30.

1.1K 75 5
                                    

Nechcelo sa mi ísť na Slughornov večierok, ale predsa som už stála pred veľkým zrkadlom a zapínala si veľké kruhuvé náušnice. Mala som na sebe krásne šaty, ktoré boli okolo krku, chrbát som mala celý nahý a boli mi až ku členkom. Vpredu bol rozparok a ja som na sebe mala obuté tie topánky, ktoré aj na plese. Na perách som mala sýtočervený rúž. Vyzerala som dobre, musela som povedať. Napokon som vyšla von z kúpeľne.

Pansy s Astóriou sa na mňa pozreli s pozdvihnutým obočím.

,,Ale, čo ťa niekto pozval na rande, keď si sa tak vyšvihla?" Povedala posmešne Pansy a s Astóriou sa začali smiať. Na perách mi skvitol malý úsmev.

,,Nie, len idem na Slughornov večierok, na ktorý ťa, žiaľ Merlinovi, nepozval," povedala som vyškerene. Pansy sa zatvárila ublížene, no to už som si zobrala na ruky Blaka a odišla preč. Neustále mi robila nervy. Mala som pocit, že každú chviľu ju roztrhám v zuboch. Neskutočne som ju nemala rada. Preto som možno na svojej izbe trávila len noc. Viac by som to asi nevydržala.

,,Kam ideme?" Spýtal sa ma, pokým sa mi krútil okolo ruky. Povzdychla som si.

,,Na večierok. Snáď to tam nebude také ubíjajúce," povedala som a vošla do klubovne. Patrila mi celá pozornosť, ako vždy. Pokrútila som nad nimi hlavou, ale potom sa mi zrak spojil s tým jeho.

Žalúdok sa mi prevrátil a ja som radšej odvrátila zrak od Draca, ktorý si ma so záujmom obzeral.

Pomaly som sa otočila a ďakovala, že Blaise ma nenechal čakať a v klubovni sa objavil načas.

,,No teda, Gauntová, sekne ti to," povedal mi užasnuto, pokým schádzal schody.

,,Drž hubu, Zabiny," povedala som mu otrávene, nad čím sa zaškeril. Otočila som sa na odchod, no zacítila som, ako mi niekto pleskol po zadku. Zastala som v pohybe, päste stisla a snažila sa nevybuchnúť od zlosti.

,,No ty kokso, to je zadok!" Zakričal Nott. Celá klubovňa bola ticho. Všetci čakali moju reakciu. Pomaly som sa otočila a vtedy Theo zbadal, že je zle.

No predtým, ako som mu čokoľvek stihla povedať, niekto po ňom skočil. Sedačka, na ktorej sedel, sa aj spolu s ním prevrátila, zatiaľ čo Draco Malfoy úpenlivo mlátil Notta do tváre.

Okamžite som Draca schytila surovo za košelu a postavila ho.

,,A tebe preskočilo?" Skríkol na neho Theo, ktorý si utrel krvavú tvár. Napokon sa aj on postavil. Pozrel sa Dracovi do tváre, no potom som preťala ticho ja.

,,Ešte raz, niečo takéto spravíš, Nott, a ja ti garantujem, že to bude posledné v tvojom živote!" Povedala som a zodvihla na neho prútik.

,,A problémy si viem vyriešiť aj sama, Malfoy," povedala som tŕpko. Draco nedal na sebe zdať žiadnú emóciu, no vedela som, že ním lomcoval hnev. A presne v tom istom momente sme sa obidvaja otočili a opustili klubovňu. Ja úplne, zatiaľ čo on išiel do svojej izby.

Pred obrazom som sa oprela o chladnú stenu a snažila sa nepohľadnúť emóciam.

Áno, bolo to od neho pekné, že si ma chcel zastať, ale nie formou toho, že Nottovi rozbije ústa! Nechápem ale aj tak, prečo takto vyvádzal. Prečo to urobil? Snáď ho nahnevalo to, že Nott sa ma dotkol? Nevedela som si to vysvetliť, ale môj prúd myšlienok prerušil Blaise, ktorý sa objavil pred obrazom. Povzdychla som si.

,,Čo sa to tam udialo? Vysvetlíš mi to?" Povedal. Začal kráčať a ja som ho napodobnila. Povzdychla som si nad jeho prenikavým pohľadom, ktorý do mňa zavŕtal, ale predsa som mu išla odpovedať.

Zradkyňa ✔ [HP FANFICTION]Where stories live. Discover now