64.

823 72 2
                                    


Môj mozog bol prázdny. Bola som v takom strese a strachu, že som nevedela naštartovať nijaký zmysel, ktorý by mi dopomohol k úteku. Moje okovy okolo tela povolili, no za to ma Scabior surovo sotil na kolená. Nemala som šancu, schovať Malfoyovské veci na mne. Všetci by si to zbytočne všimli.

Cítila som, ako sa mi po tvári spustili slzy. Bála som sa, že som ohrozila Draca. Bála som sa, že niekto z nich si všimne šperkov, čo mám na sebe a ja ho zatiahnem do problémov. Hlavne som na seba nemohla upozorniť.

,,Draco, miláčik," preťala Bellatrix ticho v salóne Malfoy Manoru. A bolo to tu. Kľačala som na ich dlážke, pričom on sa na mňa pozeral ododverí. Moje kučeravé vlasy mi stáli všetkými smermi. Moje oči ronili slzy strachu. A nie strachu o mňa. Ale len a len o neho.

Sivé oči sa na mňa pozerali ako na mŕtvolu. Venovali mi všetkú pozornosť, boli v šoku. Preto som si nemohla dovoliť nič iné, ako sklopiť zrak, aby sme neupútali našimi pohľadmi príliš veľkú pozornosť.

,,Draco," zavolala ho láskavým hlasom Bella. Znechutila som sa. Bolo mi ho ľúto. Bývať v tomto dome medzi nimi, do zrkadla na seba uvalím kliatbu.

,,Draco, je to veľmi dôležité... Musíš povedať, či to je Potter," prihovoril sa mu jeho otec. Periférne som na neho pozerala, ale neodvážila som sa pozdvihnúť zrak.

Videla som Harryho znetvorenú tvár, Dracovu vystrašenú.

,,No ták, Draco," postrčil ho Lucius Malfoy, pokladajúc svojmu synovi ruku na rameno, dúfajúc o tom, že jeho potomok vyhŕkne odpoveď, ktorú túžil počuť.

,,Čo je s jeho tvárou?" Spýtal sa úprimne Draco.

,,Áno, čo je s jeho tvárou?" Spýtala sa Bella po druhý raz. Zrak jej zavadil o lapačov.

,,Neviem, našli sme ho tak," povedal lenivo Scabior.

,,To budeš mať na svedomí asi ty," povedala a ukázala na Mionu. Preglgla som. Nebola až taká hlúpa.

,,TO MÁŠ Z KADE?!" Zrazu preťala ticho Bellatrix, svojim rozprestierajúcim sa krikom. Dostala som trochu strach. Nebola som si až taká istá bez prútika. Potom som sa zadívala do prava, na vec, nad ktorou sa Bella tak rozrušila. Bol to meč Chrabromila. Ach. Mám problém.

,,Tá malá ho mala vo vaku," povedal a mykol hlavou na mňa. ,,Teraz je už ale môj," povedal smelo, no v ten moment, pár švihnutiami prútikom zneškodnila lapačov. Harryho postavila na nohy a hodila ho za mňa.

,,Túto trojicu odveďte," povedala nahnevaným hlasom.

,,A tuto s maličkou sa porozprávam ako žena so ženou!" Zakričala na mňa a postavila ma na nohy, zvierajúc môj krk.

Draca myklo. Videla som to na jeho očiach, ako veľmi chcel niečo urobiť, ale nemohol. Chápala som ho, preto som sa radšej pozrela do Belliných strašidelných čiernych očí.

,,KDE SI HO UKRADLA?!" Zajačala mi do tváre. Mykla som so sebou. Bála som sa. Nevedela som, čo všetko si môžem dovoliť a nevedela som, čoho takého je Bellatrix Lestrangeová ešte schopná. Bola tu ešte aj Narcissa, Lucius a Draco. Nemala som ani svôj prútik pri sebe.

,,Prosím," zapriadla som bolestne, neschopná sa poriadne nadýchnuť. Šľahla so mnou o zem. Moja hlava tupo narazila na podlahu a ja som cítila pulzujúcu bolesť v mojich spánkoch. Hlava mi v sekunde išla vybuchnúť, tak nepríjemne som si narazila tú hlavu o podlahu, na ktorej som rovno aj so zvraštenymi očami zostala ležať. A vtedy si to musela všimnúť.

,,Cissy!" Zakričala na svoju sestru. Lucius už viac nestál o toto divadlo, preto odklusal preč. Draco tam stále mlčky stál.

,,Nie je to..." začala pošepky a potom ukázala na môj krk. Narcissa sa na ňu pozrela pohľadom, ktorý nasvedčoval všetkému.

Zradkyňa ✔ [HP FANFICTION]Where stories live. Discover now