-1-

119K 2.3K 354
                                    

Merhaba arkadaşlar!

Sizler kitaba başlamadan önce birkaç şey söylemem lazım. Öncelikle bu kitap benim ilk deneyimimdir. Yeniden düzenliyor olsam da yoğun istek üzerine kurgunun akışı ve genel olarak içeriğinin değişmemesi istendiği için dikkatli olmaya çalışıyorum. Sizi kırmak istemedim ve kitabı olabildiğince değiştirmemeye gayret gösteriyorum. Halbuki kitapta değiştirmek istediğim o kadar çok şey var ki... Sırf sizin için değiştiremiyorum.

Bunun yerine kısa sayılabilecek bölümleri birleştirerek bölüm sayılarını azaltmayı planlıyorum. Şuan okuyacağınız ilk bölüm aslında ikinci bölümle birleştirilmiş ve düzenlenmiş hâlidir.

Tekrar söylüyorum, bu kitap benim ilk deneyimimdir!

2018 yılında, kafa dağıtmak amacıyla yazmaya başladım. Gençliğin verdiği acemilikle kurgusunu oluşturdum. O dönemler okuduğum töre içerikli kitaplardan da kısmen etkilenmiş olabilirim. Her neyse... Kitap hakkında söyleyeceğim en önemli şey bu kitabın tamamen kurgudan ibaret olmasıdır. Ayrıca günümüzde töre denen şeyin neredeyse hiç kalmadığını söyleyebiliriz.

Eğer yazım dilimin son halini görmek isterseniz beni takip edebilir, profilimdeki yeni kitaba göz atabilirsiniz.

Bölümleri birleştirerek ve düzenleyerek yazdığım için satır arası yorumlar görünmüyor. Arada yorum yaparsanız çok sevinirim. Yorum yaparken saygınızı korumanızı temmeni ederim.

Not: Birleştirerek yazmamın en büyük sebebi artan bölümler arası reklamlardır. Fazla reklam izleyip bunalmanızı istemediğim için bölümleri birleştirerek uzattım.

Şimdilik bu kadar bilgilendirme yeterli. Kitaba başlayabilirsiniz.

İYİ OKUMALAR DİLERİM!

...

Henüz 13 yaşında olmasına rağmen bugün yaşadığı ani değişimi gözden geçiriyordu. Bugüne kadar hiçbir zaman böyle olmamıştı. Zival, kendini bildi bileli hep aynı Zival'di lakin arkadaşları bugün Zival'in değiştiğini söylemişti. Bunu o da bilmiyordu. Kendisinin değişebilme ihtimaline şaşırıyordu.

Son olanları gözden geçirdi. Ne olmuştu? Evet, hatırlıyordu tabiki. Yaklaşık beş ay kadar önce sınıflarına yeni biri gelmişti. Karizmatik, yakışıklı, dürüst ve bir o kadar sakin. Zival'i en çok zorlayan tarafı elinden sınıf birinciliğini almış olmasıydı çünkü yakışıklılığı kadar zeki ve çalışkandı. İlk sınıfa girdiği gün Zival sınıf başkanı olarak onunla konuşmuştu. İlk onunla Zival iletişim kurmuştu. İlk o okulda Zival ile tanışmıştı.

Daha sonralarda epey iyi anlaşmış ve iyi bir dostluk kurmuşlardı. Lakin rakiplik aralarında hâlâ sürüyordu. Birbirlerini kırmadan savaşıyor ve savaşı genel olarak 'o' kazanıyordu. Zival daima ikinci planda kalıyordu. Zival'i tek motive eden şey rakibinin iyi biri olmasıydı. Yoksa hırçınlığı gün yüzüne çıkardı ki bunu hayatı boyunca hiç yapmamıştı.

Günler su gibi geçiyordu. Okulu rakibinin zorlamalarına rağmen çok iyi gidiyordu. Fakat okulun kapanmasına daha bir hafta varken Zival okulun kapanmasını hiç istemiyordu. İki nedeni vardı istememesinin. İlk nedeni okullar kapandığında arkadaşlarını ve dersleri çok özleyecekti. İkinci nedene gelecek olursak, Zival onu bilmiyordu ama içi sanki o nedeni bilmiyormuşcasına sıkışıyor, nefesi kesiliyordu.

Bugün okulda iki şey öğrenmişti aslında. İlk şey kafasını karıştırsa da rakibi gideceği ve içinin rahatlayacağını bildiği için kendini öyle motive ediyordu. Evet, bahsi geçen rakibi gelecek sene okuldan ayrılacağını söylemişti. Zival hem üzülmüş hem de sevinmişti. Arkadaşının gideceği için üzülse de rakiplik davası biteceği için de seviniyordu. Belki de nedenini bilmediği neden buydu. Şuan tam olarak duygularını kestiremiyordu. Yakın arkadaşlarının söylediği cümleler kafasını karıştırıp duruyordu.

AŞİKÂR Where stories live. Discover now