68.

818 73 8
                                    


Nemala som čas, dostaviť sa za Harrym. Snape mi to povedal okamžite, čiže jediné, čo mi ostávalo, bolo to, aby som kráčala za ním do veľkej siene, pretože Harry sa prezradil. I keď, Snapovi to mohlo dojsť, že so mnou príde aj Harry a ostatok zlatého tria, nebola som to ja, čo mu to prezradila. Prišiel jeden zo smrťožrútov, oznámiť mu, že Harryho videli v Rokville.

,,Myslíte si, že si môžem dať rúž? Čierny alebo fialový?" Hovorila som si pre seba, viac som ho chcela otravovať, pokým som mala čas. Zazrel na mňa a ja som sa nevinne zachichútala a vytiahla čierny rúž s malým zrkadielkom. Keď som si ho naniesla na moje plné pery, zbadala som dvojicu súrodencov, ktorí sa k nám pripojili smerom do siene. Tá žena, bola tá, s ktorou som sa strela na tej chodbe a nazvala ma soplaňou. Nahlas som si nad ňou odfrkla a potom následovne kráčala priamočiaro za Snapom. Cítila som sa dobre a nejako v nadvláde... A úprimne som si to užívala.

Veľká sieň bola plná študentov, ktorí v úplnom tichu čakali. Vedela som, že takto, keď som išla tesne za Snapom, ma uvidia všetci. Bolo mi jedno to, že som na zápästí mala odokryté smrťožrúcke znamenie. A bolo mi jedno aj to, že sa na mňa pozerala celá Veľká sieň. Milovala som ten pocit. Preto som si danú situáciu patrične užívala a nevedela si pomôcť.

.,,Bolo mi povedané, že v Rokville videli Harryho Pottera," povedal s nezáujmom v hlase Severus Snape a v tom momente celá Veľká sieň zavládla ruchom a študenti si začali šepkať a polemizovať, či je Harry Potter v hrade. Pokrútila som nad tým hlavou. Ten Snape bol taký dobrý herec. Stále som stále v úzadí, pripravená striehnuť na všetko.

,,Takže ak sa dopočujem o akomkoľvek pokuse, pomôcť pánovi Potterovi, daná osoba bude patrične potrestaná, čo sa týka nielen študentov, ale i profesorov," zablúdil pohľadom na hlúčik profesorov, ktorí neboli zrovna nadšení z týchto slov... Zamračila som sa, keď som videla, ako kyslo sa tvária. Snáď nevedeli o Snapovej pretvárke?

,,No ak je tu niekto, kto vie niečo o pánovi Potterovi a jeho bande, nech prehovorí... Teraz," obhliadol sa a sieňou zavládlo ticho. Čakala som, čo sa bude diať. Totižto ja som bez záujmu stála, pripravená síce na všetko, ale nemyslela som si, že sa udeje niečo hrozivé alebo závažne. Mýlila som sa.

,,Zdá sa, že vaše ochrany majú nejakú dieru v systéme," povedal Harry Potter, študenti zalapali dychom a ihneď odcúvali nabok, čo Harry Potter zostal na pomerne veľkej ploche takmer sám. Zamračila som sa. Vôbec som netušila, čo má v pláne, ale i cez to sa obranne postavila pri Snapa. Snáď nechcel urobiť nejakú hlúposť.

Dvere sa otvorili a do Veľkej siene vošlo asi pätnásť, dvadsať ľudí- členovia Fénixovho rádu... Uškrnula som sa nad tým, ale moja pozornosť bola prehtrhnutá Harry Potterom, ktorý nečakane pristúpil zopár krokov, i keď bol stále dostatočne ďaleko.

,,Ako... Ako môžete stáť na mieste, kde stál predtým on?" Povedal zúfalo. Povzdychla som si. Harry Potter bol stále omámený slovami a činmy Dumbledora. Stále veril v to, že vlastne Dumbledore bol ten chudák, ktorý ani trochu nerátal s tým, že zomrie. Jeden vypočítavanec. Nemala som ho nikdy v láske, i keď mi pomohol. Za to jediné som mu bola vďačná. Za nič iné nie.

,,Ako ste sa pozreli do očí mužovi, ktorý vám veril... a potom ho zabili," povedal Harry Potter. Pokrútila som hlavou. Robil príliš veľké divadlo.

,,Harry, to by stačilo," povedala som, s autoritou v hlase. Kopu študentov sa, mne neznámych dôvodov, prikrčilo, ale bolo mi to jedno momentálne.

,,Takže ty si na jeho strane?" Spýtal sa ma nahnevane.

,,Harry Potter, veĺmi dobre vieš, ako to bolo! Takže prestaň tu robiť to divadlo," povedala som nahnevane. Harry sa ironicky zasmial. Ja som išla puknúť hnevom. Robí zbytočné divadlo a uberá nás o čas, ktorý je najviac drahocený.

Zradkyňa ✔ [HP FANFICTION]Where stories live. Discover now