17.

1.2K 80 7
                                    


Bolo mi úplne jedno, že som mrzla na tej lavičke.

,,Si si istá, že sa nechceš obliecť?" Spýtala sa ma Hermiona opatrne. Pokrútila som hlavou.

,,Som v pohode," zamrmlala som otrávene.

Veru, vonku panovala polovica októbra, ja som sedela na tribúne, čakajúc na výsledky metlobalových náborov, s absolutným nezáujmom, že by som sa mohla obliecť do niečoho viac ako do riflí a tenučkého svetra. Bolo mi to úplne jedno. Na ihrisku sa premávali študenti a na tribúne, kde sme s Hermionou sedeli, boli aj všetci uchadzači do Slizolinskej reprezentácie na tento rok.

,,Dobre, takže tu sú nadchádzajúce výsledky, kto bude tento rok hrať v našom Slizolinskom tíme," preniesol kapitán. Bol to nejaký siedmák, ktorého som skutočne nepoznala.

,,Takže Crabble, Goyle a Zabiny sú tohtoroční triafači," povedal. Niektoré pohľady boli sklamané, niektoré naopak radostné.

,,Druhým odrážačom sa stáva Nott," povedal a zadíval sa na neho. Nott sa pyšne uškrnul. Prišlo mi zle.

Po tom, ako minulý týždeň si Nott zo mňa spravil terč som s Dracom išla do hradu. Väčšinu cesty som preplakala ako malé dieťa, ale keď to už Draca prestalo baviť, vynadal mi, ako sa mám na takéto idiota kašľať. Neskôr som zistila, že Draco dal Theovi cez ústa a samozrejme, že to bolo len a len kvôli mne. Nie, nehovorila som Malfoyovi, nech mu dá nejakú priúčku, to ani náhodou, len tak nejak sa o mne strhol konflikt.

Keď som sa to na druhý deň dozvedela, skutočne som nevedela, či mám sa smiať alebo plakať. Každopádne sa na mňa teraz Nott ani pre istotu nepozrie, za čo som rada.

Pretrhla som sa zo svojich myšlienok a vyhľadala jeho búrkové oči. Mal strach, že ho nezobrali a ja som s ním súcitila.

Jedna vec bolo mať dobré známky a druhá vec bola to, že či ho v tíme ešte stále chceli.

,,A stíhačom sa stáva Malfoy," povedal lenivo kapitán družstva a odletel na metle preč. Usmiala som sa a pozrela sa na Draca, ktorý sa taktiež usmieval. Dokázali sme to! Už len nech chytí tú strelu a budem spokojná.

Keď všetci Slizolinčania, okrem teda mňa, odišli, so stále istým úsmevom som sa pozrela na Mionu.

,,Že sa medzi vami s Malfoyom niečo stalo? Ja ti to vidím na očiach," povedala prezeravo Chrabromilčanka. Zaksichtila som sa, ale predsa som jej na to odpovedala.

,,No vieš... Tak nejak sme sa skoro pobozkali, potom som spala v jeho posteli, škoda že bez neho a nakoniec som mu plakala v náručí... Mám pokračovať?" Spýtala som sa so smiechom. Hermiona na mňa vypleštila oči, nad čím som sa potichu zasmiala.

,,Ten bozk... Kto má zásluhu na tom, že nebol?" Spýtala sa ma prezeravo. Nervózne som sa na ňu usmiala.

,,Tak trochu ja. V živote som sa nebozkávala a jednoducho som spanikárila! No nuž, nikto nie je dokonalý," posťažovala som sa a Hermiona sa na mne zasmiala.

,,Jednoducho som si nemyslela, že by to mohol myslieť vážne. Ja neviem, Miona, stále to možni nemyslel vážne a chcel ma len vysmiať pri tom skoro bozku," povedala som jej s povzdychom. Chápavo prikývla. Nuž, Malfoy bol žiadaný a myslím si, že si to aj patrične užíval. Založila som si ruky na hrudi.

,,A prečo si mu spala v posteli? Neviem sa inak rozhodnúť, či to je zlé alebo dobré, že bez Malfoya," povedala, nad čím sme sa obidve zasmiali.

,,Bola som za Blaisom, ktorý mi mimochodom pokazil môj bozk s Malfoyom. Hrali sme totižto fľašu a Blaise spravil takú žiarlivostnú scénu, keď som sa mala bozkávať s Dracom, že to nebolo ani možné. Odôvodnil to tak, že vraj som sa mu zapáčila a jednoducho by pukol žiarlivosťou, keby k takému niečomu došlo rovno pred jeho očami. Každopádne kvôli tomu som za ním bola a vtedy som si ľahla do Dracovej postele a zaspala..." mykla som plecami, zatiaľ čo Hermiona pozdvihla obočím.

Zradkyňa ✔ [HP FANFICTION]Where stories live. Discover now