29.

1.2K 78 2
                                    


Tri metly praskali vo švikoch. Všade nakôkol sa hemžili ľudia. Ledva sme našli voľný stôl, ale keď sme si sadli, okamžite k nám pricupital čašník.

,,Uhm... Štyri ďatelinové pivá. Ja so zázvorom," povedala Miona za nás všetkých. Momentálne som sedela v Troch metlách so zlatým triom. Dlho sme spolu neboli, tak sme sa rozhodli konečne stráviť nejaký čas spolu.

,,Viem, že to je ďaleko," začala som.

,,Ale kde chystáte stráviť Vianoce? Zostávate na Rokforte?" Spýtala som sa. Všetci sa na mňa pozreli.

,,My s Ronom budeme u nich. Hermiona bude tráviť Vianoce zrejme doma,"povedal Harry. Chápavo som prikývla.

,,A čo ty?" Spýtala sa ma Hermiona. Sklopila som zrak a zapozerala sa na svoje ruky.

,,Zostávam tu. Nemám tak nejako tráviť s kým Vianoce," povedala som potichu. Všetci traja sa na mňa ospravedlňujúco pozreli.

,,A čo tvoji rodičia?" Spýtal sa ma Ron. Povzdychla som si.

,,Tak nejak sú... Ďaleko," povedala som. Zrejme chcel ešte niečo povedať, ale potom sa pri stole objavil Horác Slughorn, pretože Harry na neho zakýval.

,,Harry! Teba som tu nečakal... Pozývam ťa na môj večierok! Príďte aj vy dievčatá!" Povedal a zapozeral sa na nás s Hermionou. Od prekvapenia som pozdvihla obočím. Predsta donedávna sa mi Slughorn vyhýbal a teraz mám ísť na jeho večierok? Bolo to divné, ale neriešila som to a len sa tŕpko usmiala na neho.

Keď spomínaný profesor odišiel, odpila som si z ďatelinového piva.

,,Konečne je sneh," povedala som úzasnuto. Tešila som sa, že je sneh, i keď bol sotva začiatok decembra.

,,No to áno, ale v Londýne aj tak nebude," zavtipkovala Hermiona, nad čím som sa zasmiala. Samozrejme, upršaný Londýn.

,,Som zvedavá, čo bude zač ten večierok. Čo si mám obliecť?" Povedala Hemriona a otočila sa mojim smerom. Vtedy som si povzdychla.

,,Nuž, Miona, zrejme si budeme musieť naplánovať nejaké stretnutie, pretože to isté sa pýtam aj ja," povedala som a vtedy sme prepukli v smiech.

Keď som sa otočila, uvidela som Draca. Pousmiala som sa, no úsmev mi sklesol, pretože sa tváril, ako keby ho práve niekto domučil.

Nechcela som to nechať tak, preto som sa okamžite postavila a pribehla k nemu.

,,Hej, Draco, čo sa deje?" Spýtala som sa ho. Zadíval sa na mňa búrkovými očami. Bol divný a vyzeral vystrašene.

,,Uhm, nič, Ava, len mi nejako prišlo zle, asi pôjdem do hradu," povedal a než som sa stihla čo i len spýtať, odišiel preč. Zadívala som sa začudovane na zavierajúce sa dvere od troch metiel, ale napokon si sadla opäť pri zlaté trio.

,,Od kedy sa s Malfoyom takto bavíš?" Spýtal sa ma tŕpko Ron. Prekrútila som nad ním očami.

,,Od vtedy, od kedy som s ním vo fakulte," povedala som. Povzdychla som si nad jeho otrávenym pohľadom.

,,Nie, len som ho doučovala kvôli tomu, že mu Snape nechcel dovoliť hrať kvôli známkam. A tak nejak sme sa potom spriatelili," povedala som s myknutím pliec.

,,Áno, na Halloweenskom plese sme všetci videli to vaše skamarátenie," povedal tŕpko Ron. Miona sa na mňa pozrela s jemným úsmevom, zatiaľ čo ja som Ronovi venovala zazretie, no nič som mu nepovedala. Zamrmlala som si nepekné slová popod nos, ale zahryzla som si do jazyka. Nemala som chuť sa s ním hašteriť.

Zradkyňa ✔ [HP FANFICTION]Where stories live. Discover now