75.[BONUS]

926 71 22
                                    


Ester:

Nechápala som, čo sa dialo. Nechápala som nič...

Viete ten pocit, keď niekto je tak neskutočne presvedčivý, že vám povie vcelku blbosť, ale napokon z toho človeka vyžaruje taká autorita, že tomu začnete veriť?

,,Nie, to nemôže byť možné," zamrmlal chlapec vedľa mňa. Úplne všetci prítomní boli ticho a ja som nevedela, ako reagovať.

,,Nemôže byť moja dcéra... V živote som sa s Riddlom ani nestretla... Nemám deti, to by som si asi pamätala," povedala som presvedčene, ale pohľad riaditeľa bol tak intenzívny, že som začala aj pochybovať o mojich vlastných slovách... Nebolo to nijako možné, aby dievča na posteli bolo nejako spojené práve so mnou. Celý môj život som bola sama, nedokázala som so vysvetliť nejakú takúto skutočnosť.

,,S Avou to je trochu inak," povedal Snape. Zamračila som sa.

,,Ava nie je úplne z tohto času," povedal mi. Vypleštila som oči.

,,Prosím?" Spýtala som sa bez skrývaného záujmu a udivenia. Nechápala som, čo toto dievča muselo byť zač, keď o nej toto povedal... Úprimne som sa bála o to, že čo mi povie o tomto dievčaťu... Nevedela som, čo čakať.

,,Ava žila už po vojne, vo svete nadvlády Voldemorta. Bola vraj jeho sestra, čiže bola veľmi vážená, ale jej sa ten život nepáčil. Keď našla časovrat, ani nepremýšľala o inej možnosti ako to, že ho zastaví. Tak napokon sa ocitla v našej dobe," povedal mi.

Dobre, nejaké dievča s časovratom, čo asi zachránilo čarodejnicky svet. A ďalej?

,,Dobre... Ale akým spôsobom je možné, že ja by som mohla byť jej matka? Nedáva to žiaden zmysel. Ja dokonca bývam vo Francúzku... Nebola žiadna pravdepodobnosť, že ja by som mala dieťa, tobôž nie s Tomom Riddlom," povedala som rozhorčene. Nevedela som skutočne, či hovorí Snape pravdu, ale teoreticky som mohla pochybovať o mojom staršom ja. Predsa som nevedela, čo všetko sa mohlo stať, aby sa pristúpilo k takýmto okolnostiam... Nevedela som, čomu veriť a ako reagovať... Bolo to celé divné a zmiešané...

,,Počúvajte... Som zmätený tak isto ako vy, ale keď som Ave pozeral do spomienok, ktoré sama si už ani nepamätá, boli ste tam. Oslovovala vás mamička a hovorili ste o nej ako o dcére... V tej spomienke vás Voldemort zabil, no prečo neviem... Ava mala, ako ste povedali v tej spomienke, štyri roky, čož je dosť času, aby ste dieťa naučili na inú mamu a iného otca. Zrejme bola Ava veľká korisť, keď bola jeho dcéra... Viac neviem," povedal mi. Pokrútila som hlavou.

,,To všetko je síce milé, ale stále ste mi nedali nijaký racionálny dôvod, ako to, že by som mohla byť jej matka. Možno ste ma videli v tej spomienke, ale ako ste to mohli zistiť? Mohla to byť náhoda alebo tá žena sa na mňa mohla podobať, ja neviem!" Namietala som zúfalo. Všetci sa na nás dvoch pozerali a čakali, čo sa bude diať...

,,Viete prečo to je jasné?" Spýtal sa rečnicky. Všetci na ňom spočinuli pohľadom, čakajúc, čo povie. Ja som ho sledovala presne tak isto.

,,Pretože Avin stav bol bez rečí biedny... Po celý ten čas sa jej len pohoršovalo a bolo to zlé a neisté, či sa preberie. Ale keď ste prišli na hrad, Avin stav sa rapídne zlepšil. Museli ste naisto byť nejako s ňou spojená, nemohlo sa jej polepšiť len tak... Nijaké iné vysvetlenie to nemá... Zapadá to do seba celkom slušne. Musíte si to priznať, že je to pravda... Alebo aspoň jej skúste pomôcť... Verím v to, že jej dokážete pomôcť iba vy. Je to len mladé dievča. Zachránila čarodejnícky svet, bez nej by sme boli načisto nahratí. Riskovala celú svoju budúcnosť a život, len aby zachránila život iných. V šestnástich rokoch sa vydala do neznámeho sveta, úplne iného času, aby nás znova nepostihlo to, čo ona zažila. Bola týraná, utláčana, musela sa riadiť pravidlami celý svoj život... Ona si nezaslúži zomrieť v osemnástich rokoch," povedal Severus Snape.

Zradkyňa ✔ [HP FANFICTION]حيث تعيش القصص. اكتشف الآن