56.

934 70 5
                                    


,,Takže čo teraz sa chystáš urobiť?" Spýtal sa ma Severus Snape. Zatŕpknuto som sa na neho pozrela a potom sa zadívala do tlejúceho ohňa. Sedela som u neho doma a rozmýšľala, až sa mi z hlavy parilo.

,,Nepodarilo sa mi získať ten horcrux. Neviem, čo mám teraz robiť. Buď vysvetlím Pottetovi, že ho potrebujem, alebo sa budem snažiť najsť a zničiť ten ďaľší," povedala som a dala si poriadný dúšok ohnivej whiskey. Posunula som ju k Severusovi Snapeovi, ktorý si taktiež nalial do pohára.

,,Vieš, ako ich zničiť?" Spýtal sa ma napokon. Pozrela som sa na neho a potom tŕpko prikývla.

,,Áno. Jedom baziliska. Dozvedela som sa to, keď som raz za dverami načúvala. Nevedia, že o tom viem, ale vzhľadom k tomu, že sme potomkom Salazara a bazilisk bol monštrum, ktoré sme vedeli ovládnuť len my, len on nám mohol spôsobiť záhubu. Nikto v živote nerátal s tým, že by ho niekto ako Harry Potter zabije a tým pádom poskytol dosť veľkú pravdepodobnosť toho, že kúsky duše môjho brata budú zničené. Keby Potter nezabil baziliska, v živote by sa ani Tom a ani ja s ostatnými nedozvedeli, že práve jeho jed je možnosť ako zabiť Toma," povedala som. Snape na mňa prekvapene pozrel.

,,Tak to som nečakal, že budeš vedieť až takéto podrobnosti," povedal sucho. Mykla som plecami nad tým.

,,Viem dobre počúvať," povedala som na vysvetlenie a pošúchala si stehno. V poslednej dobe ma strašne svrbelo ľavé stehno, ale nepripisovala som to niečomu vážnemu.

,,Stále ste nenašli niečo o tých stopách?" Spýtala som sa. Venoval mi malý úsmev a postavil sa.

,,Dobre že si mi to pripomenula," povedal zamyslene a pozeral sa po svojej poličke.

,,Hľadal som, hľadal a mám taký pocit, že sa jedná o dosť čiernu mágiu," povedal mi vyťahujúc knihu z poličky. Priblížil sa ku mne a vložil mi knihu do rúk.

,,Každý čarodejník má v sebe niečo z predošlých generácii. Napríklad taký Salazar bol taktiež patrónom ohňa, čož si ani asi nevedela," povedal mi. Prikývla som. Vôbec som netušila, že mohol byť patrónom ohňa.

,,Je ním aj tvoj brat," povedal mi. Vypleštila som očami.

,,Čože?" Povedala som priškrteneba zovrela knihu v mojicy rukách. Stoho prikývol.

,,Pravdepodobne aj všetci Gauntovci, no nie každému sa to podarilo aktivovať," povedal mi. Oprela som sa o operadlo a snažila sa prehĺtnuť fakt, že o svojej rodine takmer nič neviem. Zašla som si rukou do vlasov a pozrela sa na Severusa Snapa, aby pochopil, že môže pokračovať vo vyprávaní. Zhlboka sa nadýchol.

,,Ale to, že sa stali patriotom ohňa, nebolo že aktivovali niečo unikátne. Problém bol v tom, že ten oheň bol len čiastočný. Ale tebe sa to podarilo aktivovať úplne. Ako jedinej. Neviem od ktorej generácie sa to prenáša, ale som si istý, že nikto doposiaľ to neaktivoval," povedal mi. Vypleštila som očami. Poukázal na knihu v mojich rukách.

,,Otvor to tam, kde je záložka. Budeš prekvapena," povedal, sadol si a upil si z poháru whiskey pred sebou. Chviľu som sa ešte spamätávala, ale potom som knihu zmätene otvorila na danej založenej strane.

Začala som čítať zvýraznený text.

Dedičné elementy čiernej mágie.

Do tejto kategórie patrí ojedinelý prípad patriotstva. Často tento element býva aktivovaný len pár členmi rodiny, prípadne generácie. Šanca aktivovať tento element je viac menej nepravdepodobná, keď tak len čiastočná. Najviac pravdepodobné je aktivovať patriotstvo ohňa, keďže ten sa dá dobre ovlátnuť aj s prútikom, ale v tomto prípade sa jedná ovládnutie satanského ohňa bezprútikovou mágiou, jeho celé ovládnutie a vznik.

Zradkyňa ✔ [HP FANFICTION]Where stories live. Discover now