58.

887 75 4
                                    


Stráviť celý deň chodenia po lese bolo veru náročné, ale bola som si istá, že som na správnom mieste. Že som na istom mieste ako včera. Síce každý meter vyzeral presne tak isto ako ten predchádzajúci, ale tento raz som vsadila na svoju intuíciu.

Keď som pomaly vytiahla prútik, vzdychla som si, aby sa mi to podarilo. Začala som odriekať zaklínadlá, ktoré mali prerušiť ich ochranné. Čarovala som asi desať minút, pokým pomyselná bublina praskla a ja som sa dostala do ich ochranného kruhu. Ja som sa do neho dostala, ale nepoškodila ho. To bol môj účel. Bolo to ľahké, ale málokomu sa to chcelo prelomovať. Nebola to totižto rýchla záležitosť.

Keď som zbadala ich stan, pousmiala som sa pre seba. Nevedela som, čo sa stane, ale nemyslela som si, že mali pre mňa nejakú zlosť... Možno... Prišla som ku stanu a pomaly do neho vkročila.

,,Ahojte," zakričala som do stanu. Keď som vstúpila hlbšie do stanu, uvidela som Harryho a Hermionu týčiaci prútik oproti mne. Najprv som sa preľakla, ale potom mi došlo, že som sem prišla úplne neohlásene a ešte do toho, som im prebúrala ochranné zaklínadlá.

,,Merlin, to si ty Ava," vzdychla si Hermiona a naspäť sa s Harrym posadili. Posadila som sa pri nich.

,,Ako si sa sem dostala?" Spýtala sa ma. Povzdychla som si a pozrela sa na ňu.

,,Prelomila som pre seba vaše ochranné kúzla, keďže som zistila, že tu ste včera," povedala som. Harry sa na mňa namosúrene pozrel.

,,Prečo si bola s lapačmi?" Spýtal sa ma tŕpko. Pousmiala som sa.

,,Je to super. Konečne som sa vďaka Snapovi dostala medzi smrťožrútov a pomaly sa prepracovávam k mojmu bratovi," povedala som s jemným úsmevom. Harry sa na mňa zamračil.

,,Neviem, či to je dobré, že si sa dostala na druhú stranu a to stranu zla," povedal sucho na skonštatovanie. Pokývala som hlavou.

,,To vôbec nie je pravda, Harry. Ja stále som na vašej strane, len musím si u môjho brata získať dôveru a celkovo u smrťožrútov. Vieš ako, priateľov si drž blízko, ale nepriateľov ešte bližšie," povedala som smelo. Hermiona sa na mňa pozrela.

,,To je super plán, Ava. Snáď sa do toho nezamotáš tak, že potom nebudeš vedieť čo robit," povedala mi ako radu, nie práveže že by ma kritizovala, za čo som bola rada.

,,Už ste zničili ten horcrux?" Spýtala som sa. Hermiona a Harry sa na seba pozreli.

,,Akurát teraz sme len prišli na to, ako ich zničiť," povedala mi Miona. Pozdvihla som obočie.

,,To ste nevedeli?" Spýtala som sa prekvapene. Harry sa na mňa zmätene pozrel.

,,A ty áno?" Spýtal sa ma. Okamžite som prikývla.

,,Jasne že áno... Veď sme istej krvi, ako by som to nemohla vedieť," povedala som. Hermiona sa na mňa pozrela.

,,A prečo potom práve jed baziliska?" Položila mi otázku. Oprela som sa lakťami o stôl.

,,Keďže sme potomkami Salazara, a bazilisk bol naša záruka, že prežijú tie horcruxy. Nikoho v živote nenapadlo, že by niekto ako Harry Potter baziliska zabil," povedala som a pozrela sa na neho. ,,Bazilisk by jednoducho neposkytol jed doprovoľne, aby niekto mohol zničiť kúsok duše jeho pána. Síce Tom nebol úplne že baziliskov pán, bol to Salazar, ale keďže ten nežil, aj Tom sa dal považovať za jeho pána. Takže tak," povedala som a upravila si vlasy. Už mi na to chceli niečo odpovedať, ale zrazu sa svetlá zhasli a my sme sa ponorili do tmy.

,,Ó áno, som tu aj ja, ale nie som z toho veľmi nadšený, že teraz budeme sa snažiť nájsť ten meč ako sprostí. Hľadáme tie horcruxy už príliš dlho, nemyslíte?" Povedal mrzuto Ron. Nevedela som, čo sa s ním dialo, ale vyzeral nahnevane. Zamračila som sa.

Zradkyňa ✔ [HP FANFICTION]Wo Geschichten leben. Entdecke jetzt