-31-

25.9K 1.2K 1K
                                    


Kırk birinci bölüm başlığı, otuz birinci bölüm olarak değiştirilmiştir. İyi okumalar dilerim 🖤

...

Bayılan kadını tutan kızlar korku içerisinde çığlık atarken Mirza sesini yükseltti dayanamayarak. "Kesin bağırmayı!"

"Abi Zival..." diyen Tuana, Zival'in başını tutmuş abisine bakıyordu.

"Çekilin bakalım." diyen Mirza kuzenini kucağına kaldırdı. Çok fazla şaşırmamıştı çünkü Zival'in bayılacağını az çok tahmin edebiliyordu. Kuzenini koltuğa uzandırdı. "Tuana kolonya getir." diyen Mirza'nın sakin tavrına kaşlarını çatarak baktı Sima.

"Bakıyorum da pek bir soğuk kanlısınız Mirza bey! Farkında mısın bilmiyorum ama kuzenin bayıldı! Üstelik gebe."

"Bana karşı ses tonuna dikkat et Sima. Kardeşimin arkadaşı demem, ayağımın altına alırım." diye sinirle soludu Mirza. Tuana'nın getirdiği kolonyayı biraz eline döküp Zival'in burnuna dayadı. Aynı şekilde dizlerinin üstüne çöken Ebrar Mirza'nın elindeki kolonyayı alıp Zival'in el bileklerine döktü. O sırada Sima hâlâ Mirza'ya cevap yetiştiriyordu.

"Bana baksana sen, senin karşında kardeşin yok tamam mı?! Asıl sen bana karşı ses tonunu yükseltme."

"Kesin be! İki aşık bir olmuşsunuz ikinizin de Zival'i umursadığı yok! Çok sorununuz varsa sonra halledin." diye sessizliğini bozdu Ebrar.

"Hah, kim ben mi? Ben ve Mirza'ya aşık olmak? O eskidendi Ebrar!" diye bağırdı Sima.

"Şu kızla artık adımı anmayı bırakın." diye tısladı Mirza. Zival'i uyandırmaya çalışan kardeşi ve Ebrar'a baktı.

"Yav he he!" diye ağzında geveleyen Tuana Zival'in bileğini ovmaya devam ederken kendisine sinirle bakan abisine baktı. "Bana şöyle bakmayı kes de Zival'in uyanacağı yok. Hastaneye götürelim. Kıza pat diye söyledin."

"Nasıl söylememi beklerdin Tuana?"

"Öküz işte." diye mırıldandı Sima. Tabiki herkes duymuştu. Sima'ya yandan ters ters bakıp kardeşine bu kez tısladı soğuk bir sesle Mirza.

"Tuana şu manyak arkadaşını al ve odasına kilitle. Elimden bir kaza çıkacak."

"Abi saçmalamayı keser misin? Tamam ayrılmış olabilirsiniz ama bu denli arkadaşıma kötü davranmanı istemiyorum."

Bundan iki yıl önce Mirza ve Sima beraberlerdi lakin sonradan o kadar gereksiz bir olay yüzünden kavga etmişlerdi ki neticesinde ayrılmışlardı. Fakat onlar istemese bile sürekli yan yana geliyorlardı. Bazen Mirza sırf Sima'yı görebilmek için İzmir'e, gerekirse Diyarbakır'a gidiyordu. Eğer o gün gereksiz kavgayı yapmış olmasalardı bu sene evleneceklerdi. Hem Mirza'nın okulu bu sene bitecekti ama bu iki aşık gurur yapıp birbirleriyle konuşmuyor, konuşunca böyle atışıyorlardı.

Tuana ve Ebrar defalarca barıştırmak için uğraşmıştı lakin ikisi de istemesine rağmen inat yapıp barışmamışlardı. Zival'in İzmir'e geldiği ilk gün, Sima Tuana'dan Mirza'nın geleceğini duyunca Ebrar'ın kolundan sürükleye sürükleye başka bir arkadaşının evine götürmüştü. Aslında çok görmeyi istiyordu sevdiğini ama gurur işte, engel oluyordu.

"Tuana bir de seninle uğraşmayayım. Git Zival'in eşyalarını hazırla. Eminim o hayatta burada durmaz. Urfa'ya götüreceğim. En çok bu yüzden geldim."

Sima kızgın bakışlarla ayaklarını yere vura vura odasına giderken Tuana Zival'le beraber kaldıkları odaya girip Zival'in eşyalarını toplamaya başladı. Ebrar ise salonda Mirza'yla beraber Zival'i uyandırmaya çalışıyordu.

AŞİKÂR Where stories live. Discover now