67.

879 71 5
                                    

,,No ták, Ron!" Zakričala som na neho. Nemala som ani čas a ani náladu na jeho vymyšľanie a nedôveru. Musela som zakročiť skôr, ako sme riskovali smrť alebo úplnú dezorientáciu v teréne.

,,RONALD WEASLEY, ZA DESAŤ SEKÚND SKOČÍME DO TEJ VODY, INAK ŤA TAM SOTÍM SAMA!" zakričala som na neho z plných pľúc. Ron, Hermiona a aj Harry sa na mňa pozreli tak prekvapene, že keby to nebola vážna situácia, rozosmiala som sa. Momentálne ale mnou pulzoval hnev, takže ja som musela udržať triezvu myseľ. Nechcela som nás zabiť. Mala som momentalne príliš veľkú zodpovednosť, aby som to pokašľala.

,,Dobre!" Zakričal porazenecky. Keď som sa pozrela v smere letu, presne som vedela, kedy máme skočiť. Vydýchla som všetken kyslík a psychicky sa pripravila na to, čo za skok nás čaká. Potom som sa otočila na trio.

,,Tri, dva, jeden, teraz!" Zakričala som. Všetci ma poslúchli, aspoň že to. Pokým oni padali do vody jazera, ja som vystrela krídla. Bol to taký neskutočný tlak a pocit moci, keď som cítila, ako sa mi vietor zabŕda do krídiel. Jazero som raz obletela a následovne zosadla na zem. Krídla mi viali, hrudník sa rýchlo nadvihoval. Bola som prekvapená nad tým, akou rýchlosťou sme leteli, takže som sa musela snažiť čo najbezpečnejšie sa dopraviť na zem, čo sa mi aj podarilo.

Nevedela som, či ma videli, ale i tak som zostala s rozpaženými krídlami. Zostala som tam stáť, čakajúc, kedy sa vyhrabú z tej vody. Trochu som im odhrnula vodu, nech sa im ide lepšie...

Zatiaľ som sa pozrela na svoje krídla. Nemohla som ich zniesť dole. Nevedela som, ako sama zvládnem takú rýchlosť, takže som ich nechcela zobrať, aby som im náhodou neublížila viac ako pomohla.

Vietor mi vial do vlasov a ja som úpenlivo rozmýšľala, ako rýchlo to všetko spadá. Celá akcia ohľadom Gringott banky dopadla fajn, mám pocit, ale problém bol v tom, že sme prišli o meč Chrabromila. Nejako ho s istotou získame späť. Nemyslela som viac na podrobné detaily a pozrela sa na trio vychádzajúce z vody. Harry sa tváril divne a kyslo. Jediný pohľad do jeho mysle mi poskytlo dostatočne veľa informácii o tom, že asi zrejme vie, čo bude ďaľší horcrux. Ja som vedela len o hadovi a Harrym. Tretí som netušila.

,,KRÍDLA? AVA MARVOLO RIDDLOVÁ!" skríkla na mňa prekvapene Hermiona. Mykla som plecami, krídlami švihla a potom ich schovala.

,,Dlhý príbeh. Teraz potrebujeme riešiť niečo iné, však Harry?" Povedala som Chrabromilčanom. Oni dvaja boli zmätení, ale Harry vedel, o čom hovorím. Preto si nespokojne povzdychol a pomedzi obliekaní nových vecí, začal vyprávať.

,,Ďaľší horcrux je na Rokforte. Má to niečo spoločné s Bystrohlavom, alebo ja neviem," povedal. Hermiona na neho zazrela.

,,Harry! Ale veď vieš, že by si ho nemal púšťať do seba," povedala nahnevane. Harry na ňu hodil nepekný pohľad. Ron sa len prizeral na danú situáciu. Nemal čo dodať, ako aj ja.

,,Ja viem, Miona, ale bez toho by sme márne hľadali horcruxy. Teraz vieme, kam máme aspoň ísť," pozdvihla som obočím.

,,To teraz mi chcete povedať že čo? Že ideme na Rokfort?" Spýtala som sa. Harryho mĺkvy pohľad mi dal odpovede na všetky otázky. Chystali sme sa skutočne na Rokfort. Takže je to tu... V priebehu tejto noci vypukne bitka o Rokfort.

...

,,Takže stretneme sa na Rokforte?" Spýtal sa ma Harry, keď som im predostrela môj plán. Bolo to ľahké.

,,Zopakujem vám to," povedala som a skontrolovala ich pohľadom. Keď nikto nenamietal, spustila som sa do hovorenia o mojom pláne.

,,Takže vy sa budete snažiť dostať do Rokfortu cez Rokville. Ja doletím až na Rokfort a budem sa snažiť nájsť horcrux, kým o mne nebude nikto vedieť. A aj keby, Snape je na našej strane," povedala som a pri tých slovách sa Harry Potter zatváril kyslo a pre istotu si aj nahlas odfrkol. Prekrútila som nad tým očami.

Zradkyňa ✔ [HP FANFICTION]Where stories live. Discover now