38.

1K 77 5
                                    


Akurát som si čítala nejakú knihu, keď do mojej izby vpálil Blaise. Prekvapivo som sa na neho zadívala a knihu odložila. Nevedela som, čo sa deje, ale takmer som sa začala smiať nad jeho výrazom. Založila som si ruky na hrudi a so zvrašteným obočím si ho prehliadla.

,,Čo, Blaise, horí?" Spýtala som sa. Zavrel za sebou dvere a venoval mi prísny pohľad.

,,To mi chceš povedať, že počas celého toho času, čo tu nikto nebol, počas celých zimných prázdnin, ste sa s Dracom nerozprávali?" Spýtal sa ma zatŕpknuto. Ako som videla, náš plán s Dracom vytrestať Pansy a Blaisa už začal.

Po tom, ako sme s Dracom oficiálne boli vo vzťahu a dohodli si túto skutočnosť, že Blaisovi a Pansy budeme klamať, že skutočne nás tak rozhádali, že sa už nebavíme. A zrejme plán začal už po štyroch dňoch učinkovať.

,,Nie, Blaise. Ignoruje ma a aj tak, ja sa mu vyhýbam. Ledva sa na mňa aj pozrie," povedala som a potom sa do miestnosti vrútila Pansy. Zvraštila obočie.

,,Čo tu robíš, Blaise?" Spýtala sa ho začudovane. Slizolinčan si založil ruky na hrudi a pozrel sa na ňu.

,,Vedela si o tom, že medzi tými dvoma sa počas celého toho času nič nestalo? Ignorujú sa, vyhýbajú sa tomu druhému!" Posťažoval sa jej. Pansy vypleštila oči a pozrela sa na mňa.

,,Je to pravda?" Spýtala sa ma. Prikývla som. Do očí mi vyhŕkli dokonca slzy. Ach jaj, ja som bola taká dobrá herečka, že to až bolelo.

,,Pokašľalo sa to celé. Ešte aj kvôli tej hádke s tebou pred Veľkou sieňou určite nechce, aby sme spolu naďalej niečo mali. Zrejme celému hradu by to došlo," povedala som ubližene a názorne si utrela slzy pod očami. Blaise s Pansy sa na seba znepokojene pozreli.

,,Pansy, pozri, čo sme spravili. To dievča sa trápi, ten hlupák si nevie priznať, že k nej niečo cíti a my sme tí najhorší," povedal jej smerom. Povzdychla si. Na ich pohľadoch som ihneď videla zúfalosť. Pansy som nemala veľmi v láske, dokonca ani ona mňa, ale Draco mi sám napokon povedal, že Pansy je pre neho ako sestra. Spravila by čokoľvek, ak by videla, že Draco sa trápi. V poslednej dobe síce boli k sebe dosť chladní, ale zrejme jej obetavosť a dobrosrdečnosť pre neho stále nevyprchala.

,,Musíme ich dať nejako dokopy, ja neviem," povedala mu pošepky. Celé som to rozumela, ale tak hrala som sa, že čítam knihu. Aby som nevzbudila podozrenie.

,,Idem po neho," povedal zapreto Blaise a odišiel. Pansy sa na mňa pozrela.

,,Nechápem, na čo to robíte. Malfoyov názor to aj tak nezmení a len si míňate čas. Jednoducho pochopte, že sa to celé pokašlalo," povedala som sklamane. Skoro ma ovládol smiech, ale pokúsila som sa o neutrálny výraz. Pansy pokrútila hlavou.

,,Ava, nikdy som ťa nemala nejako obzvlášť rada, ale keď som videla, že čo medzi sebou s Dracom máte... Na nijakú z nich sa nepozeral tak, ako na teba. On je s istotou do teba zbláznený ako malý chlapec a keď si aj ty hovorila, ako to medzi sebou máte... Nemôžeme to nechať tak, pretože vy si zaslúžite byť šťastní a to spolu. A je mi jedno, že ťa nemám nejako rada, ide o to, že Draco áno. A my sme vám to s Blaisom pokazili. Myslela som si, že keď sme mu tak dohovárali pred prádzninami a zostali ste tu sami, tak že si to vyjasníte, pohádate sa, vydiskutujete si to, možno že sa spolu vyspíte, ale nie že sa celý čas budete ignorovať. Každopádne teraz musíme dať dokopy niečo, čo sme dokašľali," povedala mi zatnuto. Keby len vedeli... Išla som jej na to povedať niečo protestujúce, ale dvere izby sa otvorili a v nich stál Draco Malfoy, ktorý bol násilim tlačený Blaisom Zabinym. Skutočne som sa skoro začala smiať, ale prekonala som toto nutkanie.

Zradkyňa ✔ [HP FANFICTION]Where stories live. Discover now