12.

1.2K 84 14
                                    


Neisto som sa pozrela na Malfoya. Test sme už dopísali, mali sme druhú hodinu z dvoch za dnes a medzi prvou a toutou bolo kopec hodín a ešte aj obed.

,,Takže testy som vám stihol opraviť," povedal Slughorn. Malfoy sa na mňa otočil a nespokojne zvraštil obočie. Ten strach v jeho očiach sa nedal prehliadnúť. Bola to dlhá cesta doučovať Malfoya, takže to by bol dar, keby dostal dobré ohodnotenie.

,,Slečná Gauntová, prosím, rozdajte," poprosil ma Slughorn. Po našej poslednej hádke mu McGonagallová dohovorila, aby sa ku mne správal normálne. Za to posledne sa mi ospravedlnil a ja som bola za to rada.

Vstala som a uchopila testy do rúk. Pomaly som sa prechádzala po triede a rozdávala papiere mojim spolužiakom. Keď som do rúk chytila môj test, pousmiala som sa. Plný počet bodov.

A potom som do rúk chytila ten jeho. Nikdy som si nevšimla, ako úhľadne píše, no to ma teraz nejako nezaujímalo. Zaujímal ma ten plný počet napísaný v rohu testu. Široko som sa usmiala a test mu podala. Keď uvidel test, neveriacky sa na neho usmial a potom sa usmial na mňa. Bola som šťastná! Zvládol to!

Testy som dorozdávala, no úsmev mi z pier stále nezišiel. Bola som rada aj za Malfoya. Podarilo sa mu to, zvládla som ho doučiť tak, že mal plný počet na teste!

,,Tebe čo je? Je mi jasné, že si rada z výsledkov testu, ale teraz to je nejaké iné," povedala mi Hermiona.

,,Môžeme zájsť k vám a porozprávam ti," povedala som, na čo Hermiona okamžite prikývla a usmiala sa. Po tom, ako sme so Slughornom prešli písomku, hodina sa skončila.

Už sme vyšli z učebne, no potom som si spomenula na jedno.

,,Miona, počkaj tu, prosím ťa," povedala som a odišla za práve ním. Akutát vyšiel z učebne aj spolu s Blaisom. Široko som sa usmiala za to, že čo mám v pláne. Tešila som sa, že s Malfoyom sme ako keby priateľia a dúfala som, že bude so mnou bude hrať hru.

,,Uhm, ahojte," pozdravila som sa im. Blaise sa trochu stiahol, pretože po poslednom našom stretnutí narobil škody a škody... Zazrela som na neho, ale on nebol dôvod, prečo som k nim prišla.

,,Ahoj," pozdravil sa mi nevinne Blaise. Zazrela som na neho.

,,Počúvaj, Draco," povedala som a pri tom oslovení mi Blaise venoval udivený výraz, zatiaľ čo Malfoy typu "naozaj si to teraz musela spraviť?"

,,Dnes si to zopakujeme," povedala som. Blaisovi išli vypadnúť oči z jamok. Malfoy sa zaksichtil, ale začal hrať so mnou tú istú hru.

,,Jasné... Zase v tej starej učebni?" Spýtal sa a ja som sa nevedela ubrániť úškrnu.

,,Je mi to jedno, že kde," povedala som, mrkla na neho a napokon sa otočila na odchod.

,,Budem sa tešiť!" Zvolal za mnou Draco.

,,Aj ja, Draco!" Povedala som o čosi hlasnejšie, ako som plánovala, takže to počul aj ostatok Slizolinčanov, hlavne Pansy, ktorá vyzerala, že pukne od zlosti. Zaškliebila som sa nad tým a prišla pri Hermionu.

,,Čo toto má znamenať?" Spýtala sa ma udivene. Strašne som sa smiala a uškiera.

,,Až v klubovni," povedala som. Hermiona súhlasila s týmto nápadom, pretože to skutočne nebol dobrý nápad, aby sme tu medzi chodbami Rokfortu vyprávali takéto informácie. Predsa aj steny maju uši. I keď by to bolo zábavne, keby sa niečo také rozšírilo, ale pokúšať som to nechcela.

,,Chcem počuť všetko, Ava! Vyzerá to, že máte k sebe s Malfoyom blízko!" Povedala mi natešene, keď sme si sadli do klubovne. Neboli sme síce samy v celej klubovni, ale pochybujem, že niekto z Chrabromilčanov by mal záujem načúvať tento rozhovor o Dracovi Malfoyovi.

Zradkyňa ✔ [HP FANFICTION]Where stories live. Discover now