6.

1.3K 89 14
                                    

Práve v toto ráno sa mi nechcelo ani ísť do sprchy, ani vstať o skôr. Ležala som, cítila Blaka obkrúteného na mojom dekolte a dopriala si ešte posledné momenty spánku.

,,Astória!" Zasyčal dievčenský hlas po mojej pravici. Tak tento rozhovor si rada vypočujem.

,,Pozri koho má mikinu," povedala prekvapene Pansy. Bolo mi jasné, že hovorí o mne a o Blaisovej mikine. Chcela som sa uškrnúť, ale vedela som, že tým by som sa iba prezradila.

Ďalej už nič nikto nerozprával, až sa Pansy zabúchla v kúpeľni. Napokon som sa pomrvila a rozlepila oči. Až teraz som sa uškrnula nad Pansy a jej neviem... Žiarlivosťou?

Napokon som Astórii venovala chladný pohľad a zastrela závesy od mojej postele. Začala som sa prezliekať do hábitu. Bola som celkom zlámaná, no úspešne sa mi podarilo prezliecť sa. Vlasy som si upravila jedným ľahkým kúzlom a Blaka strčila pod vankúš, keďže ešte stále spal. Keď som vyšla z postele, obidve boli už preč. Ešte chvíľu som pobudla v kúpeľni a nakoniec sa vydala do Veľkej Siene.

Nejak tak som si zvykla na pohľady všetkých študentov, ale dnes zo Slizolinského stola na mňa zazerali prevažne dievčatá. Nechápala som prečo, no sadla som si na moje obvyklé miesto. Keď som spatrila Malfoya, ihneď som sa začervenala. Mala som pred očami jeho nahú hruď, po ktorej stekali malé kvapôčky vody. Nemohli ste sa mi diviť.

Mal krásne a ľadové oči, platinové vlasy, do ktorých človek chcel zaboriť ruky, jeho ostro vyrezaná sánka a plné pery, ktoré zo seba možno chŕlili urážky, ale chutiť museli sladko. Jeho vypracované telo, po ktorom ste chceli kĺzať nielen pohľadom, ale aj rukami.

Jedine mínus bolo to, že bol hlupák. Takže som mala rada jeho vonkajšok, ale správanie bolo nič moc. Z týchto myšlienok mi zovrelo žalúdok, takže som radšej svôj zrak sklopila nadol, ak by som sa náhodou červenala.

,,Ako sme sa vyspali?" Zaznel hlas oproti mne. Trochu som sa preľakla, snáď ako keby vedel čítať moje myšlienky a nachytal ma, no nebola to pravda.

,,Uhm, dobre. Čo ty Blaise?" Spýtala som sa. Slnivo sa na mňa usmial, ale to teraz moju pozornosť neupútalo. Videla som nielen to, že sa na nás pozerá mnoho Slizolinčanov, ale len jedny oči ma zaujali o čosi viac ako tie ostatné.

Oči chladné sťa zimná výchrica. Pohľad som mu opätovala, no v momente sa postavil a začal kráčať od stola preč. Vtedy som si všimla pohľad Pansy. Tvárila sa, že každý moment po mne vrhne buď tanier alebo kliatbu. Otočila som sa späť na Blaisa.

,,Ja super. Tento víkend sa ide do Rokvillu. Chodí sa každý mesiac. Tak som rozmýšľal, či by sme nešli spolu na ďatelinové pivo," povedal mi. Vypleštila som oči, aj keď mi na tvári rozkvitol úsmev.

,,Akože ma pozývaš na rande, Zabiny?" Spýtala som sa s pozdvihnutým obočím. Uškrnul sa, ale pokrútil hlavou.

,,Nie, čisto priateľské. Aby sme sa viac zoznámili," povedal mi. Mykla som plecami.

,,Fajn, prečo nie," povedala som napokon. Víťazoslavne sa úškrnul. ,,V piatok alebo teda v sobotu ti poviem kedy presnejšie," povedal mi a odobral sa preč. Usmiala som sa nad tým a pokrútila hlavou. Ach jaj, Blaise Zabiny, o čo sa pokúšaš?

Zasmiala som sa a odobrala sa do žalárov. V izbe nikto nebol, takže som s Blakom prehodila pár slov a dohodla sa s ním, že dnes zostane na izbe. Keď som si zobrala učebnice, odcupitala som zo žalárov preč. Mala som akurát Transfiguráciu s McGonagallovou. Ledva som trafila do učebne, ale predsa sa mi to nejako podarilo. Učebňa takmer praskala vo švikoch, tak tu bolo plno. Opäť sme mali hodinu s Chrabromilčanmi a vyzeralo to tak, že máme asi len tri hodiny v rozvrhu, ktoré nie sú s Chrabromilom. Na to že sme vraj rivali je to celkom nečakané.

Zradkyňa ✔ [HP FANFICTION]Where stories live. Discover now