72.

819 67 23
                                    


Draco:

Bolo to úmorné. Pozerať sa na človeka, ktorému by ste dali všetko na svete, ale nedokázali ste mu dať nič, čo by mu pomohlo.

Držal som jej ruku. Bola malá a krehká. A z neznámeho dôvodu, bola priestvitná. Vyzerala ako sklenená, porcelánová bábika. Bola bledá, jej koža bola priehľadná. Cez jej telo boli vidno obliečky, posteľ. Držal som jej ruku, ale videl som aj tú svoju. Skutočne vyzerala ako kúsok skla. A ja som jej nemal ako pomôcť. A preto som si vyčítal úplne všetko. Aj keď som za to nemohol, vyčítal som si to, že som ju neochránil. Neochránil som moju Avu... Opäť mi v očiach pribúdali slzy, tak som rýchlo zamrkal, pretože som počul blížiace sa kroky.

,,Stále nič?" Spýtala sa ma mama. Pozrel som sa na ňu presne tým pohľadom, že veľmi dobre vedela, že nič sa nezmenilo. Bolo mi z toho mizerne. Človek, ktorého som miloval celým srdcom, mizol pred mojimi očami.

Nikto nevedel, čo sa s Avou stalo. Od bitky na Rokforte a smrti Voldemorta, ubehli dva týždne. Jej stav bol doslova že depresívny a deprimujúci. Nikto ani netušil, čo sa Ave Riddlovej stalo. Len od momentu, čo zabila Pana temnôt, sa začala vytrácať. Nikto nevedel, ako jej pomôct. Vyzerala, ako keby spala, ale ona nemala v pláne sa zobudiť. Aspoň tak nevyzerala. A nevedel som, čo je horšie. Že som bez nej, alebo to, že jej nemám ako pomôcť. Nikto to nevedel. Preto sme dnes očakávali odborníka. Dal som ho sám zavolať. Nemohol som prijsť o moju snúbenicu. A i keď to znie ako veľké cliché, chcem aby ona bola tá, s ktorou budem mať budúcnosť. A ak toto skončí dobre, nikdy viac už nedovolím, aby sa jej niečo stalo... Musí to dobre skončiť. A ja aj viem, že skončí.

Zahľadel som sa na prsteň na jej prsteníku ľavej ruky a povzdychol si. Nemohol som o ňu prijsť. Skutočne nie.

,,Draco, choď sa najesť," vyhnala ma Grangerová. Keď som k nej obrátil svoj sklenený zrak, posmutnela. Musel som vyzerať hrozne. Aj som sa tak cítil.

Oči podliate krvou, veľké vačky pod očami, ktoré prezrádzali môj spánkový režim, ktorý vlastne ani nebol. Jediné čo som robil, bolo to, že som sedel pri Ave celé dni, celé noci. Sem tam som zaspal, ale vo väčšine som len pri nej sedel a čakal, kým sa začne objavovať. Nie miznúť mi spod rúk.

,,Odíď Grangerová," povedal som mrzuto. Nebol som odporný a arogantný. Bol som len zúfalý. Nebol som k nej drzý. Všetci vedeli, ako to mám a chápali ma. Znášal som to zo všetkých najhoršie. Nebolo to vôbec na div. Bol som do tejto Slizolinčanky zamilovaný, ako som nikdy nebol. Urobila so mnou divy. Naučila ma lásky, pokory a citov. Dokázala so mnou spraviť toľko vecí, že ma ľudia nespoznávali. A práve teraz, keď som sa cítil najhoršie, sa odhalila moja presná stránka. Bolo to celé o tom, že ja som bol na ňu tak naviazaný, že som mal pocit, že mi niekto pomaly a isto vyrezával srdce z hrude.

,,Malfoy, ja viem. Si Slizolinčan, si Malfoy a ešte do toho aj tvrdohlavý, ale keby tu bola Ava, vynadala by ti, že by si chodil aj v presnú minútu. No ták, pozri sa na seba, ako vyzeráš... Ja viem, je to ťažké pre nás všetkých, obzvlášť pre teba, ale to neznamená, že sa budeš takto zanedbávať. Prosím, choď sa najesť oddýchni si. Ona neutečie. Dám na ňu pozor a budem tu sedieť, pokým neprídeš. Oddýchni si, vypusti, choď sa preletieť na metle. Vieš, aká je a vieš aj to, že by nechcela, aby si sa takto trápil. Ona to zvládne, ale to, že sa budeš utápať v depresiach, ti nepomôže a nepomôže to ani Ave. Tak prosím, Draco, bež sa najesť a vyspať," povedala mi Chrabromilčanka.

Vedel som, že má pravdu. Ale čo som mal robiť, keď som bol v takom strachu, že som sa bál ju spustiť z očí, pretože... aby skutočne nezmizla už úplne.

,,Hermiona, keď ja..." začal som, ale jej prísny pohľad ma umlčal.

Hermiona Grangerová bola prvý človek, ktorý mi odpustil, že som bol na zlej strane behom vojny. Okamžite sme sa udobrili, podali si ruku a od vtedy sme sa začali zdraviť, oslovovať menami, dokonca sa spolu sem tam rozprávať. Nebola taká zlá. Nikdy nebola. A ja som to vedel. Len kedysi som bol až príliš zaslepený tým, že nebola čistej krvi. A teraz vidíte. Muklooderná čarodejnica pomáha čistokrvnému čarodejníkovi, aby sa cítil lepšie. A ja som nemal žiaden dôvod sa jej viac vysmiať alebo ju spochybniť.

Zradkyňa ✔ [HP FANFICTION]Where stories live. Discover now