasistengs, gal pavyks sumažinti iki dešimties, jei teisėjai atsižvelgs į tavo dabartinę padėtį.- jis pirštu parodė į mano platėjantį liemenį.

- Mane pasodins?- išsigąstu, nes jis tai taria tokiu rimtu veidu, kad tikrai pradedu juo tikėti. Italijos įstatymų dar gerai nesu perpratus.- Sėsiu į kalėjimą?

- Vis pamirštu kokia tu patikli...- Kailas sukikena ir trumpai viena ranka apkabinęs pabučiuoja į smilkinį.- Juokauju, mažute. Nieku būdu neleisčiau tavęs uždaryti.

...aš drąsi...Where stories live. Discover now