52.

990 71 3
                                    


,,Brý večer," pozdravila som sa profesorovi elixírov. Usmial sa na mňa, snáď len badateľne. Konečne som ho uvidela po takom dlhom čase. Od Dumbledorovej smrti je toto naše prvé stretnutie.

,,Prepáčte, trochu som si tu už zvykla," povedala som. Sedela som pri krbe, v rukách som mala nejakú knihu z jeho poličky o čiernej mágii. Moje vlasy boli vlhké zo sprchy a na stole som mala spravenú šalku čaju.

,,To je v poriadku. Ako vidim, všetko stojí na svojom mieste, takže som sa zrejme bál zbytočne," povedal mi s jemným smiechom. Tiež som sa zasmiala a napokon knihu odložila na stolík. Sadol si do kresla oproti mne a pozrel sa zamyslene do krbu. Povzdychla som si a tiež sa tam pozrela. Bolo to divné, že som dokázala ovládať ten oheň. Ihneď som zacítila šteklenie na chrbáte a vztýčila ruku. Oheň sa rozpukotal o niečo viac a jeho plamene stúpli. Už trochu zhasínal, takže...

,,Presne pre toto som sa bál, že mi podpáliš dom," povedal mi. Pokrútila som nad ním hlavou. Nikdy som si nemyslela, že sa budem týmto štýlom zhovárať s profesorom a ešte aj u neho bývať. Čo už, tento svet je celý šialený.

,,Vyzeráte unavene," skonštatovala som. Videla som, ako nespal už zopár dní. Znamenie ma neustále svrbelo a ja som často mala problém zaspať, už aj z toho pocitu, že som v celom dome bola úplne sama. A to bolo na tom najhoršie. Nemala som ani ako zabezpečiť dom, žiadné takéto kúzla tu nefungovali. Asi ho Snape mal dostatočne zabezbečený, ale spať na cudziej pôde bolo divné.

,,Dnes sa konečne vyspím. Tvôj brat mi dáva celkom zabrať," povedal mi. Prikývla som na porozumenie. Ako som ho ja neznášala. Myslím si, že Snape na tom bol isto. Do rúk som zobrala šalku čaju a zadívala sa na Malfoyovský prsteň na mojom ľavom prsteníku. Zosmutnela som, ale predsa som sa trochu usmiala.

,,Neviete, čo je s Dracom? Či mu nič neurobil alebo tak? Trochu sa o neho bojím, kedže veď viete, čo mu môj brat povedal, že spraví..." povedala som s trochu chvejúcim sa hlasom. Bála som sa o neho. Vždy a všade. Hlavne vtedy, keď je v blízkosti môjho brata. Posadil sa trochu vyššie a mykol plecami.

,,Viem, bol som s ním pred asi hodinou. Je vystresovaný, smutný, v strachu, ale inak je v poriadku a nič mu nespravil. Aj tak by si to viac odniesol Lucius ako on. Aj jemu by som to viac prial, nikdy som toho chlapa nemal rád. Bol príliš premúdrelý a jednoducho mi liezol na nervy. Narcissa je milujúca matka, ktorá sa ich snaží len ochránit. Síce sa správa chladno, ale kvôli svojej rodine by sa vedela aj obetovať," povedal mi napokon. Chápavo som prikývla a usrkla si z horucej tekutiny v mojich rukách.

,,Draco si nezaslúžil toto zažívať," povedala som napokon. Snape okamžite súhlasil s mojimi slovami.

,,To nie, ale čo taká ty? Čo sa vlastne dialo vo vašej domácnosti? Aké to bolo s ním žiť?" Spýtal sa ma polovičný princ. Povzdychla som si a napokon sa lepšie posadila, aby som profesorovi elixírov povedala aspoň niečo, o čom som sa tak často nerozprávala.

,,Náročné. Cruciatus som mala častejšie ako jedlo. Nie, že by som hladovala, to určite nie, ale išlo o to, že denne som bola aj hodinu v agónii, len preto, lebo som porušila pravidlá. Šesť ľudí som kvôli nemu zabila," povedala som napokon.

,,Pravidlá? Za čo také si dostávala Cruciatus?" Spýtal sa ma bez skývaného záujmu. Poškrabala som sa na temene hlavy.

,,Napríklad za znevažovanie čistej krvi. Uľahčovanie života humusákov, príliš podrezaný jazyk, neskoro som niekde prišla, odporovala som mu, čokoľvek..." povedala som s povzdychom. Bolo to divné spomínať na to. A dufala som, že znova sa to nestane.

,,A že Draco je chudák," odvrkol. Krátko som sa zasmiala.

,,Ja som s tým vyrastala, naučila sa s tým vysporiadať. Ale aspoň on mal milujúcu matku, ktorú ja som nemala. Neviem, podľa mňa to je horšie, keď do vášho života príde niečo takéto a neviete, ako sa s tým vysporiadať. Iné je, keď s tým vyrastáte a ako stárnete, tak aj tomu rozumiete a viete s tým žiť. Ja som ale v mojej dobe nemala nikoho, skutočne nikoho. Všetci sa ma báli, pretože som bola jeho sestra. A jednoducho ja som to tak neznášala a aj jeho tak neskutočne neznášam. Jednoducho ho chcem zabiť a nikto ma nezastaví," povedala som presvedčivo. Chápavo prikývol.

Zradkyňa ✔ [HP FANFICTION]Where stories live. Discover now